Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Survey: Orang Miskin Lebih Cenderung Pakai iPhone, Orang Kaya Pakai Huawei

26-11-2018 11:35 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 128

Ramai yang menganggap sesiapa yang memiliki iPhone merupakan daripada golongan orang berada tapi betulkah sangkaan kita itu?

Menurut data yang dikeluarkan oleh MobData, kajian menunjukkan bahawa pengguna iPhone di China menunjukkan bahawa kebanyakan daripada mereka sebenarnya tergolong dalam golongan berpendapatan rendah. 

Sebab itu ramai pengguna yang masih menggunakan iPhone 6 daripada tahun 2014.

Kredit foto: Google
World Of Buzz menyatakan bahawa kebanyakan daripada pengguna iPhone ialah merupakan wanita bujang berusia antara 18 ke 34 tahun dan mempunyai pendapatan kurang daripada RM1,800 sebulan. 

Selain itu, mereka juga mempunyai taraf pendidikan yang lebih rendah dan bukan profesional.

Pun begitu, ramai pengguna Apple adalah pengguna yang setia di mana mereka akan tetap membeli iPhone jika mereka inginkan telefon pintar yang baru.

Kredit foto: Google
Kajian tersebut juga menunjukkan bahawa pengguna telefon pintar Huawei pula kebanyakannya terdiri daripada lelaki yang sudah berkahwin dan berusia di antara 25 ke 34 tahun. 

Pendapatan bulanan mereka juga menjangkau antara RM3,000 hingga RM12,000. Ramai antara mereka juga merupakan usahawan berjaya.

Senang cerita, ramai yang mendakwa pengguna iPhone adalah pengguna yang 'biar papa asalkan bergaya!' -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 128
Komen

Previous : Awas Scam Beli Syiling Lama! Ini 9 Cara 'Kantoikan' Scammer

Next       : Kellie Castle: Masih 'Panas' Ke?

Komen Terbaru

Quote zorrro_03 27-11-2018 05:12 PM
dinopower2 replied at 27-11-2018 05:08 PM
phone android brand china tu ade potensi menyepai... ingat saja2 bg murah ke? haha

kannn.  isu keselamatan juga.  dalam soal sepai ni usa dah ambil langkah awal sekat kemasukan gadget dari china yang disyaki.  mcm kes ibm/thinkpad beberapa tahun dulu.  

Lain-lain Komen

Quote ctaz 26-11-2018 11:50 AM
boss aku rilek jer pakai oppo....
dia kata kamera oppo power....
Quote kucing02 26-11-2018 11:51 AM
X sangka plk aku ni tergolong org terkya..
Quote palmolive 26-11-2018 11:54 AM
baru ari sabtu ari tu jadi org kaya
Quote jahcomel 26-11-2018 11:56 AM
aku pn pakai huawei gak...mmg golongan kaya lh aku nihkembag idung aku nih
Quote xtahumenahu 26-11-2018 11:58 AM
kelakau plakk
anyway...tu kat chinaa kotttttt
Quote AbukRokok 26-11-2018 11:59 AM
@dinopower misekin
Quote cutieslilies 26-11-2018 12:02 PM
wow...terkaya aku ni...
Quote zafira 26-11-2018 12:02 PM
x sangka akak pun kayooo...
Quote alesandra 26-11-2018 12:02 PM
bukan apa huawei ni bunyi cina bukit sgt....tak sanggup. oppo ,vivo semenggah sikit
Quote harkktuih 26-11-2018 12:04 PM
GM iols pkai oppo jah..AVP pakai samsung zaman bila tah..takde kesah nk ber epal, huawei segala..staff bawahan deols jer sibuk tukar fon tiap kali dpt bonus
Quote Ferr_Remy 26-11-2018 12:06 PM
Dua2 kaki hutang kalau pakai phone rm3000 ke atas hahaha. Tgk aku pakai hp cikai rileks2 je
Quote kechikchomel 26-11-2018 12:07 PM
iolss pun tergolong org kaya la ni kalau ioss ummah mainland
Quote Zaien 26-11-2018 12:07 PM
teringin nk P20 Pro tu..
hahha tnggu la ipong aku rosak dlu.. huhuhuhu
Quote diss69 26-11-2018 12:11 PM
Huhuhu... termasuk org yg kaya...
Quote idakamaruddin 26-11-2018 12:18 PM
terharu plak iols br bertuka status dr miskin ke kaya hahaha
Quote arareez 26-11-2018 12:21 PM
palmolive replied at 26-11-2018 11:54 AM
baru ari sabtu ari tu jadi org kaya

Nak bagi tau beli phone baru la tuu
Quote seri_mawr 26-11-2018 12:22 PM
pakai hphone pun ikut status...

macam2 la...

boss aku kayo rayo...tapi pakai phone samsung...tu pun ikat dgn getah...hahahaha

boss sorang lagi lak kije nya tukar iphone...pantang ada model baru....sbb dia hantu brg apple....
Quote palmolive 26-11-2018 12:23 PM
arareez replied at 26-11-2018 12:21 PM
Nak bagi tau beli phone baru la tuu

cuma mengikut konteks perbincangan
Quote amyza 26-11-2018 12:25 PM
I pakai samsung je. Budak2 sek ramai pakai iphone. Banyak duit diorg beli iphone.

Lihat semua komen(128)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.048926s Gzip On
    To Top