Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Dulu Gemuk Bagai Dipam-Pam, Rahsia Aishwarya Rai Kembali Langsing Akhirnya Terbongkar

17-12-2018 12:03 PM|Oleh: Nia Mohamad| Komen: 54

Tahukah anda Aishwarya Rai kini sudah berusia 45 tahun? Golongan ibu-ibu pada usia ini jika di Malaysia majoritinya sudah naik berat badan dek kerana mempunyai ramai anak.

Tetapi memandangkan dirinya adalah seorang superstar, menjadi gemuk setelah bergelar ibu bagaikan suatu 'dosa' buat bekas Miss World ini. 

Dunia luar mengkritik penampilan beliau beberapa tahun lepas selepas Aishwarya membuat kemunculan semula dalam keadaan fizikal yang sudah 360 darjah berubah tidak seperti dulu!


Sumber foto: pinterest
Namun, sebenarnya dia tidak mahu tergesa-gesa menurunkan berat badan pada peringkat awal selepas bersalin kerana masih lagi sedang menikmati fasa menjadi ibu kepada anaknya, Aaradhya.

Dan kini Aishwarya benar-benar telah membuktikan kepada semua beliau mampu mengembalikan bentuk badan asal.

Aishwarya mengamalkan rutin yang cukup berdisiplin dalam memastikan berat badannya cepat turun. Dia langsung tidak mengambil junk food serta makanan bergoreng dan berlemak. Beliau lebih suka memilih sayur yang direbus, buah segar dan jus buah. Ini merupakan rahsia di sebalik kulitnya yang cantik.


Selain itu, dia tidak makan beras putih tetapi memilih beras perang kerana ia mengandungi lebih serat. Aishwarya juga makan dalam kuantiti sedikit tetapi kerap.

Dia juga menitik beratkan amalan yang menyeluruh untuk badan, kulit dan rambutnya. Oleh itu, dia memastikan pengambilan air dalam badannya mencukupi setiap hari. Di samping 8 gelas air masak yang wajib diambilnya, Aishwarya gemar minum air suam yang dititiskan lemon dan madu yang juga bagus untuk kulit berseri. 

Sumber foto: indilens.com
Salah satu rahsia terbesar Aishwarya ialah mengamalkan senaman yoga. Beliau lebih gemar melakukan yoga berbanding senaman di gimnasium. Yoga dapat membuatkan anggota badan lebih sihat dan fleksibel.

Mari kita lihat gambar terkini Aishwarya Rai bersama keluarganya.

Sumber foto: IG 
Memang terbukti dia kini kembali cantik dan sihat. Harap-harap selepas ini ramai yang dapat mengikuti tips kembali langsing yang telah dikongsikan olehnya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
18
Marah
12
Terkejut
12
Sedih
21
Lawak
22
Bosan
15
Komen: 54
Komen

Previous : Kencing Manis Ketika Hamil? Mari Semak Langkah Mengawal Dan Cegah Diabetes!

Next       : "Jangan Gopoh..." - Pesanan Michelle Obama Buat Meghan Markle

Komen Terbaru

Quote mziskandar 27-1-2019 04:22 AM
Kat sana kedai makan tutup kul 11:30?

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 17-12-2018 12:09 PM
Tak ada jalan pintas untuk kembali cantik dan sihat
Quote ninjago 17-12-2018 12:20 PM
anak dia dah berapa tahun?
Quote RatuDunia94 17-12-2018 12:55 PM
Anaknya x mewarisi kejelitaan ibunnya..
Baka Bachan kuat sgt..
Quote chinta89 17-12-2018 12:55 PM
anak dia muka ayah dia sgt hehe
Quote buapakperut 17-12-2018 12:57 PM
takde rahsia sangat, bende biasa sahaja, anak sorang tak mewarisi kejelitaan sheols
Quote belilies 17-12-2018 01:06 PM
Kesian dia. Back then she's trying too hard to get to hollywood. Bila iols nampak priyanka chopra, mesti tringat aishu and her dream goal.
Quote Minami2013 17-12-2018 01:31 PM
Anak muka bapak sgt...
Quote sheqim 17-12-2018 03:34 PM
dia tak sekurus dulu mase lagu crazy kiya re dengan hrithik roshan tu... hahahaha tapi dah kurus lahhh...


Quote niena90 17-12-2018 03:41 PM
Kenapa I keciwa tgk muka anak dia. Oppsss
Quote groundfloor 17-12-2018 03:52 PM
Sayangnya...kalaulah dia beranak ramai ...kot2 ada yg ikut gen dia...pasti ada sbb tu knape dia beranak sorang je.......
Quote pai.kacang 17-12-2018 05:27 PM
RatuDunia94 replied at 17-12-2018 12:55 PM
Anaknya x mewarisi kejelitaan ibunnya..
Baka Bachan kuat sgt..

kecik lagi... tgk mata dia.. besar bulat macam mata mak dia
Quote amyza 17-12-2018 07:25 PM
Jeles nye tengok...berjaya slim balik.
Gemok betul dia lepas bersalin,kalau i besar gitu terus give up dah.
Quote alesandra 17-12-2018 08:53 PM
dulu yg gemuk tu sbb selain dia beranak.. dia  stop tetiba yoga  routine kan?.mcm ada penah baca..
Quote ChelalDuman 17-12-2018 09:16 PM
Cantiknyaaa
Quote armin 18-12-2018 01:47 AM
Sheols kahwin orka kan.. tak kisah gemuk atau kurus. Tp bila kurus nampak muka cantik macam dulu
Quote me12345 18-12-2018 08:57 AM
Cantik..dh kurus nampak tua usia sebenar pulak...
Quote whadda 18-12-2018 11:45 AM
ok lah.. nampak kurus.. tapi tak lah sekurus mase tengah aktif belakon dulu
Quote puanbintang 18-12-2018 04:51 PM
kalau beranak lagi and dapat anak laki harap mewarisi gen aisy..lawalah dia ni..
Quote cmf_premierleag 19-12-2018 12:39 AM
despite dia ni cantik jelita, tp kalo dia berlakon je kat tv mesti aku tukor cenel sbb aishu ni sejenis kayu kayan mcm neelopak gak
aktres lain mcm deepika padukone,raji mukhrejee,preity zinta tu sume elok je pandai berlako ...takde pun iols nk tuko cenel

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078956s Gzip On
To Top