Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Deyyyy," Jelir Lidah! Lelaki India Ini Tak Kisah Videonya Tular

Oleh: Myra Rozi|30-11-2018 10:28 AM Komen: 15
Ahli perniagaan, S Kanagarajah yang viral kerana klip videonya berkaitan rusuhan kuil Sri Maha Mariamman berkata dia langsung tidak kisah.

"Kalau itu menggembirakan mereka, biarkanlah," katanya seperti yang dilaporkan oleh mStar Online.

Tambahnya tindakan netizen yang meniru gayanya adalah melucuk dan sebebnarnya dia tidak sengaja pun mahu membuat mimik muka seperti itu.


Dalam klip berdurasi sembilan saat itu, S Kanagarajah menunjukkan wajah penuh emosi semasa mengawal situasi di kuil berkenaan.

Ia juga telah mencetuskan parodi di media sosial menggunakan #Deychallenge dan #Theyychallenge.

"Saya bukan sengaja, kalau awak tengok kawan awak muka kena potong keluar darah, kita tolong mereka pada masa itu."

Dalam masa yang sama dia kecewa dengan apa yang telah berlaku.

"Saya buat begitu kerana terlalu kecewa dengan keadaan yang berlaku pada masa itu."

Katanya ketika itu sekumpulan lelaki memasuki kuil dengan membawa senjata tajam.

Kredit foto: Astro Awani
"Pada masa itu, kita adakan upacara sembahyang dan dalam kuil semua ada dalam 40 orang termasuk wanita dan orang tua.

"Jadi kami mahu lindungi mereka."

"Saya boleh cakap ini 100 peratus bukan masalah perkauman kerana kita berkawan baik dengan semua orang."

Bagaimanapun, dia tidak menolak sekumpulan individu yang melakukan rusuhan itu diupah oleh pihak lain.

"Sudah tentu! Tiada orang melakukan perbuatan seperti itu percuma." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 15
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote manjalara_01 4-12-2018 09:05 PM
giyomi replied at 4-12-2018 05:53 PM
rasanya nothing wrong kat org2 subang, yg jadi masalah cuma pihak yg cuba meneguk di air yg keruh  ...

yea..it was just a joke

Lain-lain Komen

Quote Buritan 30-11-2018 10:36 AM
Manis jugak dia nii.. anak dara pun mesti cun.. sape forumer tah hari tuu nak.anak.dia kawin dgn peria..
Quote manjalara_01 30-11-2018 10:47 AM
Huh!! dah agak dah ade pihak ke3...
yea la..look at t big picture..kite semua dpt hidup dgn bebas..
xde sape halang..xde kekangan...tup2...ade pihak yg nak "merusuh" pulak..style ganas pulak..

Benci btul ade yg dengki..x bleh tgk kite hidup aman2..
So next time be wise..guys...bile ade sesuatu yg fishy..tu viral...
Quote kucingitam 30-11-2018 12:24 PM
pd aku ada pihak yang nak ambil kesempatan atas isu icerd tu..nak melaga2 kan melayu dgn india.. tgh2 isu icerd baru nak reda, tiba2 merusuh kat kuil. masa mula2 keluar news pun terus kata pasal perkauman..
Quote mdhelmi 30-11-2018 02:57 PM
dah femes jgn lupa mak ayah ye
Quote kepochi26 30-11-2018 03:04 PM
terbaik uncle
Quote giyomi 30-11-2018 05:56 PM
manjalara_01 replied at 30-11-2018 10:47 AM
Huh!! dah agak dah ade pihak ke3...
yea la..look at t big picture..kite semua dpt hidup dgn bebas.. ...

betul tu...yg patut disalahkan dan diburu adalah pihak ke3 yg cuba melaga3kan atau menganggu gugat keharmonian negara kita.
Quote manjalara_01 30-11-2018 10:09 PM
giyomi replied at 30-11-2018 05:56 PM
betul tu...yg patut disalahkan dan diburu adalah pihak ke3 yg cuba melaga3kan atau menganggu gugat ...

Sblum ni ade jgk kes pindah kuil kat Bangsar....tp aman2 je....xde pun rusuhan ke ape2...

Knp dgn org Subang ni?......just kidding..
Quote Decaffeinated 30-11-2018 10:22 PM
dalam forum ni pun ada talibarut pihak ke-3 itu....

mohon PDRM jenguk2 ke sini jua...

Quote mjla 1-12-2018 01:06 AM
Citt podah. Pamos konon.
Quote harizs 1-12-2018 10:01 AM
X pyh la nak terhibur2 sgt. Perkembangan terbaru Muhammad Adib ialah dia cuma mampu gerak kan jari sahaja sebelum koma semula. Menghiburkan tak?
Quote Modngengade 1-12-2018 11:26 AM
Buritan replied at 30-11-2018 10:36 AM
Manis jugak dia nii.. anak dara pun mesti cun.. sape forumer tah hari tuu nak.anak.dia kawin dgn per ...

Desperado ke sister sehingga keling berkerak sebegitu pun dikata hensem
Quote Buritan 1-12-2018 03:07 PM
Modngengade replied at 1-12-2018 11:26 AM
Desperado ke sister sehingga keling berkerak sebegitu pun dikata hensem

Hahaha.. mood menceriakan sbb hari hari mendung
Quote Buritan 1-12-2018 03:15 PM
Modngengade replied at 1-12-2018 11:26 AM
Desperado ke sister sehingga keling berkerak sebegitu pun dikata hensem

Mohon modngengade jd moderator isu semasa.. mod baru nii tak best.. tahapa ape better mendiang spiderman lagi..
Quote giyomi 4-12-2018 05:53 PM
manjalara_01 replied at 30-11-2018 10:09 PM
Sblum ni ade jgk kes pindah kuil kat Bangsar....tp aman2 je....xde pun rusuhan ke ape2...

Knp d ...

rasanya nothing wrong kat org2 subang, yg jadi masalah cuma pihak yg cuba meneguk di air yg keruh smbil menyelam smbil minum air. hrp2 betul lah susunan ayat iol tu
Quote manjalara_01 4-12-2018 09:05 PM
giyomi replied at 4-12-2018 05:53 PM
rasanya nothing wrong kat org2 subang, yg jadi masalah cuma pihak yg cuba meneguk di air yg keruh  ...

yea..it was just a joke

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.102762s Gzip On
To Top