Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Tuah Siti Nurhaliza - Anugerah Artis Paling Tinggi Stream Di Spotify Kalahkan BBNU

6-12-2018 10:53 AM|Oleh: Azza | Dilihat: 2790| Komen: 80




Sebagai saluran perkhidmatan muzik digital, Spotify menjadi tumpuan ramai penggemar muzik untuk mengakses pelbagai genre lagu. Setiap tahun pula, Spotify akan menyenaraikan senarai lagu yang paling banyak dilayari di seluruh dunia.

Istimewanya Datuk Seri Siti Nurhaliza mengungguli carta sebagai Artis Tempatan Paling Banyak Dilayari di Spotify dua tahun berturut-turut iaitu tahun 2017 dan 2018. Ia dicapai menerusi lagu terbaharunya, Anta Permana yang juga menjadi juara di radio-radio tempatan.

Siti menerusi laman Instagramnya merakamkan setinggi terima kasih kepada peminatnya yang banyak melayari lagunya hingga kedudukannya sebaris dengan kumpulan K-Pop, BTS.


Kredit foto: IG
Kredit foto: Google

"Tidak mudah untuk muncul dengan kerja seni atau kreatif, ada pelbagai citarasa orang sama ada menepati atau tidak. Bukan kejayaan seorang tetapi semua pihak seperti komposer, penulis lirik, peminat, pihak TV, radio dan banyak lagi."

Ternyata sokongan tidak berbelah bahagi peminat penyanyi nombor satu tanah air berbalas dengan kejayaan menjadi juara carta radio serta sebagai artis wanita popular di Spotify.

Kredit foto: IG
Kredit foto: IG

Menduduki tangga kedua dan seterusnya pula ialah Sufian Suhaimi, Haqiem Rusli, Faizal Tahir dan Ismail Izzani yang lagu mereka turut banyak dilayari oleh peminat muzik tempatan.
Sementara itu, bagi carta antarabangsa pula, BTS, Ariana Grande dan Khaled menjadi Artis Antarabangsa Paling Banyak dilayari di Spotify.



Dalam perkembangan yang sama, Siti sekali lagi dianugerahkan Penerima Nona Influencer dan Anugerah Nona Legend bersama selebriti popular, Neelofa dan sebaris dengan tokoh politik negara Tan Sri Rafidah Aziz oleh majalah Nona.

Pastinya ia berita gembira kepada peminat Siti Nurhaliza dan sama-sama kita saksikan adakah penyanyi lain boleh mengatasi pencapaian Siti bagi tahun 2019 nanti. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 80
Komen

Previous : Lari Kerana Didera? Kucing 'Dodi' RM50K Milik Aliff Syukri Dijumpai Selepas Hilang..

Next       : "Anak You Tu Kasi Cantik Sikit" - Anak Nana Mahazan Pula Jadi Mangsa Kutukan

Komen Terbaru

Quote September14 10-12-2018 11:20 AM
wizardLy_boy replied at 9-12-2018 07:01 PM
BBNU ni konsert free dorg g la kot...byr pikir 2x
Kewangan lom kukuh....nk byr PTPTN lg....haha.. ...

Konsert kpop leh je bbnu pergi.. lg mahal kut tiket

Lain-lain Komen

Quote debab76 6-12-2018 10:58 AM
Tapi sayang mv hauk. lagu da sedap
Quote Rapz 6-12-2018 11:22 AM
yg bikin spoilt mv...aduh!
Quote jin_lampu 6-12-2018 11:24 AM
Mak Iti kan legend...congrats
Quote huehue 6-12-2018 11:29 AM
First time i dengar AP macam tak best sbb dia pakai tema klasik kan, beza dengan lagu sekarang. Tapi dah second time dengar best pula. Tapi MV tetap hauk
Quote September14 6-12-2018 11:37 AM
Tokti still pnynyi no 1 malaysia.. follower ig dia pun rasanya nk dkt dgn neelofa dah... lagu anta tu lagu santai2 jer mesra telinga sbbtu leh diterima ramai
Quote kibodwatriuh 6-12-2018 11:40 AM
Kalau tempat kedua pun Pian hmmm padanlah pun
Quote hyie 6-12-2018 12:12 PM
meols lah salah sorang penyumbangnya meols suka spotify sebab user friendly...
Quote Spicymami 6-12-2018 12:28 PM
Urhh bosan. NEXT
Quote bambimbom 6-12-2018 12:33 PM
ni baru la legend... tahniah ibu aafiyah!!
Quote kiah_mai_pulak 6-12-2018 12:38 PM
Mesti aruahh @sepitsiput yg paling rengsa kalau baca berita ni.. nasib dikuburan x boleh access internet. Bersemadilah dgn aman yachhh
Quote chicozinn 6-12-2018 12:40 PM
mv hauk tapi lagu ok la sedap didengar..
Quote rainbowrainz 6-12-2018 01:44 PM
Cayalah tok t ..tahniah sejuta kli
Quote just_fighter 6-12-2018 01:49 PM
Edited by just_fighter at 9-12-2018 01:35 PM


Quote pavlovachoc 6-12-2018 02:05 PM
hai mak piyah
Quote annadonna 6-12-2018 02:22 PM
Siti the legend.  Korang suka ke tak suka ke nak cakap apa lagi?  
Quote allysumc 6-12-2018 02:30 PM
legend masih berbisa
Quote Burong_Hantuk 6-12-2018 02:40 PM
wekkkk....
Quote alien88 6-12-2018 03:29 PM
iolls sorg je ke yg x suka lagu tokti - anta permana ni..
kalau main dkt radio, mesti iolls tukar siaran lain
Quote Nenasketum 6-12-2018 03:45 PM
alien88 replied at 6-12-2018 03:29 PM
iolls sorg je ke yg x suka lagu tokti - anta permana ni..
kalau main dkt radio, mesti iolls tuka ...

Iolls pun, kita dua jer kot? Hehehe

Lihat semua komen(80)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042830s Gzip On
To Top