CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Teh O Ais Campur Udang Tanpa Kepala -Pemuda Jijik Pesan Lain, Dapat Lain

26-11-2018 10:45 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3566| Komen: 23|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Seorang pemuda terkejut menemui seekor udang tanpa kepada dalam bungkusan minuman yang dibelinya di sebuah premis di Negeri Sembilan.
Seorang pemuda terkejut menemui seekor udang tanpa kepada dalam bungkusan minuman yang dibelinya di sebuah premis di Negeri Sembilan.

Iqbal Sheikh Ali, 21 yang berkongsi pengalaman tersebut melalui Twitter menyifatkan ia sebagai jijik dan menggelikan.


Menurut Iqbal kepada mStar Online, ia bukanlah kali pertama dia berkunjung ke kedai tersebut.

Foto: Twitter
"Sebelum ni dah tiga atau empat kali saya beli makanan kat situ, tak ada apa-apa masalah. Tapi pada hari kejadian, saya suruh kawan bungkus makanan dan minuman dari kedai tu, untuk kami makan kat rumah saya.

"Masa tengah buka plastik air baru saya perasan ada udang dalam teh o ais yang saya kirim.

"Memang geli, jadi saya buang sahaja. Lepas kejadian tu, saya memang serik dan mungkin tak akan pergi makan kat kedai tu lagi."

Bagaimanapun dia tidak mahu membesarkan hal berkenaan kerana mengenali pemiliknya.

"Saya tak pergi minta ganti rugi pun, tak sempat nak pergi sebab agak sibuk.

"Tapi InsyaAllah saya berhasrat untuk jumpa pemilik kedai, face to face untuk maklumkan mengenai hal ini. Kalau pergi, saya tegurlah.

"Malah, kawan saya pun ada screenshoot posting saya dan hantar pada anak pemilik kedai tu."

Iqbal dalam masa yang sama berharap agar pemilik premis makanan lebih berahti-hati dalam penyediaan makanan dan minuman agar insiden seperti ini tidak berulang kembali.

"Saya nasihatkan orang ramai supaya berhati-hati, orang kedai juga perlu peka dalam menjaga kebersihan.

"Kita nak bagi orang makan, tak nak lah ada kejadian keracunan dan sebagainya."

Antara komen pengguna lain:

"And me, minum nescafe then sedutan terakhir tu dapat biji cili, terpelanting lepas orang tu korek gigi ke macam mana? or i dapat straw recycle orang guna untuk korek gigi?," tulis @khadijahsazili.

"Member aku order kopi ais, minum dah nak habis baru sedar ada kulit ayam kat bawah. Hahaha, awal tu dia dah pelik sedut macam lekat-lekat. Tapi dia buat tak tau ja. Sampai sekarang boikot kopi ais kedai tu," tulis @MatMirul pula.

"Kira okay teh o ais udang aku dapat teh o ais taik tikus and dah minum sampai tinggal suku daahh, memang ummph kot, tengah dahaga pulak ann." -CARI
15

Bagus
17

Marah
14

Terkejut
67

Sedih
15

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (140 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ninjago 26-11-2018 10:46 AM
euwww...camne terlepas masuk dlm air?? tempat buat air kan asing dari tempat buat makanan??
Quote paz 26-11-2018 10:47 AM
Macam mana dia boleh tak nampak masa ikat yer?
Quote insulin 26-11-2018 10:49 AM
Teh ais perisa seafood. Ini memang unik.
Quote moonbug 26-11-2018 10:51 AM
Oklah tu. Udang mahal, bayar harga teh o tapi dapat pakej udang. Berbaloi-baloi
Quote aHoi83 26-11-2018 10:57 AM
Ni pakai ais recycle ke ape? Stok2 ais lebih penyejuk udang
Quote raihaneem 26-11-2018 10:59 AM
Adakah deoa letah bhn mentah mcm udang fishcake dlm tempat ais tu ...

Mujur sempat nampak..yg tkdan tgk...jenuh la...
Quote mamapip 26-11-2018 11:00 AM
Ni mesti dari ais, mgkn udang yg dibeku bersebelah dgn plastik ais
Quote besarkecik 26-11-2018 11:04 AM
Udang disimpan dalam ais yang sama.
Quote beautifulliar 26-11-2018 11:04 AM
Geli xhnyir ke air tu bau udang je ilang rasa teh.

Psl straw recycle meols pnh kena kt satu kedai mamak trus geli.nsib baik sblm mnum meols
suka belek2 straw.

Bulu pon pnh.Order laici ais duk kacau2 air tu ngn straw tgok ade bulu.xtau la lengan ketiak org bulu dada.Trus meols trauma xmasuk mamak smpai arini
Quote chinta89 26-11-2018 11:09 AM
jenis baru nih
Quote nishikido 26-11-2018 11:14 AM
Pernah beli abc time buka puasa di masjid jamek.. tapi bau and rasa hanyir sangat sampai termuntah.i syak ais yg dorang guna untuk abc tu ais yg sama tuk simpan barang basah..jijikss.
Quote buapakperut 26-11-2018 11:20 AM
ada udang disebalik teh
Quote Suchi 26-11-2018 11:37 AM
Alamak yg taik tikus tu tak bahaya ke weh boleh mati kot bukan ke bahaya?
Quote Suchi 26-11-2018 11:40 AM
moonbug replied at 26-11-2018 10:51 AM
Oklah tu. Udang mahal, bayar harga teh o tapi dapat pakej udang. Berbaloi-baloi

Iols igt dia minum kat kedai pastu udang tu tersangkut kat tepi gelas ala2 mat saleh makan prawn cocktail tu
Quote moonbug 26-11-2018 05:01 PM
Suchi replied at 26-11-2018 11:40 AM
Iols igt dia minum kat kedai pastu udang tu tersangkut kat tepi gelas ala2 mat saleh makan prawn c ...

83179998-4601-4eaf-9882-b1aa9681f95d.jpg



Quote FanTasyCreaTioN 26-11-2018 05:06 PM
rela lagi dapat yang tercampur udang

dari yang erk.. tercampurkulit ayam .. huhuhu tu lagi sadis  


Quote rospinki 26-11-2018 05:06 PM
wahh..bole buat udang butter

ok per
Quote Suchi 26-11-2018 06:55 PM
moonbug replied at 26-11-2018 05:01 PM

ha gini lahhh iols tak penah mkn tapi nampak cam sedap hahahahha mungkin pasni boleh  try buat  teh tarik udang tup2 viral kau ekkkkkk
Quote biozipstar 27-11-2018 03:10 PM
okay lah nasib baik tak letak sekali nama kedai. kalau dah viral, susah nak naik balik. semua orang dah tau

Lihat semua komen(23)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 09:56 PM GMT+8 , Processed in 0.569373 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top