Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Adib Dilanggar Jentera Bomba, Bukan Dipukul-Petugas Kuil

Oleh: Myra Rozi|28-11-2018 04:57 PM |Dilihat:5612| Komen: 143
Pihak kuil Sri Maha Mariamman Seafield mendakwa anggota bomba yang cedera bukan dipukul, sebaliknya dilanggar oleh jentera bomba.

Setiausaha pasukan petugasnya, V. K. Regu berkata, "Jika anda melihat video itu, ia menunjukkan anggota bomba itu dilanggar oleh jentera bomba semasa ia berundur dan tercampak ke arah van bomba yang berada di belakang jentera bomba.

"Video itu juga menunjukkan bahawa orang ramai tidak memukul anggota bomba berkenaan, tetapi sebenarnya cuba memberi isyarat kepada jentera bomba supaya berhenti dan membawa anggota bomba yang cedera ke hospital."

Foto: mStar Online
mStar Online melaporkan,  Regu menyatakan yang pasukan petugas kuil sudah menghantar semua video terbabit kepada pihak berkuasa.

Sementara itu, Pesuruhjaya Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam), Jerald Joseph berkata, 

"Kami juga menggesa kerajaan persekutuan dan negeri menyelesaikan isu ini dengan adil dan segera." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 143
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sofea_uk 3-12-2018 10:28 AM
Sami Hindu taknak tarik balik ke kenyataan salah nya itu ???


Dah terang2 Adib diserang perusuh Hindu, nak cover2 apa lagi,
media pon dah buat laporan, ketua Bomba pon dah sahkan.


Tak tahu malu ke nak menipu???

Lain-lain Komen

Quote hady_vit 28-11-2018 03:43 PM
The fact geng tamil pi hentam jentera bomba......setakat bukti video mmg ko tlg itu dah bagus, tp jgn nk divert bukan salah korang. video pun takde adib kena langgar..cilaka!!
Quote kucingitam 28-11-2018 03:44 PM
putar...putar...
Quote Modngengade 28-11-2018 03:45 PM
keling dah mula tunjuk sifat2 semulajadi diorang
Quote alesandra 28-11-2018 03:47 PM
kecederaan luar, dlm badan takkan menipu.sami neh pegi sekolah ke tak?
Quote matchstick 28-11-2018 03:49 PM
Saya putarrr halim...
Quote fushimi 28-11-2018 03:49 PM
nak kencing tak hagak hagak

Quote aHoi83 28-11-2018 03:50 PM
Ayooo kadavalei . Nak putar pun tk berhagak. Tp i yakin, citer tipu pun kalau diulang 200 kali lama2 org purcaya. Maka terbenam la naseb abg bomba

Cepat kuarkan cerita buidling pecah n kereta terbakar bkn angkara org berhimpun, tp sbb ribut taufan beserta hujan batu2 api neraka gitu
Quote batmana 28-11-2018 03:50 PM
kalu kenderaan bomba langgar,terus mati ler
bape tan berat kete bomba tu

tu masa 911 kt newyork, ada anggota bomba survive, selamat dlm kete bomba
psl binaan dia kukuh cm kete tank
Quote lonso 28-11-2018 03:50 PM
ish yeke.. pulak dah ... kene tggu laporan doktorlah..
Quote meklalala 28-11-2018 03:56 PM
pulakkkk..apa kata rakan rakan bomba yang lain yang berada di tempat kejadian?
Quote c===8 28-11-2018 03:56 PM
bangunan one city yg pecah2 pun sebenarnya berpunca dari ribut hujan batu

kami ada bukti!
Quote akusukaq 28-11-2018 04:00 PM
ayoyo samy,   jadi ko mau kata jurucakap jabatan bomba tu  yg penipu.ngituw ??
Quote hanalisa 28-11-2018 04:04 PM
yang gmbar kereta sorang minah ni kena pecah tu apaciter plak? yang video mat moto kena bedal reramai tu apaciter? Dan kenapa kereta bomba tu sampai tercabut tayar, remuk pecah bagai, semua tu bukan sebab kau merusuh ke?
Quote besarkecik 28-11-2018 04:09 PM
semua orang tau paria memang berbelit kalau cerita. vuto lagi vodo
Quote noor2 28-11-2018 04:16 PM
batmana replied at 28-11-2018 03:50 PM
kalu kenderaan bomba langgar,terus mati ler
bape tan berat kete bomba tu


20 tan X silap. ....
Quote noor2 28-11-2018 04:16 PM
hanalisa replied at 28-11-2018 04:04 PM
yang gmbar kereta sorang minah ni kena pecah tu apaciter plak? yang video mat moto kena bedal rerama ...

Betul juga tu.......semua orang X bersalah depa kacau. ....
Quote willow12 28-11-2018 04:18 PM
Putar putar putar putar putar...
Quote ntahapapantah 28-11-2018 04:19 PM
Memang kaki putarlah ini worang, dia punya boss sendiri pun pergi Belanda kata bangsa dia orang ditindas. Lagi mau percaya ka?
Quote akuMNdia 28-11-2018 04:21 PM
pening aku baca cerita bangsa padayapa ni..

yg tulang rusuk abam bomba i luv u tu patah riuk sbb apa sbnrnyer?


Lihat semua komen(143)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.979763s Gzip On
To Top