Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Selalu Pergi Pusat Agama Tapi Kenapa Pakaian Macam Tu?" -Caprice Dikritik

4-12-2018 06:06 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 3782| Komen: 36

Ingatkan hanya artis wanita yang dikecam kerana baju dan pemakaian mereka.

Rupa-rupanya Caprice pun kena sekali.

Katanya ramai yang mempertikaikan dirinya yang tidak memakai pakaian yang islamik walaupun ketika berkunjung ke tempat-tempat pengurusan berkaitan agama.


Menjawab persoalan itu, penyanyi tersebut ada memuat naik satu video di instagram untuk menjelaskannya.

"Kebanyakan dari anda bertanya kenapa saya tidak berimej islamik ketika mengunjungi JAWI, JAKIM dan tempat pegurusan keagamaan yang lain.


Kredit foto: Google
"Di sini saya mahu katakan, kita tidak semestinya harus kelihatan islamik untuk berbuat perkara baik.

"You don't have to wait to be perfect to do good thing, just get it done."



Penjelasan tersebut adalah susulan dari netizen yang tidak berpuas hati dengan baju yang dipakai Cparice ketika mengunjungi JAWI untuk berjumpa dengan seorang pengarah di pertubuhan itu.

Itu pun nak dijadikan isu, asalkan menutup aurat sudahlah kan? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 36
Komen

Previous : PA Cuti, Kesian Intan Najuwa Nak Isi Minyak Pun Tak Pandai

Next       : Tak Bahagia 100 Peratus, Tapi Masih Okey- Che Ta Nafi Fail Cerai

Komen Terbaru

Quote budakmanentah 6-12-2018 12:44 PM
as long as shirt dia tu bkn gmbar ppuan bogel, tulisan mencarut atau gambar2 yg menyentuh sensitiviti agama...itu dah ckup

Lain-lain Komen

Quote slyfynx 4-12-2018 06:21 PM
What's wrong with his outfit?
Ok je
X de masalah pun.
Haish, yang netizen x puas hati tu tiap2 mase pakai jubah ke
Quote Temenung 4-12-2018 06:31 PM
Apa yg x kena dgn baju dia.elok je aku tgk.pelik2 netizen ni.

Quote sokmogitu 4-12-2018 06:35 PM
Islamik : pakai serban, kopiah, tudung laboh, purdah, stokin kaki dan tangan, bercelak

Kata mereka
Quote besarkecik 4-12-2018 06:46 PM
Kenapa tiap kali bergambo, asyik nak mendongak je?
Quote Orgkgdukobesi 4-12-2018 06:52 PM
Nak pegi  pejabat jawi kena pakai pakaian erebkah? Bingai punya netizen yang beri komen negatif.  Sangat sopan topinasi berpakaian begitu
Quote akubest 4-12-2018 06:57 PM
motip caprice melayan netizen bangang?????
Quote kiah_mai_pulak 4-12-2018 06:59 PM
besarkecik replied at 4-12-2018 06:46 PM
Kenapa tiap kali bergambo, asyik nak mendongak je?

Barulah nampak mcm samsengg tahikk kuceng.. bang bang katanyaa
Quote buapakperut 4-12-2018 07:01 PM
iols tak suka ini proa tapi biasa saja bajunya. kang pakai jubah kepit celah bedah korang kata hipokrit
Quote Orix 4-12-2018 07:32 PM
Islamik dan arabic dua perkara berbeza. Ummah bimbo jah tak reti beza
Quote makneng 4-12-2018 07:37 PM
Hello netizen why so bimbo? X belajar ke dr kisah abe gong..jubah kopiah pelbagai.. Hujung2...orksana orksini
Quote fairy_fairy 4-12-2018 07:40 PM
makneng replied at 4-12-2018 07:37 PM
Hello netizen why so bimbo? X belajar ke dr kisah abe gong..jubah kopiah pelbagai.. Hujung2...orksan ...

Okay. Dah dua kali air aku tersembur dari mulut baca reply kau ni. Tadi masa baca thread duda Joy Repah tu
Quote CardiGans85 4-12-2018 08:08 PM
Igt pakai baju death note sluar koyak sana sini g sembahyang ke apa..adoila aunty uncle onion.
Quote makneng 4-12-2018 08:10 PM
fairy_fairy replied at 4-12-2018 07:40 PM
Okay. Dah dua kali air aku tersembur dari mulut baca reply kau ni. Tadi masa baca thread duda Joy  ...

Ya ampun.. Ni kalo jumpa depan2 ni x tau la kan.. Hahaha
Quote unguaurora 4-12-2018 08:19 PM
Ok la tu.. xkan nk kena berjubah serban bagai? Yg x sopannya bila pakai shade dan airpod..ehhh
Quote riyadhK 5-12-2018 12:08 AM
makneng replied at 4-12-2018 07:37 PM
Hello netizen why so bimbo? X belajar ke dr kisah abe gong..jubah kopiah pelbagai.. Hujung2...orksan ...

Geli hati iols baca komen makneng. Hehehehe
Quote matjerk 5-12-2018 12:11 AM
kiah_mai_pulak replied at 4-12-2018 06:59 PM
Barulah nampak mcm samsengg tahikk kuceng.. bang bang katanyaa

Bila pendek.. Harus lah buat sesuatu utk stand out....  Utk kelihatan cengei....  X cemgei org luku pala pulak
Quote emily.topaz 5-12-2018 12:14 AM
alah alah netizan pon.

Ok je, sopan, menutup aurat & berimej korporat
Quote ayjay 5-12-2018 01:01 AM
Merepek apa lah dia ni eco meco di semejid.
Perangai dan perwatakan tu jaga dulu
Quote mieymiey 5-12-2018 08:02 AM
Nak suruh mamat ni pakai jubah serupa Alip Sukri tu ker?
Jubah tapi sejenis kain nipis.
Segala batang paha dengan boxer sekali tembus dek cahaya matahari

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046877s Gzip On
To Top