Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Apa Yang Macam Beruk Sangat Tu, Tak Reti Masuk Elok-elok Ke?

Oleh: Ain|8-11-2018 01:22 PM |Dilihat:3379| Komen: 23
Di mana ada jualan murah pasti berpusu-pusu pelanggan menyerbu sesebuah premis.

Malah, banyak juga cerita mengenai adegan tolak-menolak hingga berlaku pertengkaran kerana berebutkan barang 'rare' yang terhad kuantitinya.

Terbaru, seorang pengguna Twitter menggunakan nama akaun Napeecha memuat naik sebuah video memaparkan keadaan kucar-kacir di H&M Avenue K di ibu kota sempena pelancaran koleksi Moschino.




Menurut Napeecha, video itu diambil dari Insta Story rakannya yang bekerja di premis berkenaan dan netizen beranggapan, tidak sepatutnya kejadian sedemikian berlaku hanya kerana jualan murah.


Macam monyet





Apa yang macam beruk sangat ni?


Kredit foto: Twitter

Difahamkan, koleksi terbaru kerjasama H&M dengan Moschino hanya boleh didapati di H&M Avenue K saja, sebab itulah orang berpusu-pusu menyerbu!

Apa yang bagus sangat dengan jenama itu? Adakah kerana ia memiliki jenama dan direka oleh pereka fesyen berkelas tinggi? 

Cukuplah berasak di pasar malam, tak sanggup rasanya nak bertolak-tolakan seperti masyarakat tak bertamadun begini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 23
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Foxey 12-11-2018 12:47 PM
tak sanggup fox nak berebut2 untuk apa jua jenis barang. tak faham obsesi nak dapatkan certain item sampai sanggup tidur kat situ tunggu kedai bukak, nak jadi orang pertama or seumpamanya masuk kedai.

Lain-lain Komen

Quote fushimi 8-11-2018 01:32 PM
bebiasa je collection tu

koser sangat nak bertolak setakat baju cam gitew

Quote miszclassique 8-11-2018 01:46 PM
Setakat h&m ni hmmphhh sangat tak rela ye nak bergasak sampai camtu
Quote goss79 8-11-2018 01:55 PM
byk duit derang bersoping sentiasa...
Quote palmolive 8-11-2018 02:08 PM
pelik aku..berebut baju..
tp pakai mcm tak cukup kain gak
Quote buapakperut 8-11-2018 02:15 PM
h&m pun nak berebut lolzzz, iols time gemuk je soping situ sebab tempat lain takde saiz
Quote paz 8-11-2018 02:31 PM
Oh ni semalam Paz nampak orang berkampung depan H&M siap ber sleeping bag bagai.
Quote renko 8-11-2018 02:46 PM
ni mesti spesis2 seller online yg suh pm2
dorg je gigih mcm beruk bile bnde2 cmni
pastu jual balik harga yahudi
Quote mieymiey 8-11-2018 02:57 PM
Tak koser iols nak berebut-rebut bertolak-tolak cenggitu (walaupun iols tak nampak pun video).

Wartawan cari ni boleh rajin sikit ker? Tepek la video tu bebetul. Ni tepek link secoet cenggitu, tak koser iols nak klik.
Quote Artemesiaa 8-11-2018 03:07 PM
Selalunya online seller atau personal shopper je suka buat sebegitu,  dah katanya limited collection pasti beli dan jual semula demi keuntungan berganda.
Quote dekmieDandy 8-11-2018 03:30 PM
mostly re-seller je

mana acik2 gundu nak pakai design cmatu lulz

time h&m x balmain haritu berapa kali lipat harga dia buat

Quote cairel_azlie 8-11-2018 03:38 PM
Tu semua geng2 nak resale balik la tuhhhhh...harga naik 10x ganda tak caya tungguuuuuu....
Quote Melorqe 8-11-2018 03:38 PM
hahaha mari lah beramai2 boikot tshirt yg reseller ni jual online.
ni perangai serupa yg borong Happy Meal semata2 nak hadiah kereta mainan, lepas tu jual dgn harga yahudi.
Anak aku nak beli pun sampai takde stock.
lahanat punya manusia SELPISH, fikir nak huntong saja.
Quote haryatie 8-11-2018 03:51 PM
x kosa laaa..
seumur hidup x tringin nk serbu time2 sale yg mcam tu
baik aman2 duk umah dr mengadap stress nak berebut2/berpusu gitu
Quote sapeka 8-11-2018 08:38 PM
hadap nye lahai
Quote MeghanK 8-11-2018 09:39 PM
lerrr..h&m pon berebut ka
Quote fifie_olin 9-11-2018 08:02 AM
hazab sgt x syantik lsg
Quote L211 9-11-2018 06:48 PM
mcm Balmain punya koleksi pon berebut bagai nk rak.. pastu posing kat 100 x tayang kat ig.. lame gila siak
Quote KILL_NANCY 10-11-2018 02:39 AM
MeghanK replied at 8-11-2018 09:39 PM
lerrr..h&m pon berebut ka

ehhhh h&m kotttt.

Quote precious_chicas 10-11-2018 08:30 AM
huuu...hadap sangat H&M jajajaja.

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048411s Gzip On
To Top