Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Abai Anak Sampai Mati, Juruukur Tanah Mengaku Tidak Bersalah

Oleh: Myra Rozi|23-11-2018 05:03 PM |Dilihat:4331| Komen: 96
Seorang juruukur mengaku tidak bersalah atas tuduhan melakukan pengabaian sehingga menyebabkan kematian anak perempuan bongsunya di tempat letak kereta.

Mohd. Nazri Mohaizi, 34, didapati mengabaikan kanak-kanak berusia setahun enam bulan itu Oktober lepas.

Utusan Online melaporkan, perbuatan itu didakwa dilakukan di tempat letak kereta hadapan Night Vision Lasers System (M) Sdn. Bhd., No. 17, Jalan Jelatek 2, Jelatek Business Park, Kuala Lumpur, di sini antara pukul 9.30 pagi dan 5.30 petang, 17 Oktober.

Foto: NSTP
Dia didakwa mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001 yang memperuntukkan hukuman denda maksimum RM50,000 atau penjara sehingga 20 tahun atau kedua-duanya.

Tertuduh dibenarkan diikat jamin RM15,000 dengan seorang penjamin berserta syarat tambahan perlu melapor diri di  Balai Polis Ampang sebulan sekali dan pasport diserahkan ke mahkamah sehingga kes selesai.

Hakim Azrul Darus menetapkan 21 Disember ini untuk sebutan semula kes. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 96
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Miss_Chubby 27-11-2018 03:30 PM
napelh gi tinggal

Lain-lain Komen

Quote Syd 23-11-2018 09:00 AM
moga ummah lebih peka
Quote tri-max 23-11-2018 09:03 AM
uikss 4 ribu gaji tp still tggl ngan bapa?
no wonder ada sikap pengabaian pd anak sendiri
moga heolss insap
toksah ceta sedih2 sbb anak da takde, no use
Quote myakayina 23-11-2018 09:23 AM
jadikan pengajaran..hrp lps ni takkan berulang kes tertinggal anak dlm kereta..
Quote paz 23-11-2018 09:30 AM
Bagus macam ni.
Quote highcastle 23-11-2018 09:37 AM
Dah banyak kes terlupa anak tertinggal dalam kereta ni. Kebiasaannya yg aku tengok org yg terlalu sibuk dan dah terbiasa hantar kat penjaga dan pada hari kejadian terlupa yg anak dia org tak dihantar ke penjaga. Seeloknya anak tu diletak di kerusi hadapan kereta supaya sebagai ingatan yg ada anak dalam kereta..........
Quote tikusmontok 23-11-2018 09:40 AM
terlepas mak2 sebelum ni yang mengabaikan anak2 hingga mati dlm kereta.
Quote Syd 23-11-2018 10:19 AM
Mujor anu tgantung
Quote Modngengade 23-11-2018 10:38 AM
Syd replied at 23-11-2018 10:19 AM
Mujor anu tgantung

Anu apa nyah? Akak x faham
Quote batu kikir 23-11-2018 10:43 AM
Itu sebab kaum bapa jangan sibuk tuntut hak jaga anak....... sebab lelaki ni selalu cuai dan tak de sikap prihatin
Biar ibu yg jaga........ bapa bagi nafkah secukupnya fan dibenarkan melawat anak
Quote prettyuglybabe 23-11-2018 10:45 AM
highcastle replied at 23-11-2018 09:37 AM
Dah banyak kes terlupa anak tertinggal dalam kereta ni. Kebiasaannya yg aku tengok org yg terlalu si ...

tak boleh letak baby/toddler kat kerusi depan..
bahaya impact airbag kalau accident..
but itu kalau pakai baby seat la..
kalau tak pakai, letak anak mana-mana pun tak kisah kot
Quote prettyuglybabe 23-11-2018 10:47 AM
batu kikir replied at 23-11-2018 10:43 AM
Itu sebab kaum bapa jangan sibuk tuntut hak jaga anak....... sebab lelaki ni selalu cuai dan tak de  ...

mentality apa ni???
Quote batu kikir 23-11-2018 11:18 AM
prettyuglybabe replied at 23-11-2018 10:47 AM
mentality apa ni???

Maksud awak?
Kaum bapa kurang sikap cakna...,..kurang sikap mudah risau
Dalam kes ni...... sibapa terlupa terus tentang anak dia yg ditinggal dlm kereta ketika bekerja. Walaupun ini apply pada kaum ibu gak......... tapi pomppuan biasanya dia perisau apa akan jd ..... biasanya lah
Quote meklalala 23-11-2018 11:21 AM
alahai kesian pun ada..terleka sangat kerja sampaikan lupa anak dalam kete..bagilah hukuman yang setimpal biar jadi pengajaran buat yang lain..
Quote moonbug 23-11-2018 11:25 AM
Semoga jadi pengajaran pada parents lain. Banyak je kes negligent parents tapi kat Malaysia kurang enforcement bab ni so ramai terlepas begitu je sebab konsepnya "jangan ditambah duka mereka, dah takdir"
Quote prettyuglybabe 23-11-2018 11:35 AM
batu kikir replied at 23-11-2018 11:18 AM
Maksud awak?
Kaum bapa kurang sikap cakna...,..kurang sikap mudah risau
Dalam kes ni...... sibap ...

pernah tak ada kes mak tertinggal anak dalam kereta?
Quote OsHiN_hOnEy 23-11-2018 11:46 AM
batu kikir replied at 23-11-2018 10:43 AM
Itu sebab kaum bapa jangan sibuk tuntut hak jaga anak....... sebab lelaki ni selalu cuai dan tak de  ...

bullshit!
apa kena mengena jantina dgn kes ni?
oh kalo terjadi kat ibu dia takda apa lar kan
mak mana tak sayang anak
mak mana yg tak sakit melahirkan anak
mak mana yg bodoh tinggalkan anak dlm kereta seharian
sakit bersalin pun tak pulih lagi

alasan2 karut marut merepek meraban

He is a good father, harap lepas ni ada lar pompuan nak buat dia jadi suami.Kesian baby tu. Tidur lena yer sayang.
Quote batu kikir 23-11-2018 11:46 AM
prettyuglybabe replied at 23-11-2018 11:35 AM
pernah tak ada kes mak tertinggal anak dalam kereta?

Memang ada. Ibu cuai.... ada
Tapi ini minoriti
Bapa cusi........... ramai.
Itu maksud aku.
Bab2 jaga anak ni....... biarlah pompuan
Walopon aku lelaki....... anak lebih terjaga ditangan ibu
Quote rosewhite 23-11-2018 11:52 AM
prettyuglybabe replied at 23-11-2018 11:35 AM
pernah tak ada kes mak tertinggal anak dalam kereta?

ada kan, yg kat PD tu.anak lemas dlm kete jugak.
Quote sarahmirza 23-11-2018 12:07 PM
Bila masa dia bercerai dgn isteri dia?

Ada tulis dah cerai ke?


Lihat semua komen(96)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049596s Gzip On
To Top