Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Biadab! Tak Ada Adab Nak Ziarah Pesakit, Kesian Puteri Balqis"

28-11-2018 12:06 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 8912| Komen: 89

Macam semua sedia maklum, pelakon cilik Puteri Balqis kini sedang diuji dengan penyakit kanser.

Pelbagai jenis bantuan dihulurkan oleh mereka yang turut bersimpati dengan nasibnya.

Namun tindakan sekumpulan individu yang mewakili sebuah jenama produk kesihatan yang datang melawat Balqis telah menimbulkan kemarahan ramai.


Dalam video berdurasi lebih kurang lima minit itu, seorang lelaki yang dipercayai wakil jenama tersebut menyatakan sumbangannya kepada Balqis.

Dia meminta orang ramai yang ada berdekatan untuk datang menziarah sambil kamera dihalakan kepada Balqis yang terbaring dalam keadaan yang tidak bermaya.



Kelakukannya di dalam video tersebut tidak disenangi dan dilabel sebagai tiada adab.

Nada suaranya yang kuat, seolah-olah sedang menjual produk dan langsung tidak menghormati Balqis yang sedang sakit.


Antara komen:"Mana adab ziarah? Kesian Balqis. Membantu tu sudah bagus, tapi sampai nak suruh Balqis komen sudah kenapa?

"Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya."

Video ini juga membuatkan pelakon Fauziah Nawi meninggalkan komen.

"Allah... kenapa rakam macam itu. Anak itu sakit. Nama dia pun anda tak tahu."

Foto: IG Puteri Balqis
Sebelum ini meedia ada melaporkan yang Balqis mengalami demam berpanjangan pada Mei di samping kerap muntah dan disahkan mempunyai masalah jantung. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 89
Komen

Previous : Simbol Illuminati Di Dalam Video Muzik Asad Motawh : Kenyataan Atau Sekadar Kebetulan?

Next       : Kalau Gimik, Saya Tak Tolak Tawaran Lima Angka - Altimet

Komen Terbaru

Quote chinta89 6-12-2018 09:25 AM
tak beradabnya lahai

Lain-lain Komen

Quote kodoksilver 28-11-2018 12:08 PM
siapa? siapa?
Quote blue^panther 28-11-2018 12:11 PM
Mana bideo nya???
Quote mirandanicky1 28-11-2018 12:11 PM
Mak Balqis tu pun apsal tk betulkan keadaan ank tu bg nmpk elok sikit sblm org record. Yg bercakap tu aku geram nk lempang suh diam boleh tak memekak suara annoying macam nk jual ikan kat pasar.
Quote prettyuglybabe 28-11-2018 12:12 PM
kalau i jadi mak dia, i takkan bagi orang amik video anak i macam tu..
tak hadap i sumbangan entah apa-apa..
Quote Ferr_Remy 28-11-2018 12:14 PM
Apa la bahlul2 bodoh ni sibuk pasal trofi. Dengan jurucakap bodoh cakap kuat2 tapi asek ulang perkataan jer. Bangang. Ustaz bodoh tukang rekod pun sama bodoh.
Quote putribatrisya 28-11-2018 12:24 PM
Kesian PB. awal bulan hari tu jmpa kt hospital nmpk ok walaupun ubat yg selambak berbotol2
Quote Megikari 28-11-2018 12:27 PM
Sori i tertinggal kapal. Dia sakit apa sebenarnya? She's very talented, harap2 dia diberi kesembuhan
Quote edoraixora 28-11-2018 12:32 PM
sejak2 balqis sakit ni, asal tertengok pic balqis jer bergenang air mata aku
entahlah sedih tengok dia sakit camtu
Quote putribatrisya 28-11-2018 12:37 PM
Megikari replied at 28-11-2018 12:27 PM
Sori i tertinggal kapal. Dia sakit apa sebenarnya? She's very talented, harap2 dia diberi kesembuhan ...

kata nya kanser but xtau kanser apa n tahap brapa


Quote umbut 28-11-2018 12:43 PM
Produk timbang kati ker..
Quote niena90 28-11-2018 12:48 PM
Ni melawat pesakit ke tgh meniaga kat pasar malam? Cakap kuat betul tak menghormati org yg sakit tu. Pulak tu amik video dia dlm keadaan mcm tu. Adoiii takde sensitiviti lgsg dorg ni siap bagi hamper bagai menang pertandingan karaoke pulak
Quote messymimi 28-11-2018 12:48 PM
yuppp...mmg xde adab...budak tu tgh tidur (maybe lepas mkn ubt), org tu boleh ckp kuat2..terjah ckp ntah pape...mengarut betul...pastu asek lh suruh camera fokus kt balqis yg tgh tdo...hadoiii...xpaham....
Quote yayangmama 28-11-2018 12:49 PM
Edited by yayangmama at 28-11-2018 12:54 PM

kesiannya tgk aqish...baru je tgk...yg team amirna tu kan

aduiyai...budak tu baru je makan ubat...sibuk nk suh dia cakap
parent dia da berpisah ke, sbb dlm tu kata d tanggung sepenuhnya oleh ibu

pastu last tu ckp dlm 20 langkah dia jalan dia penat...

Allahuakbar moga Allah beri kesembuhan pd Puteri Balqis
Quote tikusmontok 28-11-2018 12:49 PM
produk hauk apa yg pakai jurucakap muka jawa kontrak tu. ndak jer debik muka dia dgn hamper tu.mcm hanat.
Quote mixed 28-11-2018 01:20 PM
iols pun ada tgk kt fb
ramai maki setan sekot ni

fauziah nawi pn ada komen gak kt si muka indon buruh ni
memekak bdk tgh tido kot
kesian tgk muka aiqsh
Quote mixed 28-11-2018 01:29 PM
blue^panther replied at 28-11-2018 12:11 PM
Mana bideo nya???

Try jap


[fbp]https://www.facebook.com/269301935826/posts/10157091459080827/[/fbp]
Quote ad_hoc79 28-11-2018 01:33 PM
kesian balqis, nak rehat tu...baru lepas makan ubat
Quote CrowneGlory 28-11-2018 02:31 PM
motip jual ubat tp rupa mcm mat dadah jer...
Quote senahsanasini 28-11-2018 02:31 PM
Ya Allah.. mcm mana mak balqis boleh kasi tokey produk timbang kilo ni buat free marketing kat anak die yg mcm tu????

Lihat semua komen(89)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057670s Gzip On
To Top