Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Yuna Bersyukur Bukan Penggila Barangan Mewah

30-11-2018 11:44 AM|Oleh: Azza| Komen: 46



"Awak tahu apabila saya dengar orang yang banyak buat duit kemudian habiskan pada kereta dan barang mewah, saya bersyukur kerana saya melihat kehidupan dengan cara yang berbeza."


Itu coretan penyanyi antarabangsa Yuna dilaman IG Storynya. Tidak menujukan statusnya pada sesiapa pun melainkan ia adalah dari pandangannya sendiri bahawa ramai yang menghabiskan duit kepada barangan mewah berbanding dirinya yang tidak menggemari perkara tersebut.


Tulisan spontannya pada jam 3.30pagi itu mengingatkannya pada perancangannya untuk tahun 2019, lalu mencoretkan sebanyak 10 muka surat tentang plan tersebut. Jadi apa yang Yuna mahu ialah menyayangi insan disekelilingnya agar satu hari nanti dia tidak menjadi beban kepada sesiapa pun. Jadi barangan mewah bukanlah termasuk di dalam catitan peribadinya.


Kredit foto: IG STORY
Menurut Yuna, setiap orang memiliki pandangan dan kepentingan yang berbeza namun dia menjadi dirinya sendiri dengan bekerja keras untuk menjaga insan tersayang.

"Saya hanya ingin menjaga orang yang saya sayangi dan diri sendiri supaya pada masa hadapan saya tidak menjadi bebanan kepada mereka. Itu sahaja."


Yuna juga tidak ketinggalan mengucapkan terima kasih kepada peminatnya yang menyokong kariernya selama ini dengan ucapan "Saya Sayang Awak."

Foto - IG

Ya, setiap manusia mempunyai kehendak yang berbeza-beza. Ada orang yang menyukai barangan mewah kerana itu adalah kepuasannya. Manakala yang lain pula lebih ringkas dan memadai dengan apa yang ada. Jadi, ia berbalik kepada citarasa sendiri.- CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 46
Komen

Previous : Janganlah Post Foto Seksi Dan Cium Mulut, Ramai Yang Perhati - Zul Yahya

Next       : Aliff Syukri Dapat RM53k Daripada Google Hasil Kecaman Netizen, Kecamlah Lagi!

Komen Terbaru

Quote Sonneblume 6-12-2018 10:47 PM
Tahun lepas dlm plane i duduk sebelah mamat USA dr Doh-Kul so borak2 la juga. I tanya kenal tak Yuna. Dia kenal wey..dia ckp oh the turban lady..she's malaysian isn't she?so kira popular jgk la yuna kat sana.huhuu
Pendapat i lak tak salah nak beli barang branded pun kalau mampu. Tu reward utk diri sendiri..tp jgn boros la sampai duit simpanan pun takde. Pastu dah pakai brg branded pun jgn show off memanjang.mmg kena maki la.

Lain-lain Komen

Quote annadonna 30-11-2018 11:47 AM
Sudah sendu sedankah yuna? Sampai update status pasal sebegini?
Quote kiah_mai_pulak 30-11-2018 11:56 AM
annadonna replied at 30-11-2018 11:47 AM
Sudah sendu sedankah yuna? Sampai update status pasal sebegini?

Sejak bila sheolss mendoniaaa??? Perasan ada lahhhhh.. takat duet ngn retis hollywood, di who r yusss kan sajoo olehh pepuak hollywood tu. kossserrr
Quote BoongaKertas 30-11-2018 12:02 PM
kiah_mai_pulak replied at 30-11-2018 03:56 AM
Sejak bila sheolss mendoniaaa??? Perasan ada lahhhhh.. takat duet ngn retis hollywood, di who r yu ...

tp kak, ramai gak celeb sana yg minat sheols punye suara unik tu. tp suruh meols sebut, meols tak ingat. pernah nampak kat twitter
Quote hyie 30-11-2018 12:11 PM
bukan sheols cemolot lite2 dengan acik rihanna kah?
Quote awexgaban7 30-11-2018 07:26 PM
Untung laa takdak napsu kak mah
Quote tintalangit 30-11-2018 07:35 PM
Edited by tintalangit at 30-11-2018 07:36 PM
annadonna replied at 30-11-2018 11:47 AM
Sudah sendu sedankah yuna? Sampai update status pasal sebegini?


Memang sheols mendonia pun yach...
Lagu2 ciptaan sheols semua best2 . ummah amerika banyak yang sold out kan show2 sheols kat sana...

Now meols excited tunggu album baru sheols yang bakalan keluar tak lama lagi....

Sheols ni jenis diam2 berisi yach.... Siapa yg follow ig story sheols tahulah siapa orang2 berpengaruh dalam industry music US yang dah follow sheols....

Meols tak sabar tunggu collaboration sheols dengan boyband paling popular korea selatan sekarang BTS


Meols selamanya Kipas Susah Mati Yuna yach
Quote SR4tahun 30-11-2018 08:10 PM
tintalangit replied at 30-11-2018 07:35 PM
Memang sheols mendonia pun yach...
Lagu2 ciptaan sheols semua best2 . ummah amerika banyak yang ...

Meols nak tanya soalan jujur yachh, bukan provokasi sbb iols takut betul kalau nak tanya soalan kpop sbb kpoppers senang melantun (btw iols xtau uols kpopper ke tak)

Soalannya berbunyi begini,
Bts tu kenapa femes nau nau? Iol xkenal gp tu. Tp apa istimewa gp tu sampai femes gile2 sampai masuk jimmy fallon la ellen la

#soalanjujurtau #janganlantun hehe
Quote hasniey 30-11-2018 08:18 PM
SR4tahun replied at 30-11-2018 08:10 PM
Meols nak tanya soalan jujur yachh, bukan provokasi sbb iols takut betul kalau nak tanya soalan kp ...

Lagu diorg best2.full package,talented,kacak,muda
Lagu diorg ada yg compose sendiri
Sekian drpd ai yg cuma prnah dgr 1 lagu drpd diorg.honestly music diorg bukn ai punya taste.
Quote Orix 30-11-2018 08:59 PM
Khuens. I rengsa jugek tgok founder2 produk ni gigih duk menayang beg2 branded mcm org tada life. Toklip, PZ, Vivu Yusof n sape tah lg laki yg stress msuk spital duk tayang selipar gucci tu semua yikessss.....

Org yg attitude classy nan hado menayang barangan branded ko tgok saja Adele, Taylor Swift, Tokti, takdanya deyols menayang...
Quote apedehal 30-11-2018 09:09 PM
syabbas beteh
Quote BungaCitra 30-11-2018 09:46 PM
tintalangit replied at 30-11-2018 07:35 PM
Memang sheols mendonia pun yach...
Lagu2 ciptaan sheols semua best2 . ummah amerika banyak yang ...

Dah jadik pengantin pon agak lama yah,dah berisi ke belom sheols ehh?
Quote BungaCitra 30-11-2018 09:49 PM
minat tul dgn anting2 yg dia pakai tuh,,,,ala2  indian,,haha
Quote LembingDayanti 30-11-2018 10:19 PM
Cakap cakap nak cover siap2 spesis yg nitezen ingat  banyak duit sebetul nya hado
Quote HannahMontana 30-11-2018 10:25 PM
Spesis sambil dengar nasyid  buat posting di media sosial , smabil masa tu tengah feeling  muslimah dihati cisssssssssss


dasar biawak telok kechai , nak hira apa ko bukannya  glamour dah ,  mesti sudah pecah dara ,  jilat sajalah jambang mambang  laki ko tu


biawak sgt yuna ni ,  dasar celaka bersuara katak hanya  membingitkan dunia.

mampuslah cepat sikit yuna , lagi cepat labi bertambah bagus.
Quote tintalangit 30-11-2018 10:31 PM
Edited by tintalangit at 30-11-2018 10:33 PM
LembingDayanti replied at 30-11-2018 10:19 PM
Cakap cakap nak cover siap2 spesis yg nitezen ingat  banyak duit sebetul nya hado


kann.... senyap2 sheols pun...

tiket konsert selalu sold out.
komen2 kat youtube di dominasi ummah kokosen yang kagum dengan lirik2 puitis sheols.

job duta produk lebat juga.

lagu2 sheols tetap jadi pilihan ost series dan filem hollywood.

Mampu juga sheols buat majlis kahwin Grand giler...

Dengan hasil menyanyi kat USA mampu juga sheols belikan parents sheols rumah Banglo....
Quote tintalangit 30-11-2018 10:35 PM
Edited by tintalangit at 30-11-2018 10:39 PM
HannahMontana replied at 30-11-2018 10:25 PM
Spesis sambil dengar nasyid  buat posting di media sosial , smabil masa tu tengah feeling  muslimah  ...


Kah..kah... Hidup lagi haters yuna seumur hidup ni... Kesian...

Mohon @Modngengade ambil perhatian kat minah provokator ni yach...


Quote HannahMontana 30-11-2018 10:49 PM
tintalangit replied at 30-11-2018 10:35 PM
Kah..kah... Hidup lagi haters yuna seumur hidup ni... Kesian...

Mohon @Modngengade ambil perh ...




dah pecah dara mcm itulah , jantan blur ala-ala mat asap mmg lah time fucking dengan yuna tu tutup lampu

kalau tidak , memang laki dia salah masuk ,disangka lubang faraj rupa2nya lubah hidung


Quote hiswife 30-11-2018 11:05 PM
Good for u gurl.. Tak perlu jadi hamba brand
Quote ChelalDuman 30-11-2018 11:20 PM
Alhamdulillah bagusla..

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048530s Gzip On
To Top