Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

JT610: Suara Teriakan Memanggil-Manggil Di Dasar Lautan

28-11-2018 11:07 AM|Oleh: Sakura Banira| Komen: 19


Kredit foto: Google

Gangguan makhluk halus bukan hanya terjadi di tengah hutan belantara sahaja, tetapi ia turut berlaku di lautan yang berkedalaman puluhan meter.

Ini dilaporkan seorang penyelam yang terlibat dalam misi mencari dan menyelamat mangsa tragedi pesawat Lion Air JT610. Menurutnya, dia terdengar ada suara yang memanggilnya di dasar lautan.

Kejadian yang sama turut diakui oleh seorang anggota TNI yang mendengar suara teriakan, jeritan wanita yang memanggilnya. Namun, dia mengabaikan suara itu kerana harus fokus terhadap misi dan mengganggap itu hanya halusinasi.

Operasi pencarian mangsa ternyata tidaklah semudah yang disangkakan kerana harus berhadapan dengan situasi mistik seperti ini.

Sememangnya benarlah firman Allah SWT yang bermaksud, "Tidaklah Aku ciptakan jin dan manusia itu melainkan untuk beribadat kepada Ku".

Foto: Reuters

Dari sini, tidak dinafikan lagi bahawa bangsa jin itu wujud, cuma dunia kita hanya terbatas sekadar pandangan mata zahir.

Sehingga kini, menurut laporan Utusan Malaysia, 125 mangsa tragedi pesawat Lion Air JT610 telah dikenalpasti.

Semoga semua mangsa nahas berjaya ditemui. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 19
Komen

Previous : Nak Cari Aplikasi E-Wallet? Cuba Pakai Apps Boost Ni, Senang Dan Fun Sangat

Next       : Fakta Menarik Tentang Netflix. Ramai Yang Langsung Tak Tahu Lagi Kan?

Komen Terbaru

Quote AraBellaJuan87 9-12-2018 10:35 PM
Camana menjerit dalam air? Caman jeritan dalam air tu?

Lain-lain Komen

Quote mamaezah 28-11-2018 11:12 AM
seramnya gambaq hiasan...meremang !!!
Quote zulka 28-11-2018 11:20 AM
aku tertunggu tunggu kisah mcmni...dah agak dah mesti ada kesian roh2 dorang...
Quote prettyuglybabe 28-11-2018 11:29 AM
bukan orang kata lautan tu lubuk segala jin/syaitan ke?
Quote myakayina 28-11-2018 11:40 AM
kat dasar lautan tu mcm2 benda ada..
Quote moonbug 28-11-2018 12:35 PM
On another note, di kedalaman macam tu memang senang berhalusinasi sebab breathing gas mix & tekanan juga
Quote meklalala 28-11-2018 01:16 PM
apa apa pun semoga semua mangsa JT610 sentiasa dibawah rahmatnya dan dikurangkan azab..

share la lagi kejadian dasar laut ni, seronok baca.
Quote billionman78 28-11-2018 02:26 PM
meklalala replied at 28-11-2018 01:16 PM
apa apa pun semoga semua mangsa JT610 sentiasa dibawah rahmatnya dan dikurangkan azab..

share la  ...

https://mforum.cari.com.my/forum ... &extra=page%3D2

Quote meklalala 28-11-2018 02:27 PM
billionman78 replied at 28-11-2018 02:26 PM
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1006096&extra=page%3D2

thank you!
Quote awaynepian 28-11-2018 03:16 PM
suka benar baca yang reddit tu..sangat2 menarik sbb matsalleh diver tu penyelam laut dalam.
masa kecik slalu terpikir mesti laut dalam mcm atlantik pasifik tu binatang pelik2 dlm tu yang xterjangkau dek akal kita..n gelap hitam macam citer pirate of the carribean

baru2 ni baca pasal kerajaan air atlantis yang dikatakan cuma myths dan bermuda triangle...which is kerajaan jin..

supaya x o.t percaya je kedengaran bunyi suara2 tu..mungkin usaha setan nk mengganggu konsentrasi manusia yg buat SAR tu..or halusinasi bak kata one of the forummer...disebabkan pressure air laut yang makin dalam..
Quote Adakah? 28-11-2018 04:28 PM
Tapi operasi SAR Lion Air ni dah dihentikan oleh kerajaan Indonesia kan?
Quote Shirley23 28-11-2018 05:41 PM
Logik jugak kejadian mistik seumpama ini berlaku apabila melihatkan keadaan tubuh manusia yang hancur berkecai tu.

Lagipun laut ni kan tempat orang buang botol 'berisi' dsb .
Quote Shirley23 28-11-2018 05:44 PM
Gambar hiasan pompuan berkerusi roda tu dari filem mana uols @sakurabanira ?
Quote cHimo 28-11-2018 06:00 PM
Edited by cHimo at 6-12-2018 01:01 PM

Dengar cerita masa kes Gunung Kinabalu tuh pun penduduk kampung berdekatan dengar suara menjerit2 minta tolong juga waktu malam.. berlaku lepas operasi dah selesai maksudnya mangsa2 terkorban sudah dikeluarkan.. betul atau tidak saya tidak pastilah..
Quote allysumc 28-11-2018 07:11 PM
gambar hiasan lagi menarik perhatian {:childlike
Quote syadail 29-11-2018 10:39 AM
Klu ku dlm keadaan ini, lebih suka pegang pd 'itu halusinasi'.
Walau ku percaya ada jin dll.

Bukan apa nak counter mind supaya tk takut sgt.  
Quote sakurabanira 2-12-2018 04:41 PM
Shirley23 replied at 28-11-2018 05:44 PM
Gambar hiasan pompuan berkerusi roda tu dari filem mana uols @sakurabanira ?

Tak pasti pula dari filem mana, Shirley. Ada sesiapa yang tahu ke? Do tell us, please. ^_^

Quote cHimo 6-12-2018 01:06 PM
sakurabanira replied at 2-12-2018 04:41 PM
Tak pasti pula dari filem mana, Shirley. Ada sesiapa yang tahu ke? Do tell us, please. ^_^

https://youtu.be/PCWIGN3181U bukan filem tapi ini kot
Quote kivio 7-12-2018 07:16 AM
Petikan firman tu macam takde kaitan aje.
Hahaha.

Haish pape la.
Asal ade bunyi je.
Quote AraBellaJuan87 9-12-2018 10:35 PM
Camana menjerit dalam air? Caman jeritan dalam air tu?

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.046075s Gzip On
    To Top