Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

18 Kenderaan Terbakar, Rusuhan Di Kuil Tidak Libatkan Isu Perkauman

Oleh: Myra Rozi|26-11-2018 12:27 PM |Dilihat:9674| Komen: 517
18 buah kenderaan terbakar dalam satu rusuhan yang berlaku di tapak Kuil Sri Mariamman, USJ 25, Putra Heights.

Kosmo Online melaporkan, kejadian berpunca daripada perselisihan faham  berhubung isu perpindahan tapak kuil tersebut yang berlaku di antara dua kumpulan pada 2 pagi.

Difahamkan ia tercetus daripada pertikaman lidah antara dua kumpulan berhubung arahan memindahkan kuil tersebut yang dikeluarkan mahkamah sebelum ini.

Foto: Kosmo Online
Ketua Polis Selangor, Datuk Mazlan Mansor berkata,

"Kekecohan berlaku di antara sekumpulan 50 lelaki yang berada dalam pekarangan kuil tersebut dengan sekumpulan lagi lelaki yang berada di luar kuil.

Sebanyak 18 kenderaan termasuk dua motosikal terbakar manakala sebuah kereta peronda polis turut dibaling batu oleh perusuh. 

Dua lelaki lingkungan 30-an ditahan selepas dipercayai terbabit dalam rusuhan tersebut.

Mereka ditahan di Hospital Serdang semasa menjalani rawatan akibat kecederaan yang dialami semasa rusuhan terbabit.

Foto: Kosmo Online
Kita juga telah menempatkan sebanyak lebih 700 pegawai dan anggota termasuk dari pasukan Unit Simpanan Persekutuan (FRU) untuk bersedia di kawasan kuil itu.

Buat masa ini, keadaan terkawal dan kita minta semua pihak bertenang serta jangan timbulkan sebarang kenyataan yang boleh mengeruhkan keadaan, bagi kita siasat dulu." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 517
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote minguk 29-11-2018 08:41 AM
pagi ni masih ada pihak polis yang menjaga keamanan di sekitar  one city.

Lain-lain Komen

Quote gujiwa 26-11-2018 09:19 AM
haish mcm2x..
rugi 18 kenderaan..
Quote mejaputih 26-11-2018 09:20 AM
ni apa kes ni? aduyaiii
Quote kulava 26-11-2018 09:21 AM
hahah thread dah ada

kau lembab tt

Quote AbukRokok 26-11-2018 09:21 AM
yela yela...tutup la thread
Quote eyansss 26-11-2018 09:22 AM
dalam kes camni, dapat ke keta tu claim insurance? nak suruh yang bakar ganti, taktau dah sape yang bakar...
Quote AbukRokok 26-11-2018 09:29 AM
eyansss replied at 26-11-2018 09:22 AM
dalam kes camni, dapat ke keta tu claim insurance? nak suruh yang bakar ganti, taktau dah sape yang  ...

dah xtau sapa yg bakar camna nak claim..xkan nak klaim kat pengurusan kuil...merusuh lg la dorang feeling2 terhina

Quote adila39 26-11-2018 09:29 AM
haaaa...dekat dgn rumah...mmg menyemak
.amboi now dah bakar bakar kereta ke..hmm
Quote zulka 26-11-2018 09:31 AM
tajuk ko ni boleh mengundang
Quote woddy 26-11-2018 09:32 AM
adila39 replied at 26-11-2018 09:29 AM
haaaa...dekat dgn rumah...mmg menyemak
.amboi now dah bakar bakar kereta ke..hmm

time diorang punya event, contoh la perkawinan....sesak gila jalan tu....
Quote tikusmontok 26-11-2018 09:32 AM
dah suruh pindah, pindah jer la. pampasan pun dah ambik juta2.
Quote gujiwa 26-11-2018 09:38 AM
dah dapat perintah mahkamah..
pampasan duit pun dapat..
tanah pun dapat..

ape lagi yang masih tak pueh hati??
100 tahun usia kuil tu betul ke? baca juga di bina 1974

Quote adila39 26-11-2018 09:38 AM
woddy replied at 26-11-2018 01:32 AM
time diorang punya event, contoh la perkawinan....sesak gila jalan tu....

yes...pikir dorang je ni. entahla bila kuil je mmg located kat tepi tepi jalan eh? highway i notice la every where. again tanah tu pun sewa so mmg patut la kena pindah...
Quote eyansss 26-11-2018 09:40 AM
AbukRokok replied at 26-11-2018 09:29 AM
dah xtau sapa yg bakar camna nak claim..xkan nak klaim kat pengurusan kuil...merusuh lg la dorang  ...

tu den tanya tu, boleh tak claim kat insurance...
Quote shara154 26-11-2018 09:43 AM
Lambat sampai opis pasal kuil ni, polis tutup jalan
Nampak la bekas kereta terbakar tu kat tepi
Ramai jgk fru standby
Quote famri7 26-11-2018 09:45 AM
Keindahan ugama melayu sis.. akhirnya teserlah..alhamdurillah.
Quote hanalisa 26-11-2018 09:45 AM
tajuk tu memang sengaja nak mengundang huru-hara ke?
Aku melayu duduk USJ taktau apa jadik pun, tau2 jem gila macam hare pagi tadi.
Quote noraidil_06 26-11-2018 09:46 AM
Edited by noraidil_06 at 26-11-2018 10:15 AM
kulava replied at 26-11-2018 09:21 AM
hahah thread dah ada

kau lembab tt

I will let this thread run.
Thanks.
Quote kulava 26-11-2018 09:46 AM
apa arr tajuk cam sial

mod tidor ke

kalau spideerman sure dah edit tajuk ni

Quote jazaa100 26-11-2018 09:49 AM
famri7 replied at 26-11-2018 09:45 AM
Keindahan ugama melayu sis.. akhirnya teserlah..alhamdurillah.

Bongok....

Tu keling sama keling bergaduh lahhh....

Tt, baik kau edit tajuk....takut kredit kau pulak terbakar....

Lihat semua komen(517)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050492s Gzip On
To Top