Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Che Ta Bengang, Hetty Sarlene Ciplak Rekaan Baju?

7-11-2018 12:16 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 9528| Komen: 88

Rozita Che Wan memang dikenali dengan seorang yang lantang bersuara. Bila ada yang tak kena, selebriti ini akan meluahkannya secara terbuka.

Baru-baru ini, Rozita atau lebih dikenali sebagai Che Ta memuat naik gambar busana yang digayakan oleh Hetty Sarlene dalam program Gegar Vaganza.


Foto: IG Hetty Sarlene
Dakwanya, rekaan tersebut adalah hasil ciplak.

Kredit foto: Rotikaya
Tambahnya, ia sama dengan rekaan baju yang dihasilkan oleh Rizman Ruzaini pada Julai lepas.

Tamabh menarik lagi bila rekaan baju itu direka oleh seorang pereka yang dikenali sebagai Seeri Fiffy dan diinspirasikan daripada burung merak.

Apa lagi, benganglah Che Ta jadinya.

Kredit foto: Rotikaya
“Kemegahan ya? Kemegahan dalam meniru!!!" tulisnya.

Gaya macam mencari gaduh, tapi kisah tersebut berhenti di situ sahaja kerana kesudahannya tidak diketahui. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 88
Komen

Previous : Kilauan Bintang Air Mata Tanah Air, Noor Kumalasari

Next       : Saharul Ridzwan Nak Buktikan, Tanpa Babak Bersentuhan Pun Mampu Rangkul Anugerah

Komen Terbaru

Quote watie79 13-11-2018 05:32 PM
ni nak ujung tahun nih memang musim artis2 sendu meroyan angin kus-kus ke ? baik rita, nek ta..nama pon nak sama-sama dah

Lain-lain Komen

Quote cmf_premierleag 7-11-2018 12:20 PM
baik che ta or hetty sarlene
dedua aku tgk buruk jah baju korang nih
Quote prettyuglybabe 7-11-2018 12:28 PM
designer takde apa-apa, dia pulak yang lebih-lebih..
Quote sukacactus 7-11-2018 12:32 PM
Yg pasti iklan percuma utk sis seeri fiffy kannnnn....
Quote hotmak 7-11-2018 12:33 PM
lain sikit detailing dia tu
Quote Mary_jane 7-11-2018 12:35 PM
Che ta ni dah menopause ke kemain bash orang.
Quote K_Lily 7-11-2018 12:36 PM
tak cantik pun bajunya
Quote moonbug 7-11-2018 12:40 PM
Nampak sama. Kot ye pun tukar la color ke tambah ribbon ke.
Quote fushimi 7-11-2018 12:49 PM
jujur cakap baju rizman bertiang jauh lawa dari baju yang pereka hetty tu buat

yang rizman buat tu nampak wow bila cheta pakai

yang pereka tu buat nampak murah bila hetty pakai  cutting tak fix ngan badan si pemakai fabric nampak tak kemas
Quote buapakperut 7-11-2018 12:57 PM
bahagian dada tu agak common detail nye, takde keunikan sangat, color royal blue hot juga tahun ni so mungkin kebetulan.
Quote edoraixora 7-11-2018 01:04 PM
pereka tak berbunyi pun, apesal che ta plak yg lelebih
sombong pulak bunyi nye tuh
Quote KelisaOren 7-11-2018 01:12 PM
Dah mula dah angin meroyan orang tua ni datang balik Bosan ler tu lama tak cari gaduh
Quote September14 7-11-2018 01:14 PM
Knpa cheta nk marah sgt tu bkn bju rekaan dia pun yg kna ciplak... pereka tu jer yg layak bsuara itupun klu rekaan pereka tu original. Iol pun tgk pereka2 malaysia ni pun bnyk amek idea pereka international
Quote kiah_mai_pulak 7-11-2018 01:16 PM
Silap2 RR tu pun tiru pereka lain. Mana tahu kan. Fesyen is universal, kekdahnyaa
Quote Themilo 7-11-2018 01:16 PM
fushimi replied at 7-11-2018 04:49 AM
jujur cakap baju rizman bertiang jauh lawa dari baju yang pereka hetty tu buat

yang rizman buat t ...

ya, baju RR nampak lebih classy, lebih detail especially part pelipat-pelipat pada gaun kembang tu..

btw, overnya nenek nih.. RR duk diam jaa jadi trendsetter, ko plak yang mantul..
Quote qis_88 7-11-2018 01:22 PM
Che ta bangang, hetty sarlene ciplak baju...

Ooohhh.. che ta bengang rupenyeee..
mata da kero la nih.. kene buat spek cepat..
Quote haryatie 7-11-2018 01:23 PM
itu pun nak gaduhhhh
Quote rain2169 7-11-2018 01:23 PM
che ta.... jangan marah-marah sangat... nanti cepat tua....
cool babe......
Quote ninja boy 7-11-2018 01:28 PM
Apsal tak sperti burung merak di punya baju
Quote kodoksilver 7-11-2018 01:30 PM
dua dua baju so so ja, lawa sgt pon idak wow sgt pon idak. so jgn nak buat gosip murahan ye che ta. sekian

Lihat semua komen(88)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053995s Gzip On
To Top