Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Pamela Anderson Menentang Gerakan Feminisme #MeToo

19-12-2018 01:49 PM|Oleh: alivehope| Komen: 3

Kredit foto: METRO UK

Pamela Anderson menentang gerakan #MeToo, mengatakan ianya 'terlalu berlebihan' dan setiap orang harus bertanggungjawab untuk menjaga keselamatan diri sendiri. 

Mengaku bahawa dirinya mungkin akan dikecam kerana menyuarakan pendapatnya, bekas pelakon Baywatch itu berkata, Saya rasa pergerakan #MeToo ini terlalu berlebihan untuk saya."

Kempen #MeToo itu bermula pada akhir tahun 2017 sebagai medium kebebasan bersuara kepada mangsa serangan salah laku seksual dari pelbagai industri, tetapi Pamela mendedahkan bahawa “Ibu mengajar saya supaya tidak pergi ke hotel dengan orang tidak dikenali.


 

Kredit foto: Yahoo Entertainment


Dia juga berkata, gerakan feminisme ini boleh melumpuhkan lelaki dan menjadi satu kebosanan. Bercakap di saluran TV Australia 9 Now's 60 Minutes, bintang berusia 51 tahun itu berkata, Saya fikir gerakan feminisme ini boleh pergi terlalu jauh. Saya seorang feminis, tetapi saya fikir gerakan feminisme ketika ini membosankan. Saya rasa ia boleh melumpuhkan lelaki.


Di Hollywood, seorang wanita bernama Tarana Burke melancarkan gerakan #MeToo berikutan tuduhan salah laku seksual yang hebat terhadap penerbit Harvey Weinstein. Berikutan itu,ramai pelakon wanita seperti Gwyneth Paltrow, Jennifer Lawrence dan Kerry Washington menceritakan pengalaman sama dilalui mereka.

 

Walau bagaimanapun, aktres Melanie Sykes dan Lindsay Lohan telah mengecam pergerakan itu dan mengatakan ianya kini sebagai satu masalah.


Menurut Melanie, Jika seorang lelaki tidak dapat mengatakan yang anda kelihatan bagus, saya fikir ia adalah mengarut kerana itu hanyalah interaksi antara manusia, dan siapalah kita jika kita tidak dapat mengagumi antara satu sama lain?


Lindsay juga mengatakan gerakan ini menyebabkan wanita kelihatan lemah. 


"Saya akan membenci diri sendiri kerana mengatakannya, tetapi saya fikir wanita yang bercakap tentang perkara itu menjadikannya kelihatan lemah walaupun sebenarnya mereka adalah wanita yang sangat kuat."

"Anda tidak tahu sama ada gadis-gadis itu bercakap benar atau tidak, mungkin mereka hanya inginkan perhatian dan bukan fakta sebenar yang berlaku," katanya. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 3
Komen

Previous : Johnny Depp Terkesan Tuduhan Mendera Bekas Isteri

Next       : Apa Khabar Fei Mou. Ingat Lagi Tak Dengan Pelakon Watak OKU Tetapi Baik Hati Ini?

Komen Terbaru

Quote annehuda 20-12-2018 10:38 AM
paling memalukan asia argento la. sibuk join gerakan metoo ni skali tu sheols pun pedobear jugak tido ngan retis lelaki bwh umur. siap hade bukti bergambar

Lain-lain Komen

Quote alesandra 19-12-2018 01:55 PM
aku berpandangan bersederhana.benda ni dah nampak out of proportion kdg2...penampakan hollywood hypocrisy pun ada
Quote belilies 19-12-2018 06:45 PM
Iols kalu pasal isu #metoo ni semenjak evan rachel wood join suarakan memang rasa benda ni cried for attention
Quote annehuda 20-12-2018 10:38 AM
paling memalukan asia argento la. sibuk join gerakan metoo ni skali tu sheols pun pedobear jugak tido ngan retis lelaki bwh umur. siap hade bukti bergambar

Lihat semua komen(3)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051479s Gzip On
To Top