Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Sekian Lama Menyepi, Rita Rudaini Bersyukur Bekas Suami Sedia Jumpa Anak-Anak

5-12-2018 05:08 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 18757| Komen: 465

Bekas suami Rita Rudaini bersedia menemui dua anaknya, Airit Rayyan Rizqin, 9, dan Airit Qaqa Arjuna, 7, pada bila-bila masa.

Mohamad Aidil Zafuan Radzak yang juga merupakan pemain pertahanan skuad Harimau Malaya, berkata, "Insya Allah, saya akan jumpa dia" sebagai menjawab pertanyaan peminat di IG Live isterinya, Zarema Zainal.


Sementara itu Rita berkata, "Alhamdulillah jika benar dia mahu bertemu anak-anak. Selama ini saya tunggu saja dia datang berjumpa Rayyan dan Arjuna. Sebagai ibu, saya tak pernah ada niat nak halang dia.

"Sebulan sebelum dia berkahwin, dia ada berjumpa anak-anak. Ketika itu saya pesan, jangan putuskan hubungan dengan anak-anak walaupun sudah ada keluarga baru.

"Kalau pun tak boleh berjumpa, telefonlah setiap hari agar anak sentiasa ingat bapa mereka. Tiga bulan pertama selepas berkahwin, dia ada hubungi anak-anak. Ketika itu saya sangat gembira. Namun, selepas itu dia terus diam hingga sekarang," katanya kepada Harian Metro.


Tambah aktres itu lagi selepas lama Aidul menyepi, dia ada menerima eberapa kali panggilan dan mesej daripada nombor tidak dikenali namun apabila ditanya pemanggil itu tidak memberi maklum balas.

"Saya jenis tak jawab panggilan yang tidak dikenali. Apabila nombor sama mesej mahu bertemu anak, saya balas dan tanya siapa. Namun, orang itu terus membisu seribu bahasa.



"Apabila saya cuba menghubungi semula, nombor itu tak ada dalam perkhidmatan. Beberapa kali perkara ini berulang, hingga saya malas nak layan lagi."

Rita juga berharap agar Aidil da keluaga memahami perasaan Rayyan dan Arjuna yang merindui belaian seorang bapa.


Foto: IG Rita Rudaini 
"Saya tahu anak-anak nak sangat bertemu Daddy mereka. Selalu mereka bertanya bila boleh jumpa sampai saya tak tahu nak jawab macam mana. Sekali dua boleh pujuk, kalau dah banyak kali saya tunjuk wajah ayah mereka di kaca TV.

"Walaupun hanya menonton di TV, sedikit sebanyak dapatlah ubat rindu anak-anak." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 465
Komen

Previous : Zarina Zainuddin Disuruh Henti Tayang Anak Autisme Di Instagram

Next       : Selepas Kejayaan PASKAL, Mencurah-Curah Rezeki Jasmine Suraya Chin

Komen Terbaru

Quote yokoono 12-12-2018 12:05 PM
Knp uols ckp zarema rupa nenek? bg meols...sheols cantik la. Muka sheols lembut...skin pun cantik.

Lain-lain Komen

Quote Burong_Hantuk 5-12-2018 02:39 PM
boleh jumpa,tapi usah layan si rita mulot puaka
Quote putehkundor 5-12-2018 02:54 PM
tak berkenan nama anak2 dia...airit airit...macam garit tercirit
Quote keypochino 5-12-2018 03:02 PM
hmm bila jadi cmni kesian kat anak2.. mak pak kena buang ego la.. berdamai bukan sbb ada perasaan tp for the sake of their kids..
Quote Rapz 5-12-2018 03:06 PM
Mak pak bercerai anak2 jadi mangsa...kesian tgk kan
Quote teky 5-12-2018 03:06 PM
bagus untuk anak2.. cube la mane tahu kot2 bleh jadi bini no 2... xrugi ape pun.. dari ko menyendiri dan meraban...



Quote cmf_blingblings 5-12-2018 03:08 PM
Buat ler live perjumpaan ni kat IG ke TV ke, naik mencanak rating TV, silap dpt royalty million lagi fuhhh
Quote fifie_olin 5-12-2018 03:11 PM
tu la hrp jadi kenyataan
kesian kat anak2 depa ni
rindukan belaian daddy
smpikn sruh ritrude mencarik laki baru men bola la jugek
Quote chicozinn 5-12-2018 03:20 PM
alah royani, anak yg gembira ke maknye yg gembira nk jumpa edel??

bawak2 la buang ego awak tu, awak pun bukan muda lagi..pe salahnya buang ego awak tu demi usaha bertaut kembali ngan edel?
Quote jengkoil 5-12-2018 03:25 PM
nama anak..gabungan nama makpak....
Quote Yapkimsem 5-12-2018 03:30 PM
yabg tulis berita ni pon bespren garit kan.. sah sah misi berjaya si garit tuk meletopkan nama guna isu anak.. patut la dekat komen ig garit si pen haha pengarah ponen tanya reporter ponen suruh write something.. ini la rioanya kot
Quote lailies 5-12-2018 03:30 PM
Smoga anak2 rita dapat jumpa daddy mereka semula...kesian anak2 yg selalu menjadi mangsa...
Quote whadda 5-12-2018 03:43 PM
aku memang tak suka cara si rita ni asek meroyan kat setiap gambar.. tapi automatik jadi sebak tengok anak2 dia yang tak pernah dapat kasih sayang sorang ayah.. harap edil pegi jumpa la anak2 dia.. dah ade kluarga baru pon jangan la lupa benih ko yang ini
Quote fadz84 5-12-2018 04:03 PM
putehkundor replied at 5-12-2018 02:54 PM
tak berkenan nama anak2 dia...airit airit...macam garit tercirit

Gabungan nama aidil dan rita kan maka jadilah airit. Hehe
Quote moocoww 5-12-2018 04:10 PM
Sokong sgt..
Budak2 tu berhak dpt kasih syg dr edel..
Quote MANLINGKONG1984 5-12-2018 04:12 PM
sedih bila masuk bab anak.....harap buang lah segala ego mereka tu...dengan bini aidil jgnlah nak kawal sangat kot.....budak pun dah besor...pulak suka bola..alangkah bagus kalau ayah tukang ngajo
Quote ezyezyezy 5-12-2018 04:29 PM
Jangan lah banyak syarat...sebelum ini mesti Rita ada bersama. Bukan suami isteri lagi. Tak elok, boleh menimbulkan fitnah lagi.Masa serahkan ok ..kemudian aidil boleh le bawa anak anak ke mana mana.
Arrangement macam ni rasanya akan menyebabkan Aidil lebih lega. Kalau Rita ada mungkin rasa tak senang hati nak bermesra dgn anak pun susah
Quote MrsKobis 5-12-2018 04:30 PM
MANLINGKONG1984 replied at 5-12-2018 04:12 PM
sedih bila masuk bab anak.....harap buang lah segala ego mereka tu...dengan bini aidil jgnlah nak ka ...

Zz tak kontrol pun laki kot. Juz klu aku jd zz pun aku tak lepaskn laki aku jumpe janda sangap mengelenyar sendiri kot. Kompem aku nak join jugak.. Tak pun.. Asalkan garit takde. Tu pun ok dah.
Quote kiambang 5-12-2018 04:39 PM
MrsKobis replied at 5-12-2018 04:30 PM
Zz tak kontrol pun laki kot. Juz klu aku jd zz pun aku tak lepaskn laki aku jumpe janda sangap men ...

Kadang kadang perlu ada kepercayaan ... kalau dah sayang bini mana maunya nakkan x kembali ... confident sikit hokay ...
Quote kodoksilver 5-12-2018 04:40 PM
RR kena move on, anak dah besar dah boleh fikir kot. ko tak perlu ikut la kot kalau anak2 jumpa bapak diorang. bapaknya dah ada family sendiri, tak manis. untung zz tak kisah aidil syg anak ko. jangan duk buat cerita mcm2 lagi dah la nak raih simpati netizen

Lihat semua komen(465)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044874s Gzip On
To Top