Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Netizen Minta Maaf Dengan Tomok Kerana 'Bekas Kekasih'

8-11-2018 04:14 PM|Oleh: Ain | Dilihat: 4330| Komen: 57

Kecoh seketika apabila penyanyi Tomok berkongsi beberapa gambar 'transformasi' dirinya bersama pelakon Beto Kusyairy di laman Instagram.





Selepas teruk dihentam netizen, hari ini Tomok atau nama sebenarnya Shah Indrawan Ismail berkongsi sebuah video muzik di laman YouTube.

Oh, rupanya gambar transformasi berkenaan hanyalah gimik kepada pelancaran single terbaru berjudul Bekas Kekasih ciptaan Aizat Amdan.

Memetik BH Online, Tomok akui agak janggal baginya untuk tampil sebagai 'wanita', namun dia nekad melakukannya demi menghidupkan jalan cerita dalam video muzik itu.



"Ia perlu dibuat, bukan sengaja diada-adakan kerana kita mahu memaparkan isu dan realiti semasa.

"Saya harap semua dapat tengok video muzik lagu ini sampai habis," katanya.

Rata-rata netizen mengucapkan tahniah dan memohon maaf kepada bekas ahli kumpulan New Boyz itu kerana telah tersalah sangka dan mengecamnya sebelum ini.


Dah agak mesti ada sesuatu yang luar biasa...



Bagaimanapun, video muzik itu mendapat penerimaan berbeza daripada orang ramai yang menyifatkan cara Tomok berdakwah tidak bersesuaian.


Matlamat tak menghalalkan cara


Kredit foto: YouTube

Hukum-hakam agama adalah satu isu sensitif. Apapun, semoga golongan yang ditujukan terkesan dengan lagu ini dan berubah ke jalan yang benar. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 57
Komen

Previous : Cantiknya Anak Gadis Fauzi Nawawi! Kalau Nak Jadi Menantu, Ada Tiga Syarat

Next       : Nadzmi Adhwa Terima Hadiah Mahal, Terharu Dapat Kejutan Dari Ardell Aryana

Komen Terbaru

Quote makciktijah 11-11-2018 09:22 PM
makcik rasa tunjuk je la dia penagih dadah tegar, takyah la kena jadi pondan kalau niat nk menunjukkan keinsafan, dr jahat jd elok. bebudak tgk dia bkn paham maksud tersirat, dia tgk wow jadi pondannn je.

Lain-lain Komen

Quote putehkundor 8-11-2018 04:24 PM
so dia ngan beto ni macam pasangan lesbo ke hapa nok?
beto muka macam ifa puk puk+ elli suriaty
Quote JiEunTak 8-11-2018 04:34 PM
....knowing Tomok dah ku agak mesti ada unsur dakwah di sebalik pic pakai macam mak nyah dia tu... but again...aku x berani nak komen bab matlamat x menghalalkan cara... cuma aku nak applause dengan cara dakwah dia... memang menusuk ke hati babe...! kudos Tomok!


....cuma nya...why lah Beto...? keraih sangat si Beto tu...x natural... alang2 baik amik lah yg lembut sket... heheheh...
Quote EhhEtonLahh 8-11-2018 04:45 PM
semua pakat dok buat gimik merapu bila nk release lagu...nyampah!!
Quote noraidil_06 8-11-2018 04:46 PM
Tolong stay jadi lelaki.
Huduh nau akak tgk
Quote myakayina 8-11-2018 05:02 PM
noraidil_06 replied at 8-11-2018 04:46 PM
Tolong stay jadi lelaki.
Huduh nau akak tgk

kann..nightmare tengok..
Quote Suchi 8-11-2018 05:24 PM
Tak paham dakwah tentang apa ye? Kena tengok muzik video tu dulu lah nih pandai tul wat gimik
Ekk
Quote dekmieDandy 8-11-2018 05:42 PM
aiyoo dengan kaki bulu2 nye
Quote mandak20 8-11-2018 06:14 PM
Dah tengok mv tu tapi dakwahnya tak sampai pun. Haru biru lagu dengan mv, tak masuk. Apa moral value dia? I rasa lagi ok kalau jalan cerita sakit sebab kena hiv ker, atau ala2 tanah kubur sikit, biar ada pengajaran. Sia2 jer dress up macam pondan, tak mendatangkan awareness pun.
Quote apiang 8-11-2018 06:20 PM
Kadg Ada rupa Fara Hezel lak tomok ni.
Quote bambimo 8-11-2018 06:29 PM
napa x amik real person
sbb yg meols tau...org yg betul2 tranny ni mmg cantik...kulit flawless cm pompuan..
Quote snazzydaisy 8-11-2018 06:45 PM
lutut si tomok & beto ni jauh lebih cantik drpd lutut2 pompuan2 asli yg muka mekap sekati tapi kepala lutut berkerutu
Quote lostfaith 8-11-2018 07:18 PM
Tak paham.mv dia
Quote lostfaith 8-11-2018 07:18 PM
Ngan lagu pun tak masuk
Quote kiah_mai_pulak 8-11-2018 07:36 PM
Beto tu mcm iras elli hidup melayu suriati tp versi siuman dan wangi, bukan mcm elli hidup melyu suriati yg sekarang ni gemok kepam huduh n mental. Sekian
Quote suatumasa 8-11-2018 08:10 PM
Baik la buat kisah penangih yg insof....
Quote Body_language 8-11-2018 08:40 PM
Napa tomok nampak ...... TUA? mat, ko tua beberapa taun je dr aku. Awat dah kedut sana sini?
Quote Mary_jane 8-11-2018 10:03 PM
Tapi lagu & mv ni tak berapa nak best pun.
Quote makciktijah 8-11-2018 10:24 PM
apsal tajuk bekas kekasih tp mv citer dua pondan? pondan lesbian ke cemana? hahahahahaha ya Allah...

apsal tak buat tomok pondan, beto normal, bercinta pastu beto mati, tomok insap jd laki semula? ke makcik yang tak paham jalan citer mv ni?
Quote beta_carotene 8-11-2018 10:59 PM
sesungguhnya meols tak faham kaitan antara dua pondan drag dgn lagu bekas kekasih.
so out of context ok..

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045312s Gzip On
To Top