Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Berlakon Sampai 1 Pagi, Nad Zainal Hanya Dibayar RM90

27-11-2018 12:49 PM|Oleh: Amirah| Komen: 28

Demi mengejar cita-citanya untuk menjadi pelakon hebat, Nad Zainal sanggup ponteng kuliah di kolej semata-mata untuk menjadi pelakon tambahan.

Kerjaya sebagai pelakon merupakan sumber pendapatan sampingan semasa dia masih menuntut di Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (Aswara).


Semuanya bermula apabila dia turun di tren Masjid Jamek dan terlihat orang sedang mengadakan penggambaran filem. Dari situlah dia memberanikan diri bertanya kepada produksi untuk menjadi pelakon tambahan dalam filem Cicak Man.


Penggambaran filem itu menemukan dirinya dengan aktres Sharifah Amani dan mulai hari itu dia berazam untuk menjadi pelakon seperti Amani.


Foto: IG Nad Zainal
Dia juga berkongsi pengalaman berada di set penggambaran filem dan begitu seronok membuat kerja sampingan. Dengan bayaran RM90 dia bekerja dari jam 8 pagi hingga 1 pagi dan wang itu juga dia gembira dapat menikmati McDonald.


Begitulah kisah pemenang Pelakon Wanita Terbaik Drama yang dikongsikan melalui Instagram. Ternyata rasa susahnya dahulu telah membuahkan hasil apabila berjaya merangkul anugerah.

Moga semakin banyak kejayaan yang akan dikecapi Nad selepas ini dan bolehlah menurunkan ilmu pada pelakon baru. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 28
Komen

Previous : Simbol Illuminati Di Dalam Video Muzik Asad Motawh : Kenyataan Atau Sekadar Kebetulan?

Next       : Seksi Katanya, Neelofa Pakai Kain Jarang Dan Singkat Sampai Nampak Kaki?

Komen Terbaru

Quote AmandaRollins 5-12-2018 07:47 PM
perangka replied at 5-12-2018 04:41 PM
tak tau la kenapa aku tak berapa berkenan dgn dia ni
same goes to sara ali
jenis tak suka tanpa se ...

Same goes to me..especially sara ali..dont know why

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 27-11-2018 04:37 PM
oklah tu.. dapat jugak bayaran..
Quote wak_pijah 27-11-2018 05:03 PM
lawa dia ni, mukanya kalau sekali pandang ada mcm nelly senrose..
Quote hotmak 27-11-2018 05:08 PM
dia ni bila berlakon, berckp tak brp clear butir ckp nya, mcm zul ripin
Quote September14 27-11-2018 05:14 PM
X ingt dia blakon cter apa.. xde watak yg memorable
Quote kiah_mai_pulak 27-11-2018 05:18 PM
September14 replied at 27-11-2018 05:14 PM
X ingt dia blakon cter apa.. xde watak yg memorable

Yg memorable minah ni hanya kepala besar badan kecik,, pastu kankangan depan ank2 yatim. Tu je la kot klu org ingat dia ni
Quote awexgaban7 27-11-2018 05:23 PM
90 hengget jahh.... adoiii....
Quote famri7 27-11-2018 05:25 PM
Gambar dua2 kepala sama saiz...tp gambar ramai2 bagai kacang dan tembikai sis..saya syak heshe stok2 kila feiri.
Quote cmf_premierleag 27-11-2018 05:29 PM
bila mekap je sama mcm nelly senrose
ingatkan nelly tadi..katik bebenau
Quote puanbintang 5-12-2018 11:35 AM
nak jadi macam syarifah amani? elokla tu....acah diva sangat, nad
Quote putehkundor 5-12-2018 11:44 AM
dia ni personaliti mcm membosankan
Quote jengkoil 5-12-2018 03:44 PM
wak_pijah replied at 27-11-2018 05:03 PM
lawa dia ni, mukanya kalau sekali pandang ada mcm nelly senrose..

aku plak tgk dia..nampak cam haliza misbun..
Quote (ツ) 5-12-2018 03:55 PM
sesuai lah dgn level ko..pelakon gred e sampah..
Quote sinalegna 5-12-2018 04:17 PM
(ツ) replied at 5-12-2018 03:55 PM
sesuai lah dgn level ko..pelakon gred e sampah..

OT jap... Nama ko ni apa, senyum senget ke?
Quote moocoww 5-12-2018 04:24 PM
Selalu nampak sheols iras Haliza Misbun.tapi bila tgk 2nd pic tu nampak mcm  Nelly pun iya.
Quote (ツ) 5-12-2018 04:29 PM
sinalegna replied at 5-12-2018 04:17 PM
OT jap... Nama ko ni apa, senyum senget ke?

hahaha...ha'ah..mcm smirk...senyum smirk gitu...aku suka senyum mcmtu...
Quote (ツ) 5-12-2018 04:30 PM
sinalegna replied at 5-12-2018 04:17 PM
OT jap... Nama ko ni apa, senyum senget ke?

aku pun nak OT jap...1st time aku tgk org tanya nama sebut 'nama apa'...
Quote sinalegna 5-12-2018 04:30 PM
(ツ) replied at 5-12-2018 04:29 PM
hahaha...ha'ah..mcm smirk...senyum smirk gitu...aku suka senyum mcmtu...

Oh.. Mcm natalie dormer
Quote Beautifulliar. 5-12-2018 04:37 PM
kiah_mai_pulak replied at 27-11-2018 05:18 PM
Yg memorable minah ni hanya kepala besar badan kecik,, pastu kankangan depan ank2 yatim. Tu je la  ...

Mcm amelina saiz pale lg bsr dr bdn.
Quote perangka 5-12-2018 04:41 PM
tak tau la kenapa aku tak berapa berkenan dgn dia ni
same goes to sara ali
jenis tak suka tanpa sebab
agaknya sbb aku rasa dia ni acah2 method acting kot
tapi yg benonye engko tu masih starter pack lagi

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056128s Gzip On
To Top