Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Starbucks Sekat Akses Pornografi Melalui Wifi Mulai 2019

10-12-2018 10:20 AM|Oleh: Nia Mohamad| Komen: 25

Starbucks, jenama kopi mewah yang sudah tidak asing lagi di telinga kita. Kedai kopi Starbucks mula dibuka di Seattle, Washington pada tahun 1971. 


Logo Starbucks sejak 2011
Sumber foto: wikipedia

Ia diasaskan tiga rakan kongsi yang merupakan guru Bahasa Inggeris, guru Sejarah dan seorang penulis. Mereka bertiga berkenalan sejak di zaman universiti.

Nama Starbucks diambil sempena watak Starbuck di dalam buku Moby-Dick.


Ibu pejabat Starbucks di Seattle. 
Sumber foto: wikipedia

Starbucks menyediakan perkhidmatan Wifi percuma kepada pelanggannya. Justeru, ramai yang membawa laptop dan peranti masing-masing untuk menyiapkan tugasan sambil menghirup kopi lazat di Starbucks.


Sumber foto: change.org

Namun, baru-baru ini kecoh apabila Starbucks mengumumkan akan menyekat akses pornografi melalui wifinya bermula tahun 2019. Tindakan ini diambil setelah desakan petisyen dibuat ke atas Starbucks. 


Sumber foto: Carian Google

Dengan pelaksanaan itu, pelanggan yang berkunjung tidak akan lagi dapat menonton atau melayari mana-mana laman sesawang yang mengandungi unsur pornografi. Penyekatan akan dimulakan dengan lokasi-lokasi Starbucks di seluruh Amerika Syarikat.   

Syabas Starbucks atas tindakan yang pantas! Pornografi sememangnya harus dicegah kerana bimbang memudaratkan apatah lagi jika diakses di tempat awam. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
10
Marah
9
Terkejut
8
Sedih
15
Lawak
5
Bosan
7
Komen: 25
Komen

Previous : SpaceX Milik Elon Musk Bakal Tunai Impian Billionaire Jepun Jadi Pelancong Pertama Ke Bulan

Next       : Beijing Nekad Hapuskan Papan Tanda Tak Masuk Akal Menjelang Winter Olympic 2022

Tempat Duduk Percuma Air Asia Dah Berlangsung! Mari Cepat Rebut Free Seat Sekarang!
Selamatkan Nyawa! Jom Derma Darah Jika Lepas Semua Syarat Asas Ini
Kasih Hingga Hujung Nyawa, Ibu Tunggal Bunuh Diri Bersama Anak OKU
Palsukan Kehilangan Anak Untuk Uji Kesetiaan Suami
Remaja Cuba Bunuh Diri Terjun Tembok Loji Kumbahan
"Boleh Nak BerTikTok, Tapi..." - Siapa Suka Bergelek Tu Sila Baca Pesanan PU Azman Ini!
3 Peraturan Queen E Ketika Buka Hadiah Krismas, Lebih Murah Lebih Bagus!
Sami Dera Anak Sampai Mati
"Haha... Hebat Mencari" - Ini Respons Siti Nurhaliza Bila Dituduh Pakai Busana Ciplak
Peminjam Teraniaya Harap Syed Saddiq, KJ Selesaikan Isu Bayar Balik PTPTN
Maszlee Umum Skim PGB Ditangguhkan
Maut Selepas Batuk Kuat Hingga Tersembur Serpihan Paru-paru
Selepas Putus Cinta Dengan Brooklyn Beckham, Chloe Moretz Kini Lesbian?
Si Cilik Kaut Hampir RM100 Juta Setahun Hanya Dengan Review Permainan Kanak-kanak!
"Go To Hell With United Nation" - Tajuddin Maki PBB
"Berbaloi Ke Nasi Goreng Bodoh Macam Ni Hampir RM12?" - Fiza Berang Harga Cekik Darah
"Terus Menjandalah Jawabnya..." - Anak Tak Izinkan Mas Idayu Kahwin Lain
Peminat Suruh Zain 'Asah 'Lembing' Elok-elok Sempena Malam Jumaat!
Berbeza Saiz Tapi Cawan Kopi Starbucks Didakwa Sama Saja Jumlah Isinya?
'Wow, Hebat!' - Bilik Asrama USM Bakal Dinaiktaraf, Cantik Macam Hotel
Tonton Filem Seram Boleh Kurus? 10 Filem Yang Perlu Anda Tonton Untuk Bakar Kalori!
Perlu Ke Pakaian Atlet Gimnastik Ditukar Kepada Patuh Syariah?
Nak 'Convert' Akaun Simpanan Konvensional Maybank Ke Akaun Islamik? Online Je!
Ladang Mayat, Sekolah Ahli Forensik

Komen Terbaru

Quote tungkai 11-12-2018 09:13 PM
Kenapa aku perasan penampakan seseorang yg sangat dikenali atas jam tu...??

Lain-lain Komen

Quote shernazz 10-12-2018 10:31 AM
Iols hanya minum setarbak ni masa balik kampung saja..xnak bg ngantok..
Dok umah ke apa..mmg idok le..

Ad ake yg tgk porn masa dok kopi kopi? Aiyoh..
Quote Foxey 10-12-2018 10:37 AM
kalau ada yang surf porn website in public kat starbuck di Malaysia ni, memang jenis confident giler kot tak dikantoi and jenis tak malu la kot kalau dikantoi.
Quote putehkundor 10-12-2018 10:39 AM
ada aje...yg ketagih porn tu, mana2 tempat pun dia tak kira
Quote weezerfan 10-12-2018 10:50 AM
Kalau kat mesia ni tenet selow pon gigih surf porn aku xtaulah nk kata apa
Quote matamata 10-12-2018 10:51 AM
Ini soal hak asasi ni.....tak blh la mcm tu
Quote gaara_X 10-12-2018 10:56 AM
ramai pelanggan yg minum n use wifi situ tengok porno ek....ahaks!!
Quote gaara_X 10-12-2018 10:56 AM
ramai pelanggan yg minum n use wifi situ tengok porno ek....ahaks!!
Quote ohnoLia 10-12-2018 11:04 AM
ai sokong....   kalau negara kita buat firewall secara nationwide utk block pun ai agree... buat mcm mana china x allow pi apa nama youtube, dan lain2...

Quote helicornia 10-12-2018 11:21 AM
lorrr ada jugak ke yg  tengok porn guna public wifi
Quote hanalisa 10-12-2018 11:32 AM
miskin sangat ke guna wifi starbucks untuk layan porn.
Quote pooh~key 10-12-2018 11:43 AM
Foxey replied at 10-12-2018 10:37 AM
kalau ada yang surf porn website in public kat starbuck di Malaysia ni, memang jenis confident giler ...

Akak pernah terkejut beruks dek masa teman kawan akak pergi cyber cafe kat kuantan dulukala. Boleh pulak pak lebai ni layan porno kat situ jugak dekkkkk..... tanpa segan silu gitu dek.
Quote dinopower2 10-12-2018 11:49 AM
tukar je dns... haha
Quote RatuDunia94 10-12-2018 12:43 PM
Nak ikut jejak langkah Tumblr ke?
Quote cikgujun 10-12-2018 01:52 PM
Bagus mcm ni, tapi tulah ada ke yg surf porn kat public area, giler lah
Quote ifanonline 10-12-2018 02:04 PM
pooh~key replied at 10-12-2018 11:43 AM
Akak pernah terkejut beruks dek masa teman kawan akak pergi cyber cafe kat kuantan dulukala. Boleh ...

pak lebai pun manusia juga...ada naluri sexual...lebai pun nak hisap puting tetek dan gentel bijik juga...akak juga yg suka kan?

Quote onexox97 10-12-2018 02:54 PM
gaara_X replied at 10-12-2018 10:56 AM
ramai pelanggan yg minum n use wifi situ tengok porno ek....ahaks!!

mana tahu
intai dia ke
Quote gummiebear 10-12-2018 03:10 PM
Eh boleh pulak tengok porn kat public. Guna wifi free pulak tuh
Quote pooh~key 10-12-2018 03:52 PM
ifanonline replied at 10-12-2018 02:04 PM
pak lebai pun manusia juga...ada naluri sexual...lebai pun nak hisap puting tetek dan gentel bijik ...

Suka2 jugak dek, solat 5 waktu usah dipinggirkan dekkkk... tapi akak still rasa giler la kau bukak porno kat public area sebegitu dekkk....
Quote ifanonline 11-12-2018 06:48 AM
pooh~key replied at 10-12-2018 03:52 PM
Suka2 jugak dek, solat 5 waktu usah dipinggirkan dekkkk... tapi akak still rasa giler la kau bukak ...

solat 5 waktu adalah hal peribadi...tengok porno pun hal peribadi...knp manusia2 lain harus busy body?

kalau akak nak berjimak dgn keling sekalipun, atau nak mengesek dgn bangsa sabah sarawak peyumpit babi..perlu ke bagitau masyarkat? bagitau kerajaan? bagitau ahli sunnah?


Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083408s Gzip On
To Top