Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Shuib Jadi 'Beeman' Dengan 340,000 Lebah Mengerumuninya

7-11-2018 11:50 AM|Oleh: Azza | Dilihat: 845| Komen: 11



"Kalau setakat jual madu, tapi tak berani jadi Beeman..."

Kerana cabaran dari seorang rakan, akhirnya Shuib Sepahtu memberanikan diri menyahut seruan tersebut untuk dikerumuni ratusan ribu lebah. Hanya dalam tempoh beberapa minggu, Shuib bersama rakannya Pablo Amirul membuat persiapan bagi menjadi 'Beeman' dengan 100,000 ekor lebah akan 'meliputi' badan mereka hingga mencatat rekod Malaysia Boof Of Records

Namun pada tarikh tersebut, rupa-rupanya lebih banyak lebah terlibat iaitu 340,000 ekor lebah daripada 17 sarang mengerumuni Shuib dan Pablo selama 20minit. Wah! Catatan baru dan beraninya suami Siti Sarah ni. Di laman Instagramnya, Shuib menceritakan yang sebelah muka dan telinganya bengkak tetapi gembira berjaya menghabiskan cabaran tersebut.



Bagi Shuib, ia adalah perkara yang dia langsung tidak terfikir untuk melakukannya. Maklumlah risikonya sangat tinggi kerana sedikit sahaja kesilapan mungkin menyebabkan dia berada dalam bahaya.

"Masa muka ditutupi lebah hampir 3 tinci, ketika itu keluar semua muka orang yang saya sayang. Semua kata-kata semangat dari rakan dan paling nyata adalah 'Hanya Allah sahajalah tempat bergantung paling indah."



Melihat kepada persiapan singkat 'berkenalan' dengan lebah tersebut menjelaskan yang cabaran ini bukan calang-calang. Namun ucapan semoga berjaya daripada rakan-rakan artis seperti Anuar Zain, Abam, Zero, Mark Adam, Rahim Sepahtu, Jihan dan ramai lagi membuatkan Shuib berjaya menempuh cabaran tersebut.



Bersama pengiktirafan daripada Malaysia Book Of Records


Ternyata Shuib berjaya memecah rekod 'Beeman Challenge' peringkat Malaysia serta lebih penting mengatasi ketakutan dalam dirinya. Jadi, ada siapa yang mahu mengikut jejak langkahnya? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 11
Komen

Previous : Sarung Cincin, Zara Zya Bakal Tamatkan Zaman Bujang?

Next       : "Saya Benci LGBT, Saya Benci Tomok" - Apa Kena-Mengena LGBT Dengan Tomok?

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 11-11-2018 07:53 PM
Xde ke yg taste kat body shuib tu?
Cuba kalo bamtah shirtless gitu sambil.. silap2 bukan lebah yg hurung tp acik2 kepam kat situ yg hurung..

Lain-lain Komen

Quote haryatie 7-11-2018 01:30 PM
eeeeeeee..ngeri nya
Quote chicozinn 7-11-2018 02:29 PM
nasib baik takde pape..teringat citer tamil "I" pasal si bongkok g curah air gula kat penjahat pastu dia lepaskan beratus ribu lebah kerumun badan penjahat tu last2 lebah tu sengat badan penjahat sampai bengkak 1 bdan sebab penjahat tu bersin..yihhh
Quote Burong_Hantuk 7-11-2018 02:44 PM
Laki bini iblis hodoh
Quote puanbintang 7-11-2018 02:53 PM
sekor datang pun dah menjerit tak ingat dunia nikan beratus ribu.....btw, .congrate!
Quote ad_hoc79 7-11-2018 04:02 PM
tahniah....takut gak dengan xberbaju gitu
Quote helicornia 7-11-2018 04:06 PM
aku nak komen satu je..geli weh nama pablo amirul..tak sedar diri
Quote Jamil_Abu 7-11-2018 04:14 PM
patut dorang bagi rekod jgk dekat orang yg kira lebah tu..penat weyh nak kira lebah satu-satu sampai 100k
Quote dekmieDandy 7-11-2018 04:48 PM
madu dia ni legit tak? letih dah beli madu pelsu
Quote Ramazan 11-11-2018 05:48 PM
baiklah shuib
Quote Margarita 11-11-2018 05:56 PM
dekmieDandy replied at 7-11-2018 04:48 PM
madu dia ni legit tak? letih dah beli madu pelsu

Sy pun nak tanya soalan yg sama.....
Quote RatuDunia94 11-11-2018 07:53 PM
Xde ke yg taste kat body shuib tu?
Cuba kalo bamtah shirtless gitu sambil.. silap2 bukan lebah yg hurung tp acik2 kepam kat situ yg hurung..

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092029s Gzip On
To Top