Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Neelofa Sedih Mastika Berhenti Diterbitkan, Netizen Mahu Ia Dijenamakan Semula Menjadi Maslofa

7-11-2018 05:01 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 5613| Komen: 145

Sesetengah orang mesti dah tahu yang majalah tertua Malaysia iaitu Mastika bakal menghentikan pengeluarannya selepas edisi terakhirnya pada November 2018.

Ramailah netizen yang meluahkan rasa sedih dan menganggap majalah yang sudah 77 tahun beroperasi itu mempunyai nilai sentimentalnya yang tersendiri.


Menariknya, Neelofa juga turut bersedih dengan berita tersebut.

Dia juga sempat mengucapkan terima kasih kepada Mastika yang telah memberikan banyak kenangan kepadanya semasa menuntut di asrama.

Kredit foto: Twitter Neelofa
"Zaman duduk di asrama boleh dikatakan buku peneman di hujung minggu. Terima kasih untuk segala memori indah Majalah Mastika!" tulisnya di Twitter.

Yang jadi lucunya bila status Twitter tersebut menjadi bahan jenaka.

Seorang netizen menulis:
Kredit foto: Twitter
Ada-ada sahaja, Maslofa pun boleh. Ada yang nak beli ke? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 145
Komen

Previous : Kilauan Bintang Air Mata Tanah Air, Noor Kumalasari

Next       : Sunting Gambar Kaki, Aedy Ashraf Dituduh Cuba Sembunyikan Tatu?

Komen Terbaru

Quote AppropriateNick 11-11-2018 12:39 AM
Nenasketum replied at 7-11-2018 05:17 PM
Gilerrr lopak baca mastika kat asrama. Majalah ni  quite x-rated, arwah pak aku tak pernah bagi baca ...

and then, ironically you end up being here?

Lain-lain Komen

Quote sharlenetexas 7-11-2018 05:02 PM
Maslofa? Wottt? Euwwww!!!!

Quote melnanzz 7-11-2018 05:07 PM
Sedih gak Mastika dah tak ada. Dalam zaman sekarang ni, majalah cetak susah nak survive. Kena cari kaedah lain untuk teruskan legasi.

...but definitely NO to Maslofa!
Quote ayjay 7-11-2018 05:08 PM
Mastika bukankah majalah merepek pasal mistik dan berita sensasi tak berfaedah?
Quote doubleA 7-11-2018 05:14 PM
So lopak layan mastika la dulu

Iols pun tak layan mastika, ayah iols tak bagi baca majalah2 macam tu waktu sekolah. Baca la dewan siswa ke dewan masyarakat ke. Zaman hostel baca la juga novel sebab ada kengkawan kaki novel
Quote munchkin 7-11-2018 05:17 PM
ayjay replied at 7-11-2018 05:08 PM
Mastika bukankah majalah merepek pasal mistik dan berita sensasi tak berfaedah?

Yasss babe. Betul
Quote Nenasketum 7-11-2018 05:17 PM
Gilerrr lopak baca mastika kat asrama. Majalah ni  quite x-rated, arwah pak aku tak pernah bagi baca sampah sarap Mastika.. R. I. P & good riddance, you belong in the trash.
Quote munchkin 7-11-2018 05:17 PM
lofa level mastika. No wonder
Quote Ferr_Remy 7-11-2018 05:19 PM
Majalah yg mak bapak slalu beli utk iols baca tiap2 bulan. Huhu
Quote zuriey 7-11-2018 05:26 PM
No wonder spm 10a selevel mastika ghupanya... {:laugh
Quote akubest 7-11-2018 05:34 PM
nak tegelak akak
apake hei nya si lopak ni layan mastikaaa kihkihkih

mastika akak kurang layan
layan variasari lagik best
jaman2 tamar jalis siri bercakap dengan jin
Quote CiliPadiSedap 7-11-2018 05:34 PM
Paling best mastika bila hilang biasanya kena sorok hantu . Ini semua kerja aia vokuru suka sorok anak orang
Quote melnanzz 7-11-2018 05:34 PM
wei... mastika best apa... hiburan seram tiap2 bulan.

Tapi tak pe lah. Kita ada bod paranomal & mistik kat forom nih. Semua kes paranormal dah boleh baca online.

tapi still sedey mastika dah tak de. Diterbitkan buat kali pertama tahun 1941. Sebelum perang dunia kedua lagi tu
Quote sokmogitu 7-11-2018 05:39 PM
Mastika dpt nama busuk sbb era 90an ada klon2 mastika muncul dgn cerita2 merepek...lps pd tu editor masa zaman awal2 kejatuhan dulu pun terikut2 stail klon2 mastika (ie. Majalah cermin, bacaria, warta perdana,even mangga pun 1/2 mastika)

Lagi satu diorg x digitalized content awal2... at least mangga cuba juga jd digital magazine. Pdahal human interest topic laku je kt FB org dok share. Sayang pula majalah bersejarah camni stop camtu je. Hrp revive semula
Quote fadz84 7-11-2018 05:40 PM
Lg sedih masa majalah Massa dihentikan terbitan tahun 2003 klu x silap.. ilmiah sgt coverage dan penulisan dlm Massa tu..
Quote Cicisweets 7-11-2018 05:44 PM
Ceh perasaan gila acik bawang kat sini tak layan mastika kunun,dia layan mastika pun pandai dan berjaya dari acik bawang layan porem 24jam kerja kerani
Quote inspektoremos21 7-11-2018 05:47 PM
Majalah Mastika ni sangat legend hokay. Dulu2 iols mmg selalu baca. Around tahun 2010 mcm tu rasa nya dah tak baca dah sebab lebih banyak bertenggek dkt internet
Quote LostStar 7-11-2018 05:48 PM
haha blh plak lopa baca buku ni d kala zaman kanak2.. ni dulu baca sorok2 kaw.. bapak daku hangin kot baca kesah2 seram nih.. lucu la lopa nihhhhh... semua isu nak mencapub.. ada2 jaaaa..
Quote imanda 7-11-2018 06:21 PM
I baca je mastika ni zaman skolah dulu smpailah dah ade hp canggih ade internet segala stop dah beli mastika every month. sb cerita2 sejarah, mistik or kisah2 kehidupan dah blh baca kat mana2 dah kat internet.
Quote Shinichikudo 7-11-2018 06:31 PM
Wow mrsm mmg boleh bawak majalah mastika eh..kekecik dulu baca majalah kawan je ngan kuntum ngan ujang

Lihat semua komen(145)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045092s Gzip On
To Top