Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Akak Virgin? Sebab Muka Macam Tak Virgin" - Hebat Netizen Ni Boleh Baca Wajah Orang!

Oleh: Whitney|16-11-2018 01:04 PM Komen: 15
Orang kata, melalui wajah dapat menggambarkan pelbagai ekspresi seseorang. Ini kerana, ekspresi wajah boleh menjadi salah satu bentuk komunikasi bukan lisan yang mana dapat mempamerkan emosi seseorang kepada orang yang melihatnya tanpa perlu berkata-kata. Itu normallah, kan? Yang menjadi tanda tanya ialah apabila ada orang yang dapat mengenal pasti seorang wanita itu masih dara atau tidak dengan hanya melihat raut wajahnya. Benarkah? 


Seorang pengguna twitter ini telah memuat naik status menyampah dengan komen seorang wanita tentang dirinya. Wanita itu dengan tiba-tiba bertanyakan sama ada dia masih dara atau tidak kerana melalui penglihatannya, dia sudah tidak dara lagi. Hebat betul wanita tersebut kerana dapat membaca melalui air mukanya!


Soalan kurang ajar!
Beberapa orang netizen berpendapat soalan tersebut seperti kurang ajar kerana ditanya dikomen terbuka. Soalan sensitif yang melibatkan aib dan maruah seorang wanita tidak wajar ditanya secara terbuka. Jika perlu tahu sekalipun, hantar sahaja pertanyaan ke mesej peribadi. 

Apa ilmu yang dia belajar?
Netizen juga berasakan soalan sebegitu agak berbahaya dan entah apa tujuan wanita tersebut bertanyakan tentang status dara wanita lain. Macam pelik pula kan? Adakah wanita tersebut mempelajari apa-apa ilmu tentang riak wajah sehingga dia mampu untuk mentafsir perihal dalaman orang lain?  

Abaikan...sekadar ingin perhatian
Apa-apa pun, mungkin tidak ada apa yang perlu dirisaukan. Netizen tahu wanita tersebut hanya menggunakan ???fake account??? yang mana sekadar inginkan perhatian. Jadi, netizen menasihatkan agar wanita ini mengabaikan soalan tersebut dan tidak perlu mengambil serius tentang hal itu. 

Jadi, tidak perlulah hendak menyibuk dan mengetahui hal orang lain yang langsung tidak mendatangkan apa-apa faedah. Lebih baik menjaga aib dan maruah diri sendiri daripada membuka aib dan mencari kesalahan orang lain. Setuju tak? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 15
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote hotmak 19-11-2018 12:24 PM
gila apa menanya org dara ke tak

Lain-lain Komen

Quote azwanaliori 16-11-2018 02:06 PM
Not sure if  one stupid  comment from a fake account is even worthy to be made as an article. Tp minah tu cute
Quote CiliPadiSedap 16-11-2018 02:10 PM
bagi kaka harus menjawab masih dara pertama untuk elak buaya darat dan suami orang . yang kedua untuk jaga aib . jangan buka aib sendiri .

jadi kalau sesiapa tanya lepas ni tak perlu jawab apa2.. ada baiknya diam..

imaginasi buaya darat ni lain macam. penis besar  kunci basikal ada hati nak berangan jadi porn star. spender pun masih mak ayah belikan.

lg satu menurut kajian prof cili padi. budaya begini terjadi sebab porn video dan over social networking.. contoh upload gambar makan, upload gambar menyusu anak, gambar mandi kolam, gambar tik tok semua tu mengundang inteprasi imaginasi buaya darat..

dua cara perlu di kawal elak kan porn macam north korea, siapa tengok porno kena masuk  sekolah kehidupan macam north korea. kedua perempuan2  sila kawal smartphone ada jangan jadi idiot phone. gambar untuk kenangan sendiri or family bukan untuk tatapan public.

kenapa social network video gambar jadi seseorang ketagih? sebab like, komen, share. 3 item ni buat seseorang boleh release dopamine kimia dalam otak dan buat ketagih. jadi benda2 gini kena lah sedar yang diri uols tu sakit bipolar. sikit2 upload sikit2 live. kalau bisnes purpose tu masih boleh diterima logik akal ni  membawang je tayang kopek tayang muka bergurutu sibuk membawang.

kesimpulannya gangguan sexual perlu dikawal daripada dua segi aspek. aspek si buaya darat dan aspek si perempuan yang suka upload gambar video.. kalau kopek tu besar buah langsat tak usahlah letak busut anai2 dalam bra. kasihan buaya darat tengok awak.
Quote mieymiey 16-11-2018 03:08 PM
CiliPadiSedap replied at 16-11-2018 02:10 PM
bagi kaka harus menjawab masih dara pertama untuk elak buaya darat dan suami orang . yang kedua untu ...

Berhasil iols habiskan pembacaan komen kaka. Bermanfaat sungguh
Quote CiliPadiSedap 16-11-2018 03:10 PM
mieymiey replied at 16-11-2018 03:08 PM
Berhasil iols habiskan pembacaan komen kaka. Bermanfaat sungguh

idea sis vokuru ni tetiba sel2 otak sis vokuru berhubung sejak minum susu kuda kepang
Quote puanbintang 16-11-2018 03:27 PM
apa punya soalan daaaaa..arghhh! ignore je lah budak yang menanya tu, maybe dia memang gila publisiti.
Quote salmon-suki 16-11-2018 07:54 PM
Urm..rasa terganggu tgk tudung dia y tak jadi tu..biggest nitemare..{:smile
Pd sis ni,xyah respond pape kt komen melalut cmtu..ntah2 mmg fake acc jantan tagune..tak perlu justify apa2 sbb dia xknl kamu,kamu xknl dia..and that person mmg niat nak aibkan kamu.

The best way is to ignore that stupid person..
Quote chinta89 18-11-2018 09:43 AM
ak masih kurang faham cter dari awal. nak kata x baca, ak baca bbrpa kali. hri ni kenapa lmbt plk sel otakku nk  tafsir nih.
Quote giyomi 18-11-2018 03:43 PM
chinta89 replied at 18-11-2018 09:43 AM
ak masih kurang faham cter dari awal. nak kata x baca, ak baca bbrpa kali. hri ni kenapa lmbt plk se ...

akak pon with you dear, tak faham apa citer ni and tak faham gak napa perlu di jadikan citer tuk di viralkan
Quote precious_chicas 18-11-2018 03:44 PM
Biasanya pompuan macam tu adalah menda yg didengkikannya.
Quote onexox97 18-11-2018 04:49 PM
sabaw jela
Quote chinta89 18-11-2018 04:51 PM
giyomi replied at 18-11-2018 03:43 PM
akak pon with you dear, tak faham apa citer ni and tak faham gak napa perlu di jadikan citer tuk d ...

ku tak keseorangan hehe
Quote batmana 18-11-2018 05:58 PM
akaun kene hack ler
cam biasa
Quote weezerfan 18-11-2018 09:02 PM
Bodoh ngan komen bodoh pon nak sentap.. Ape penting sgt ke dara kau tu
Quote pia250110 19-11-2018 11:07 AM
erm sebb tu aku skrg dah x upload gambor ape2...bio buat tatapan sdr..kan upload gambor full di tgknye bende2 lain..huhuhuhu
Quote hotmak 19-11-2018 12:24 PM
gila apa menanya org dara ke tak

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073591s Gzip On
To Top