Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Netizen Nak Sepak 'Ustazah' Mabuk Ketum Seronok Persenda Agama Dan Hadis

Oleh: Ain|7-11-2018 03:15 PM Komen: 6
Setiap perkara baik di atas muka bumi ini, jika disalahgunakan pasti buruk akibatnya. Begitu juga dengan laman sosial yang banyak membantu menyatukan semua golongan masyarakat merentasi benua.

Laman sosial yang sepatutnya digunakan sebagai platform penyebaran maklumat dan ilmu kini lebih cenderung digunakan sebagai tempat untuk mencetuskan provokasi sesama kaum mahupun agama.


Ustazah mabuk ketum



Terbaru, segelintir pengguna Twitter menggesa agar sebuah akaun yang menggunakan nama 'Ustazah Dr Datin Suraya' disiasat dan disekat kerana sering memuat naik isu menyentuh sensitiviti agama Islam.


Saya tak pakai telefon bimbit

"Kalau ada syarikat berbangsa Melayu dan Muslim, baru saya akan beli," katanya.



Malah, individu berkenaan sering menyentuh isu hukum-hakam Islam yang boleh menimbulkan kekeliruan.


Wanita botak tak wajib bertudung



Ramai pengguna menggesa agar akaun berkenaan dihapuskan bagi mengelak penyebaran dakyah songsang.


Suka-suka buat troll mengelirukan orang...



Sementara itu, ada yang mendakwa akaun berkenaan sengaja ditubuhkan untuk memerli sesuatu isu, namun ditempelak netizen kerana ia mencemarkan nama baik agama.


Dari troll, terus jadi jenayah


Kredit foto: Twitter

Jika betul sekalipun mahu memerli isu atau kumpulan tertentu, tidak sepatutnya agama dijadikan sandaran jenaka. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 6
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Melorqe 8-11-2018 05:20 PM
contoh tu yang tak payah pakai tudung

Lain-lain Komen

Quote idakamaruddin 7-11-2018 03:47 PM
nmpk sgt ayat dia sarcastik je ni..
Quote lkick2113 7-11-2018 08:07 PM
Benda ni pun nak ambik hal, bodoh org Islam Malaysia ni... Kena troll dah terhina
Quote Victorioussss 7-11-2018 10:06 PM
Ape y rengsa? Iols tgk ade benda betul dlm twitter dia
Quote Melorqe 8-11-2018 05:18 PM
Victorioussss replied at 7-11-2018 10:06 PM
Ape y rengsa? Iols tgk ade benda betul dlm twitter dia

Ada yang tak betul dalam statement tu.
statement dia buatkan budak2 yang tak faham agama makin terpesong.
hal hukum agama tak boleh dibuat main.

Quote Victorioussss 8-11-2018 05:19 PM
Melorqe replied at 8-11-2018 05:18 PM
Ada yang tak betul dalam statement tu.
statement dia buatkan budak2 yang tak faham agama makin te ...

Contohnya?
Quote Melorqe 8-11-2018 05:20 PM
contoh tu yang tak payah pakai tudung

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063601s Gzip On
To Top