Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Datuk Seri Vida Bagi Harapan Palsu? Mangsa Simbah Asid Tuntut Janji

23-11-2018 11:59 AM|Oleh: Myeonir | Dilihat: 11913| Komen: 121

Macam-macam betul cerita yang keluar mengenai Datuk Seri Vida sejak kebelakangan ini, daripada pemenang Gegar Vaganza yang menuntut hadiah kemenangan mereka sehingga pengacara Nabil yang membuka rahsia bahawa usahawan terkenal itu mempunyai hutan sebanyak RM30,000 yang masik belum dilunaskan lagi.

Menurut Harian Metro, seorang gadis yang menjadi mangsa simbah asid oleh bapanya pada dua tahun lalu telah tampil dan menceritakan tentang janji Dato' Vida untuk menanggung kos rawatan pembedahan plastiknya sebanyak RM100,000. Pun begitu, setelah dua tahun berlalu tiada langsung khabar berita daripada usahawan kosmetik tersebut.

"Jika tidak boleh jangan bagi harapan palsu, sekali gus mempermainkan perasaan saya," luah mangsa.

Kredit foto: Harian Metro
Kredit foto: Twitter
Nurul Dahyatul yang termakan janji usahawan itu bahkan telah menjalankan pemeriksaan di Hospital Sultanah Nur Zahirah selain mendapatkan nasihat daripada seorang perunding pembedahan plastik di Pusat Perubatan Beverly Wilshire di Kuala Lumpur. Pun begitu pihak berkenaan tidak membuat susulan dan meninggalakan mangsa tertanya-tanya dengan status rawatannya.

Bukan itu sahaja, kerajaan negeri yang turut berjanji ingin memberi bantuan pada ketika itu turut senyap tanpa sebarang perkhabaran.

Kredit foto: Harian Metro
Berat juga dugaan yang dihadapi oleh Nurul Dahyatul kerana dia tidak tahan mengalami masalah gatal-gatal pada muka ketika berpeluh selain kedua-dua lubang hidungnya yang mengecut lantas menyukarkan dia untuk bernafas.

"Saya kekok dan malu berhadapan dengan orang baru dikenali, malah tidak mempunyai keyakinan diri untuk berada di tempat awam kerana sering diperhatikan orang sekeliling." tambahnya lagi.

Rata-rata netizen memang marah dengan tindakan Dato' Seri Vida ini yang dianggap sebagai tidak bertanggungjawab dan menuduh hanya berjanji untuk publisiti sahaja. Ada juga diantara mereka yang mencadangkan orang ramai agar membantu Nurul Dahyatul walaupun dengan hanya menderma seringgit sahaja.

Semoga Nurul Dahyatul mendapat keadilan dan mendapat bantuan untuk meneruskan rawatan yang sepatutnya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
7
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 121
Komen

Previous : Rita Rudaini Kelu, Anak Minta Daddy Baru Pandai Main Bola

Next       : Gambar Sarung Cincin, Wany Hasrita Dah Dilamar Atau Gimik Je?

Komen Terbaru

Quote kakiah12 3-12-2018 09:12 PM
Dia tu buat janji mase tu sbb nak tumpang glamer sesambil promote product dia sbb cerita pasal bdk tuh hot pd masa tuh.so dia blh tumpang sekaki..
Tp skang bila cerita dah sendu sheols pun ignore je lah.

Lain-lain Komen

Quote Orix 23-11-2018 10:49 AM
Org kalau niat ikhlas nak membantu tak ada nya disuruh mangsa n budak kecik pegang produk2 bodo dia tu utk photographer ambil gambar........
Quote aHoi83 23-11-2018 10:52 AM
Mempergunakan mangsa. Dan2 letak botol pamoga suh mangsa pegang. Sama dgn bende yg dia buat pada elyana
Quote gujiwa 23-11-2018 10:53 AM
dato vida2x.. hurmm

moga ada la org lain yang sudi bagi bantuan..
Quote harizs 23-11-2018 10:55 AM
ala.... ibarat janji manifesto bukan kitab suci pun x ditunaikan.  apalah sgt janji2 penjual produk timbang kilo ni klu dibandingkn dgn janji mansuh tol & turunkn harga minyak
Quote dinopower2 23-11-2018 10:56 AM
Orix replied at 23-11-2018 10:49 AM
Org kalau niat ikhlas nak membantu tak ada nya disuruh mangsa n budak kecik pegang produk2 bodo dia  ...

semoga bisnes die melingkup.... bila nak insaf ntah
Quote missDollie 23-11-2018 11:06 AM
Bidah tu dah sah la amek kesempatan free promotion..yang kerjaaan negeri pun dah kenapa sengap jer..kesian la bagi harapan kat orang..jahat yakmat..
Quote paz 23-11-2018 11:21 AM
Cantik senyuman dia. Harap ada orang yang sudi tolong dia.
Quote fushimi 23-11-2018 11:34 AM
jangan hadap sangat janji manusia

kalau setakat janji masjid dipersilakan masuk tong sampah jah
Quote 234126 23-11-2018 11:56 AM
Cantik mata dia and raut wajah dia walaupun kulit dah teruk terjejas. Mohon mereput la pihak2 yang  golongan mcm ni bagi harapan palsu
Quote matchstick 23-11-2018 11:59 AM
missDollie replied at 23-11-2018 11:06 AM
Bidah tu dah sah la amek kesempatan free promotion..yang kerjaaan negeri pun dah kenapa sengap jer.. ...

kerajaan negeri yg dulu dah tumbang...janji dicapati.

harapnya kerajaan negeri yg skrg boleh tolong wpun bukan mereka yg berjanji
Quote famri7 23-11-2018 11:59 AM
Kejatuhan tuhan melayubyang ke berapa sis?
Quote de_ikea 23-11-2018 12:07 PM
dinopower2 replied at 23-11-2018 10:56 AM
semoga bisnes die melingkup.... bila nak insaf ntah

Iols tak paham masih ada ummah tak celik yg tetap togok pamoga dan qu puteh tu
Quote minguk 23-11-2018 12:16 PM
kesian nya ramia kena tipu dengan DSV lately.
Quote chicozinn 23-11-2018 12:22 PM
sah2 ler si bedah tu just nk promo produk naharom dia tu..kalu x asal si elyana pun disuruhnya minum pamoga kononnya leh sembuhkan kanser?

btw aku penah minum skali je pamoga ni sbab mak aku terpengaruh kat iklan smpai meratib soh aku beli je..last2 aku try sesudu je rasa nauzubillah xsedap xde rasa delima langsung rasa air gamat leh x..sedap lagi air gulsan terang2 pati delima tapi pamoga bodo ni claim diperbuat dari delima morocco siap bedah ni ade ladang delima kat sana..like hell ade la rasa..yang mak aku minum xhabis sebotol kaki tetiba denyut2 last2 bwak g spital doc soh banyakkn minum air n rentikan minum pamoga jadah tu..yihhh sgat
Quote dinopower2 23-11-2018 12:23 PM
de_ikea replied at 23-11-2018 12:07 PM
Iols tak paham masih ada ummah tak celik yg tetap togok pamoga dan qu puteh tu

mmg haram trus produk merapu byk gula... nak kasi sihat kekonon....
dgn klaim pemakanan sunnah...
Quote naina 23-11-2018 12:29 PM
Bidah ni pantang betol terus aja buat promosi gitu. Tak baik tau. Kalau kau ikhlas tolong mesti tak suruh budak tu pegang. Then laju aja ko suruh PA kau buat keje. Ni tak..
Cuba tgk datin eina azman tu.. Terus aja bantuan disalurkan. Cmnela org tak menghentam ko. Bsnes makin melingkup..
Quote buapakperut 23-11-2018 12:30 PM
sat lagi acik gundu konar lagi katanya ehsan saya, suka hati sayala
Quote matjerk 23-11-2018 12:30 PM
Ya Allah.  Ini lah contoh org kaya yg zalim.
Dah la org tu phisically hurt.  Kau tambah lagi luka pada emosinya
Quote matjerk 23-11-2018 12:31 PM
234126 replied at 23-11-2018 11:56 AM
Cantik mata dia and raut wajah dia walaupun kulit dah teruk terjejas. Mohon mereput la pihak2 yang   ...

Gigi tersusun elok

Lihat semua komen(121)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049006s Gzip On
To Top