Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Jasmin Hamid Perli Siapa Pakai Telefon Bimbit Di Set Shooting?

5-12-2018 09:46 AM|Oleh: Azza | Dilihat: 8093| Komen: 115




Wah! Tiba-tiba pelakon yang masih popular dari era 90an hinggalah sekarang Jasmin Hamid memuat naik status panas mengenai perangai pelakon zaman sekarang. Katanya ada pelakon yang menggunakan telefon bimbit di set penggambaran hingga hilang fokus sekaligus menyebabkan dia kurang selesa berhadapan situasi tersebut.

Menurutnya lagi segelintir pelakon baru tidak berdisiplin ketika bekerja, hinggakan ada yang tergamak bermain telefon waima ketika itu Pengarah sedang memberikan taklimat mengenai lakonan. Hal ini menyebabkan kualiti lakonan dan disiplin seseorang pelakon hancur dek kerana taksub dengan gajet dan media sosial.

Jasmin dan krew yang kini berada di Melbourne, Australia bagi penggambaran drama Isteri Bukan Untuk Disewa meluahkan kekesalannya dengan artis sekarang yang lebih sibuk mengumpul pengikut bukannya mengumpul ilmu.


Kredit foto: IG

"Pelakon terbaik cari ilmu... Pelakon popular cari followers. Your life, your choice."

Jasmin turut menambah sikap segelintir pelakon baru inilah membuatkan mereka tidak mampu bertahan lama dalam industri lakonan kerana sikap mengutamakan media sosial berbanding mencari ilmu.

Teguran Jasmin ternyata mendapat respon daripada Rita Rudaini yang turut bersetuju dengan sikap segelintir pelakon sekarang yang tiada jiwa, sekadar menghafal semata-mata.



Foto : IG

Foto : IG

Ia turut dipersetujui oleh rata-rata netizen yang menganggap pelakon sekarang terlalu mengutamakan media sosial hingga terlupa membaiki gaya lakonan. Justeru itu, lakonan yang dipamerkan juga tidak dijiwai sepenuhnya atau lebih senang dilabelkan sebagai pelakon kayu.]





Teguran Jasmin sebagai pelakon yang sudah berkecimpung lebih 20 tahun ini sepatutnya dijadikan sandaran kepada pelakon baru untuk membuktikan mereka bukan pelakon 'kayu'. Tapi memang menjadi trend pelakon mengumpul 'follower' supaya nama mereka lebih dikenali. Anda pula bagaimana? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 115
Komen

Previous : Lari Kerana Didera? Kucing 'Dodi' RM50K Milik Aliff Syukri Dijumpai Selepas Hilang..

Next       : "Anak You Tu Kasi Cantik Sikit" - Anak Nana Mahazan Pula Jadi Mangsa Kutukan

Komen Terbaru

Quote aammyy 8-12-2018 05:11 PM
Nham22 replied at 7-12-2018 11:51 PM
Turn off giler tgk drama ni bila fokus kat jul... muka mmg muka tak mandi... mcm.bangun tido je te ...

Dengan suara besar dia.

Lain-lain Komen

Quote lasagna 5-12-2018 10:03 AM
Bgus nya dia ni, apa saje watak dia rembat tak memilih.
Watak ppuan kampung pun dia amek jugak, tu agaknya dia maintain dlm industri.
Quote AshkieLa 5-12-2018 10:05 AM
artis msia je sangap socmed.
artis luar paparazzi yg cari diorg mostly...
time shooting takde lack ape2 bts pun..  siap diam2 shooting.
Quote Cicisweets 5-12-2018 10:13 AM
Mohon sentap pihak yg di sindir
Quote miemiecha 5-12-2018 10:25 AM
payah senior taraf dia nk bising, agaknya semak sgt dah kot...
Quote superwhy 5-12-2018 10:28 AM
sapala pelakon tu ya..tegur je la depan depan abis citer
Quote goss79 5-12-2018 10:34 AM
i suka jasmin ni. berlakon mmg best.

eh drama ni x abis shooting lg rupanya eh. so sambil tayang kat msia derang still sambung shoot utk the remaining episodes?
Quote azimodin 5-12-2018 10:38 AM
Dia jarang merempan sana sini. Bila dah tegur tu maknanya dah teruk sangat la tu. apa2 pon meouls suka jasmin hamid sebab lakonan dia best & masuk semua watak. watak miskin hina pon boleh bawak. Sekarang layan Khurafat 13, heouls jadi dukun handalan & berlawan dengan Azhan Rani (pelakon kegemran i jugak)
Quote ItisDD 5-12-2018 10:43 AM
Tulah beza attitude pelakon lama n baru
Quote mixed 5-12-2018 10:47 AM
Cicisweets replied at 5-12-2018 10:13 AM
Mohon sentap pihak yg di sindir

cepat speku sape retis yg x reti nk hormat
masa shooting & talimat director  
pelakon baru?


WATAK PELAKON
Tiz Zaqyah sebagai Nur Adreiana
Fattah Amin sebagai Noah Ryzal
Halim Radzi sebagai Suffi Naufal
Zaki Azeman sebagai Imtiyaz Irdad
Harris Annuar sebagai Putera Raiyan
Lia Natalia sebagai Rhianna
Daniella Sya sebagai Natasha
Shah Kimin sebagai Bob
Nynaa Harizal sebagai Isabella
Daaim Jailani sebagai Ray
Zul Helmy sebagai Adnan
Nelissa Edreena sebagai Irdina
Sherry Aljeffri sebagai Tok Nek
Aleza Shadan sebagai Tengku Rhaniah
Rashidah Jaafar sebagai Irma
Kazar sebagai Imran


Quote anisania 5-12-2018 10:53 AM
cerita ni mmg ramai pelakon baru kan? memula mmg tgk sebab nk tgk fattah dgn tiz.. tp pelakon lain semua hancur lakonan..potong mood.
Quote BoongaKertas 5-12-2018 10:53 AM
mixed replied at 5-12-2018 02:47 AM
cepat speku sape retis yg x reti nk hormat
masa shooting & talimat director  
pelakon baru? ...

pantas chuols kan mix?
Quote ira_229 5-12-2018 10:56 AM
anisania replied at 5-12-2018 10:53 AM
cerita ni mmg ramai pelakon baru kan? memula mmg tgk sebab nk tgk fattah dgn tiz.. tp pelakon lain s ...

esp. yg kepala botak tu dgn watak remy ishak..mak remy ishak...issshhh...mmg hancur..

Quote sweetfasha 5-12-2018 10:58 AM
suka dia ni

masa dia berlakon jadi datok kaya kena culik pas tu dia masak nasi goreng untuk penculik tu sebab penculik beli nasi bungkus tak sedap katanya.. hahha mengekek aku gelak
Quote Badigol 5-12-2018 10:59 AM
anisania replied at 5-12-2018 02:53 AM
cerita ni mmg ramai pelakon baru kan? memula mmg tgk sebab nk tgk fattah dgn tiz.. tp pelakon lain s ...

setuju...semua pelakon baru selain hero heroin..a bit turn off..lagi lagi wtk sufi dan PR tu..kalau buang 2 scene pelakon tu lagi best..

shooting drama ni dah wrap minggu lepas..wtk jasmine ni ad kt oversea je dgn fmly nur je..dgn plakon lain xde..



Quote Badigol 5-12-2018 11:01 AM
ira_229 replied at 5-12-2018 02:56 AM
esp. yg kepala botak tu dgn watak remy ishak..mak remy ishak...issshhh...mmg hancur..

yg botak tu anak kakton tau...  pelat R pulak tu..gaya je lebih
[ig]https://www.instagram.com/p/Bqw9hCNBAsY/[/ig]

Quote masnona 5-12-2018 11:03 AM
Tapi kalau hire tukang update ig story mcm lopak buat xpe kn? Tu marketing strategik namanya
Quote matjerk 5-12-2018 11:06 AM
Haaaa dia ni baru layak nk ckp psl pelakon baru..... Or nak feeling dia otai...  
X macam shanaz samseng twider tu.. Berlakon berapa kerat sgt... Pastu perasan dia otai... Sekolahkan pelakon baru... Geli lah.
Quote mixed 5-12-2018 11:37 AM

ramai pelakon baru dlm drama ni cer teka cepat
Quote anisania 5-12-2018 11:45 AM
Edited by anisania at 5-12-2018 11:46 AM

tapi masa lepas baca 1st post..cecepat meols godek IG bamtah. kut la dia ada pi sama..mujur bamtah pi MPH je hahahah. bukan apa takut terpalit sama. takleh la baca kayu kayu nih.. sebab smpi laaa laki cheq kata bamtah kayu. padahal latests lakonan bamtah ko tak tengok. pfft.

Lihat semua komen(115)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066749s Gzip On
To Top