Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Aliff Syukri Dapat RM53k Daripada Google Hasil Kecaman Netizen, Kecamlah Lagi!

30-11-2018 01:33 PM|Oleh: Ain| Komen: 110

"Ini bukan duit haram, ini duit kita. Sumpah dengan nama Allah ini duit halal."

Jutawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri melonjak keriangan apabila menerima 'berkepuk' wang daripada Google Malaysia, baru-baru ini.



Bukan sedikit, tetapi RM53,000 tau! Nak tahu kenapa Google Malaysia bagi duit sebanyak itu kepada usahawan dan penyanyi berusia 31 tahun itu?


Rezeki kecaman netizen

Saluran YouTube-nya saja memiliki hampir 340,000 pelanggan. Malah, semua video dimuat naik menarik ribuan tontonan dan komen netizen sama ada yang mengecam mahupun memberi pujian.

Menerusi video dimuat naik di saluran youTube TV Terlajak Laris, Aliff dilihat berjalan masuk ke pejabatnya dengan bangga sambil membawa sampul surat mengandungi wang tunai berkenaan.



Dia juga begitu teruja berkongsi berita gembira itu dengan isteri, Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid dan stafnya.

"Terima kasih Google Malaysia kerana memberi ganjaran wang ini kepada saya. Terima kasih juga atas segala kecaman berterusan yang dilemparkan terhadap saya," katanya yang turut 'meminta orang ramai untuk terus melemparkan komen negatif terhadapnya'.

Aliff kemudian berjalan di sekitar pejabatnya sambil memberi not RM50 kepada pekerjanya.

Ha, siapa menyangka kecaman yang diterima boleh bertukar menjadi rezeki tak disangka-sangka? Mesti Aliff sangat berterima kasih dengan mereka yang gemar menghamburkan kecaman terhadapnya! - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 110
Komen

Previous : Yuna Bersyukur Bukan Penggila Barangan Mewah

Next       : "Kalau Pondan Bagaimana Saya Boleh Lahirkan Empat Orang Anak?"- Beby Maembong

Komen Terbaru

Quote akuman1981 5-12-2018 04:13 PM
ok le. harga untuk supaya tidak berlakon filem lagi.

53 ribu je. citer badang dapat 74 ribu. lagi banyak..

Lain-lain Komen

Quote judicata 30-11-2018 01:40 PM
Agaknya kalau dia ni tetiba jatuh miskin kompem jadi gila meroyan kan?
Quote salmon-suki 30-11-2018 01:41 PM
Ntah ler...nk ckp dia bodoh,tp dia cerdik dlm diam..netizen lah y bodoh kan..{:smile
Quote exclusive_vvip 30-11-2018 01:47 PM
iols antara yg tak penah klik video dia termasuk lagu nasyid..even nasyid tu lalu sbg iklan pun,iols cantas je...taknak support org sebegini..
Quote emera 30-11-2018 01:49 PM
Kenapa laaa hadap sgt tgk si aliff ni.. aku x penah teringin nkntgk video dia.. tau dah dia buat camtu semata2 nk duit x kira apa cara pun... kejissss sgt cara carik makan...
Quote Tweety_Senrose 30-11-2018 01:50 PM
Riak nya sisturrr. Mostly kecaman yg kau dpt pun sebab kebodohan kau sndiri. Kalau laa duit yg kau pegang tu boleh beli kebijakan mesti kau beli kan?? Sayang nya xdapat sisturr smpai kau kena jadi puppet wife kau yg control kau untuk cheap publicity without ruining her name. After all, she is the mastermind. Thats why her ig Shahidadherbs sementara ig kau Aliffsyukriterlajaklaris. She owned you while you only own the slogan!!

Anw, ewww gambar baju merah tu nak showoff teteks ke? xpayahlaa belanja, mcm liat teks pondan jahh
Quote tintin22 30-11-2018 01:52 PM
salmon-suki replied at 30-11-2018 01:41 PM
Ntah ler...nk ckp dia bodoh,tp dia cerdik dlm diam..netizen lah y bodoh kan..{:smile

setuju,hmmm
Quote bellaa 30-11-2018 01:53 PM
tak da org nak rompak dia ke?
Quote RooneyMara 30-11-2018 01:56 PM
exclusive_vvip: iols antara yg tak penah klik video dia termasuk lagu nasyid..even nasyid tu lalu sbg iklan pun,iols cantas je...taknak support org sebegini..


Sama la. I pun tak pernah click langsung. Buat apa bg masa kita kan utk org mcm ni. Hope people will stop giving him attention. Even utk mengutuk pun jgn. Riak gila suruh org keep kutuk dia.
Quote Nenasketum 30-11-2018 02:00 PM
Aku dah kata dah, ignore jerk si bebal2 sekumpulan tuh
Quote dewi_rina 30-11-2018 02:05 PM
sajat lagi banyak kena kecam

bape juta dapat? kaya tapi bodoh buat ape
Quote namieamuro 30-11-2018 02:11 PM
sbb tu ignore je ape die buat...toksah kecam mau pun layan die...tgk skrg die free2 je dpt attention dan duit..cara marketing yg jelek tp berkesan pd die

netizan la main pranan penting..toksah la layan puak mcm die ni
Quote espritvin 30-11-2018 02:11 PM
tayangkan lagi kebodohan sendiri... hahahaa
Quote monolog 30-11-2018 02:12 PM
Dia tak bodoh...dia genius
Quote MelZ_Eulalia 30-11-2018 02:13 PM
riaknya dato
Quote kodoksilver 30-11-2018 02:25 PM
DAS, bam jat, safie. iolss  mmg tak pernah tgok utube diorang.
Quote azradila 30-11-2018 02:29 PM
lagi korang bg highlight lg la dia suka,, so cara dia jangan langsung follow apa2 psl dia or repost apa yg dia upload.. bkn dengki dgn rezeki dia tp kene ingat tkot itu rezeki istiraj,,,

maka renung2kan dan selamat beramal
Quote sambalitam 30-11-2018 02:39 PM
Kalau ye dpt duit dr google. Tak kan cash. Selalunye chq. Atau zaman skrg ni, mostly company beso direct transfer je.
Quote mieymiey 30-11-2018 02:43 PM
Baju merah tu nak lawan dengan baju pink Kuin Kepam ker?
Quote myakayina 30-11-2018 02:44 PM
kaya dari hasil membodohkan diri dan kecaman netizen..dia jgk yg untung..

Lihat semua komen(110)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047061s Gzip On
To Top