Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Sajat Disangka Masuk Pertandingan Ratu Cantik Thailand, Netizen Main Kutuk Je Ke?

23-11-2018 02:33 PM|Oleh: Amiey | Dilihat: 3192| Komen: 20

Pengasas kosmetik penuh kontroversi, Nur Sajat sekali lagi menjadi mangsa kutukan netizen apabila dia memuat naik 'screenshot' tiket masuk ke pertandingan Ratu Cantik Dunia (Miss Universe) 2018 yang bakal berlangsung di Thailand pada pertengahan bulan hadapan ke akaun Instagram miliknya. 


"Siap! Miss Universe 2018 saya datang! Thailand!," tulis Sajat pada ruangan komen.

Foto: Instagram Sajat

Posting Sajat tersebut telah disalahertikan oleh netizen yang menyangkakan yang dia akan meyertai pertandingan ratu cantik itu dan telah menyebabkan Sajat menjadi mangsa kutukan dan kecaman netizen. 

Pertandingan untuk golongan Mak Nyah...

Foto : Instagram Sajat

Disebabkan salah faham, ramai yang memerli dan mengutuk Sajat dan mengatakan bahawa pengasas kosmetik itu layak ke pertandingan ratu cantik tersebut kerana ianya merupakan anjuran golongan Mak Nyah yang sememangnya sangat terkenal di negara Thailand. 

Sajat yang berang dengan kata-kata netizen turut membalas komen dan menyuruh mereka memahami maksud sebenar 'Miss Universe".

Foto: Instagram Sajat

Dalam pada itu ramai juga yang cuba menasihati mereka yang gemar mencaci dan menghina Sajat tanpa usul periksa. 

Bukan menyertai pertandingan, tapi sebagai penonton..

Foto: Instagram Sajat

Ada betul jugak tu, hanya disebabkan Sajat gemar menimbulkan kontroversi, janganlah sampaikan semua perkara yang dilakukan olehnya menjadi bahan cacian dan makian. Sama-sama kita doakan semoga dia diberikan hidayah untuk berubah. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 20
Komen

Previous : Dia Berani Cuba Benda Baru - Altimet Pun Puji Persembahan Rap Zamani

Next       : "Demi IG Ya Bang? Kalau Kena Kecam, Sentap..." - Awal Ashaari Solat Pakai Shades

Komen Terbaru

Quote kirana_22 25-11-2018 12:02 PM
Uolss... salahkan diri kita sendiri yg mempopulerkan bangjat ni... kutuk2 pun hari stalk jugak ig dia..

Lain-lain Komen

Quote friedfishsoup 23-11-2018 02:37 PM
Annoying nya. Amik ig comments pastu buat article

Nahh

Screenshot_2018-11-23-14-36-51-971_com.android.chrome.png

Cuba netizens jgn amik peduli setiap apa sajat buat.
Quote multinicky 23-11-2018 03:16 PM
aramjatdah mmg bodoh..
Quote Trunkk_ZZ 23-11-2018 04:20 PM
weh bodoh2 yang komen tu pun bodoh, Miss Universe 2018 tu ada 2 orang transgender o.k Miss Spain Angela Ponce & Miss Mongolia, Belguun Batsukh

Quote bulanbulat 23-11-2018 05:28 PM
multinicky replied at 23-11-2018 03:16 PM
aramjatdah mmg bodoh..


Lol aramjatdah
Quote sharlenetexas 23-11-2018 05:46 PM
Tiket tu harga RM7k ke?
Quote riyadhK 23-11-2018 07:53 PM
Beli ticket f10 & f11 tu nak pergi dengan siapa bangjat. Coach yin kesayangan kah @ laki Lebanon yang baru dapat tu?
Quote Nenasketum 23-11-2018 07:55 PM
Bodohnyer lahai depa yang suka bagi perhatian pada sampah masyarakat macam Sajat ni, termasuklah aku
Quote sonatalady 23-11-2018 07:55 PM
X suka..tp sibuk komen ig org tu mcm2.
Sama aje korang ngan sajat..
Dua2 nak perhatian.
Quote RatuDunia94 23-11-2018 08:41 PM
Trunkk_ZZ: weh bodoh2 yang komen tu pun bodoh, Miss Universe 2018 tu ada 2 orang transgender o.k Miss Spain Angela Ponce & Miss Mongolia, Belguun Batsukh


Tahun ni spain sorang je transgender. Mongolia hantar wanita tulen.. yg transgender tu x menang..
Quote RatuDunia94 23-11-2018 08:41 PM
Untungnya kak jat.. iols hanya mampu menonton dr rumah jah..
Quote Kak-Leen 23-11-2018 09:22 PM
Kenapalah diaorg ni ramai yg malas membaca? Kan dah nampak bodoh sangat.. Nak kata bamjat bodoh, terang2 tunjuk sendiri dua kali ganda bodoh.
Quote dinopower2 23-11-2018 09:31 PM
friedfishsoup replied at 23-11-2018 02:37 PM
Annoying nya. Amik ig comments pastu buat article

Nahh

btul sgt... gigih follow komen kasi die femes... sama je spesis gemok vida n alif syukri

cuba buat tak tahu
Quote acikbajuhijau 23-11-2018 11:32 PM
Gigih nak kutuk orang tp tak baca dan tak faham caption. Terang2 dia upload gmbr tiket. Aduhai, buat malu persatuan bawanglah depa ni.
Quote chicozinn 24-11-2018 11:43 PM
Ku da lama unfolo puak2 kapitalis ni..yg lain pe lg jom unfolo
Quote balakkampung 25-11-2018 10:33 AM
hahahaha...aku pon tak suka LGBT berleluasa...tapi sebelum komen tu..selidik2 la dulu...kan dah kena bodoh...ehhh tapikannn aku ada kenal sorang lelaki tulen ni..dah ada anak bini....kat facebook kemain sakan mengutuk golongan2 pondan..laknatullah bagai...sekali kantoi dia sendiri bercinta dgn pondan....choiiiii....
Quote silampumeja 25-11-2018 10:50 AM
balakkampung replied at 25-11-2018 02:33 AM
hahahaha...aku pon tak suka LGBT berleluasa...tapi sebelum komen tu..selidik2 la dulu...kan dah kena ...

I teringat kisah i kerja dulu. Sorg Budak lembut tertinggal fon dia masa kerja sama ngan i. Taktaula bila dia suruh i smpankan n off kan fon dia tu i rasa nk tgk sgt. Bila bukao Ya Allah dia bskandal ngan laki org... Laki tu siap pergi Mekah dgn family. Tp siap bagi gambar anunya berpapa baby ngan kwn skerja i ni...Ya Ampun....


Laki penuh pura2... Sajat ni mcm tu lah.btak payah hirau dia..... Ni smua nk bg perhatian. Makin la dia memintaaa
Quote balakkampung 25-11-2018 11:06 AM
silampumeja replied at 25-11-2018 10:50 AM
I teringat kisah i kerja dulu. Sorg Budak lembut tertinggal fon dia masa kerja sama ngan i. Taktau ...

kan...tiada kusangka sangka...mcm kes yg i cerita tu..rupanya dia beriya2 menghantam golongan tu kat media sosial...sbb nak kaburi mata orang....
Quote af_mania 25-11-2018 11:35 AM
Bang jat dah makin menyendu... apa cita hubungan cinta sheols dgn coach yin???? Akak terbaca tajuk artikel mana entah.... bila scroll balik hilang pulak kat newsfeed. Tak gigih nak google.
Quote September14 25-11-2018 11:48 AM
Pelik ada lg yg follow ponen mereng ni

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047991s Gzip On
To Top