Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Siapa Sangka Kanak-Kanak Ini Bertukar Menjadi Guru Matematik Paling Hot Di Dunia?

19-11-2018 12:40 PM|Oleh: Nia Mohamad| Komen: 48

Sesiapa sahaja pasti lebih bermotivasi untuk ke kelas jika mempunyai guru subjek yang cantik dan tampan. Sekurang-kurangnya pelajar kurang mengantuk dan bosan di dalam kelas. Setidak-tidaknya, guru harus menonjolkan penampilan yang baik dan cantik untuk menarik minat pelajar dalam bidang matapelajaran yang diajar.

Kredit foto : IG Pietro Boselli

Kenali Pietro Boselli, pensyarah muda berusia 30 tahun yang kini mengajar di University College London. Beliau berasal dari Itali dan merupakan pemegang pHd dalam lulusan bidang kejuruteraan. 

Bukan sekadar itu, bahkan beliau sebenarnya juga seorang model Armani iaitu sebuah syarikat peragaan fesyen Itali. Apa yang menariknya, beliau telah diambil sebagai model kanak- kanak sejak berusia 6 tahun lagi! Siapa sangka model cilik ini akan menjadi guru lelaki paling hot sekali. 

Kredit foto : IG Pietro Boselli

Perihal mengenai beliau mula tular pada 2015 apabila pelajarnya, Arief Azli memuat naik gambar beliau di internet. Maklumlah, siapa yang tidak teruja mempunyai pensyarah yang juga seorang model! 

Kredit foto: pagalparrot.com

Foto beliau sewaktu memperagakan fesyen di pentas Armani. Kredit foto : IG Pietro Boselli

Apa rahsia Pietro memiliki tubuh badan yang tegap? 

Kredit foto : IG Pietro Boselli


Beliau sebenarnya gemar berkunjung ke gimnasium dua hingga tiga kali sehari. Selain itu hobi beliau juga ialah berenang. Menurutnya, beliau sangat menitikberatkan daya ketahanan badan. Tidak hairanlah Pietro mempunyai susuk tubuh yang sasa dan menjadi kegilaan ramai. Pernah dengar tentang Beauty needs effort? Begitu juga dengan lelaki, kalau nak tampak maskulin seperti beliau, mestilah rajin melakukan senaman atau workout.

Kredit foto : IG Pietro Boselli

Beruntung sungguh pelajar-pelajar Pietro kerana mempunyai seorang guru yang serba boleh. Sesiapa yang berminat untuk menjadi anak muridnya, bolehlah mengambil subjek Modeling and Analysis, Computing dan Thermo Dynamics di University College London! 

Kredit foto : IG Pietro Boselli

Pietro Boselli mendapat gelaran guru paling hot pada 2015. Agaknya siapa guru paling hot 2018? Adakah masih beliau? - CARI 
 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
11
Terkejut
11
Sedih
8
Lawak
8
Bosan
10
Komen: 48
Komen

Previous : Awas Perokok Tegar! Larangan Merokok Di 10 Tempat Ini Mulai Januari 2019

Next       : Pelik! Bunga Matahari Tumbuh Keluar Dari Dubur Remaja?

Komen Terbaru

Quote kucing02 26-11-2018 02:28 AM
Ok la.. Salah 1 bantuan dlm proses pembljrn.

Lain-lain Komen

Quote Ketypurry 19-11-2018 12:45 PM
Memang dah hot sejak daripeppers kecik.
Tak terkejut pung
Quote kechikchomel 19-11-2018 12:51 PM
heloksss!

Quote moonbug 19-11-2018 01:03 PM
Dari kekanak lagi dah nampak kehelokan. The eyes {:childlike
Quote RatuDunia94 19-11-2018 01:06 PM
Kalu gini sanggup iols minta extra tusyen kat rumah heols...
Quote gummiebear 19-11-2018 01:23 PM
Amagadd sudah lah helokk, bijak bestari pulak tuh

Quote buapakperut 19-11-2018 01:26 PM
heloks dekk. mr cute kat sabah tanahair ku boleh kau buat lap bulu kaki je dek, akak bagi ko perfect 10 gitew,walaopun gambar modelling baju yg ridiculous tu mengingatkan akak pada mata pepe
Quote MsKathryn 19-11-2018 01:58 PM
Dh la hensem bijak lg {:childlike
Quote AbukRokok 19-11-2018 02:08 PM
dapat kat bedah cun ni dia kunyah kunyah
Quote chicozinn 19-11-2018 02:12 PM
baju belang tu cam watkan meollss nak study kat tmpat dia jadi lecturer je..huhuhu
Quote tobobon 19-11-2018 02:13 PM
wow! tak sangka yang pertama sekali memviralkan heols adalah  "kunyit" malaysia ..
Quote chinta89 19-11-2018 02:16 PM
pakej sgt              
Quote redbullax 19-11-2018 02:26 PM
mmg semangat lah ke class nnti

<a href= "http://www.momentopaint.com/2018/11/13/bosan-dengan-dekorasi-ruang-tamu-ikuti-beberapa-tips-untuk-idea-hiasan-ruang-tamu-ini/">dekorasi ruang tamu</a>
Quote niena90 19-11-2018 02:31 PM
Kalaulah dia ni cikgu maths I, mmg dpt A jela memanjang dlm exam hahaha
Quote fliphair8 19-11-2018 02:47 PM
Lazatnyaaaa......angkat kening
Quote Megikari 19-11-2018 02:48 PM
Cair hakak. Nasib baik tak meletup ovari je {:love
Quote beta_carotene 19-11-2018 02:49 PM
Kalah zamani ok
Quote cicicumel 19-11-2018 02:55 PM
Siapa Arief Azli tu? Mcm nama melayu jah...harus eljibiti
Quote besarkecik 19-11-2018 03:07 PM
Laaa.. Dia pernah like satu gambar aku, terus aku folo ig dia, tak sangka la dia cikgu & model. Malam ni nak menelaah ig dia secara keseluruhan.
Quote miemiecha 19-11-2018 03:40 PM
mek still vote mr cute sabahhh!!
hahahahahaha
adehhh adehhhh
ketar bulu idum tgk aih

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078601s Gzip On
To Top