Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Hitam Macam Orang Afrika!"-Budak Sekolah Caci Peserta Dewi Remaja

Oleh: Myeonir|3-12-2018 11:10 AM Komen: 70
Rakyat Malaysia memang mempunyai standard kecantikan yang sempit di mana seseorang itu dianggap cantik sekiranya berkulit cerah, ramping, tinggi dan sebagainya. Pun begitu, Sharifah Haneesya, 18 membuktikan bahawa kulit gelapnya bukanlah penghalang untuk dia menceburi bidang seni di Malaysia.


Kredit foto: Instagram
Kalau anda perasan gadis ini memegang watak Zaza dalam drama bersiri Cik Reen dan Encik Ngok Ngek di Astro Ria selain merupakan finalis untk pertandingan Dewi Remaja 2018/2019.

Hanee pernah berkongsi bahawa semasa kecil dia sering diejek dan dibuli oleh rakan-rakannya kerana kompleksi kulitnya yang gelap. Dia pernah dipanggil negro, keling, arang, muka ahli neraka, nuka macam b**i malahan dia pernah diugut pukul jika ada yang berjumpa dengannya depan-depan.

Terbaru, gadis manis ini memuat naik status di laman Instagramnya dengan menceritakan perihal seorang budak sekolah yang menghantar direct message dan mencacinya dengan mencemuh dirinya hitam seperti orang Afrika. Pun begitu dia tak cepat melenting.


Kredit foto: Instagram
Ramai netizen yang meninggalkan pendapat di ruangan komen dia dan mengatakan bahawa kulit putih bukan segalanya.

Ramai juga yang memuji kecantikan kulit gelap Hanee yang kelihatan unik dan bersih.

Ada juga yang mempersoalkan kenapa orang Melayu dan rakyat Malaysia seakan-akan obses dengan kulit putih sehingga menghina orang yang berkulit gelap.

Kredit foto: Instagram
Kredit foto: Instagram
Dah nak masuk tahun 2019 ni, harap-harap mentaliti masyarakat kita boleh berubah. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 70
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote syahza 9-12-2018 08:23 PM
umbut replied at 3-12-2018 10:48 PM
Dia bff abg ummi nazeera yg ala ala awww

yg tu iman

Lain-lain Komen

Quote azwanaliori 3-12-2018 11:15 AM
She is sooooo beautiful, i adore sgt2 org kulit mcm ni, wlupun gelap but dorg jaga complexion dorg bg maintain marvelous and gorgeous ok.

X sama mcm yg gelap tp x reti jaga kulit biarkan nmpk kusam dan berkerak.
Quote applemy 3-12-2018 11:19 AM
Takpe dik. Gerenti ada laki mat saleh yg sambar adik nanti. Sumpah u

Bertambah jeles la netizen belachan hauk itew
Quote manehnya 3-12-2018 11:23 AM
body dia cantik kot... n dia ada nilai eksotik yg omputeh suke
Quote anony-mous 3-12-2018 11:24 AM
Dia ni mix afrika kan?belah ayah? Mmg cantik sgt! Cantik kalau dah kulit mcm mana pon tetap cantik.
Quote LostStar 3-12-2018 11:25 AM
kulit dia cantik.. daku suke.. sah xde masalah jeragat.. daku ni mana yg terdedah semua ada bintik2.. terutama muke.. hmm
Quote insulin 3-12-2018 11:26 AM
Macam mana la netizen boleh kata dia ni tak cantik? Badan melentik, gigi putih tersusun...wow.
Quote raxief 3-12-2018 11:34 AM
lawa kalau tak seksi/gedik sangat.. contoh mcm gmbr dia pakai baju kurung tu, mmg nampak anggun
Quote Themilo 3-12-2018 11:34 AM
mari berlesboan dengan hakak dekkk.. cantekk sangat awak pada pandangan kakak..
Quote raxief 3-12-2018 11:37 AM
meleis mmg gini la, padahal dlm masa yg sama mengharap pak hitam sumareh score utk malaysia
Quote tagas 3-12-2018 11:51 AM
Stok2 exotic camni sedap kalo main

pandai beraksi berbanding putih bagai

main tido
Quote Artemesiaa 3-12-2018 12:04 PM
Cemburu ler tu sebab orang tu dapat perhatian walau pun berkulit agak gelap sedangkan diri sendiri tak ada siapa yang perasan
Quote safieyah1984 3-12-2018 12:13 PM
cpk tu itam gak, ok jek tmj boleh love at first sight, xpayah kata putih cantik yg penting inner beauty kalo putih pon perangai huduh buat apa
Quote wadiunong 3-12-2018 12:14 PM
BBNU sekarang ni obses dengan Kpop. cer pegi Korea tu tengok realitinya, hidung pesek je masing2. nak cari muka Kpop boleh kira dengan jari ok. area Gangnam je nampak helok2 sikit.

kalo pegi Myeongdong tu haremm nak jumpa. Semua typical Korean, kulit putih  je.

tengok model2 Victoria Secret & supermodel catwalk lain, yg sakit kulit pon jadi supermodel ok. Mat Salleh tengok yg unik tu la yg cantik
Quote mawar_pink 3-12-2018 12:57 PM
wpon dia gelap tp kulit dia cantik..dia ni ada mix ke ape?
Quote meklalala 3-12-2018 01:04 PM
baru 18 rupanyaaaa...dia ni yang berlakon citer ms reen encik ngok ngek tu kan..sorry to say kayu giler dia dalam citer tu

tapi dia cantik ok!..kekalkan dengan kulit macam tu..jarang ada artis wanita kulit gelap kat malaysia..
Quote Zaien 3-12-2018 01:30 PM
cntik laa.. eksotik.. muka licin je haa..
Quote Ketypurry 3-12-2018 01:41 PM
Cantik budak ni walupun hitam
Quote puccafan 3-12-2018 01:53 PM
Feature muka helok, body melentik. She is absolutely gorgeous
Quote GigaMom 3-12-2018 01:53 PM
Ctikkny kulit sheoolas{:love{:love

Lihat semua komen(70)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063607s Gzip On
To Top