Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kotak Hitam Lion Air Pecah, Peguam Terkenal Indonesia Musykil

Oleh: Myra Rozi|5-11-2018 06:42 PM |Dilihat:4837| Komen: 43
Foto: Wikipedia
Hotman Paris yang merupakan peguam terkenal Indonesia meluahkan rasa peliknya mengenai i bahagian Voice Cockpit Recorder (VCR) pesawat Lion Air yang terhempas Isnin lepas.

Katanya, beliau hairan kerana bedasarkan perkongsian pengalaman dan maklumat dengan  pakar-pakar aviasi, bahagian kotak hitam pesawat adalah bahagian paling kukuh pada pesawat.

Disebabkan itu beliau berasa ada yang tak kena apabila VCR boleh terpisah daripada kotak hitam.


VCR sepatutnya sudah ditemui kerana ia merupakan sebahagian daripada kotak hitam iaitu Flight Data Recorder (FDR).

Saya sudah 35 tahun dalam dunia undang-undang, menyelesaikan pelbagai masalah dan menyelamatkan klien. Dalam sejarah hidup, saya bertanya pada ramai orang. Belum pernah kotak hitam pesawat terpecah dua.

Sepatutnya, kotak hitam pesawatlah yang paling kukuh. Kalau kotak hitam tidak selamat dalam kemalangan, bagaimanakah kita mahu mencari kebenaran, akhirnya menjadi kabur dan anda tahu sendiri hasilnya nanti.

Saya bertanya kepada pakar, belum pernah ada berita kotak hitam boleh pecah, apa yang terjadi? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 43
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kucingitam 8-11-2018 12:29 PM
blh geng alip syukri ni...blink2 segala

Lain-lain Komen

Quote shernazz 5-11-2018 10:45 AM
Hotman neh xhabis habis pic dia dfn pompuan seksi
Lawak sebab dia katik

Quote alesandra 5-11-2018 10:49 AM
hotman ni org batak ke?
Quote kasibiman 5-11-2018 11:17 AM
Short man syndrome
Quote ultra78 5-11-2018 11:17 AM
rupa iras khalid ibrahim
Quote reddots 5-11-2018 11:29 AM

ye.. dia batak.
asik menempel dgn kes artis indon..

kes terbaru dgn dewipersik vs kaka kandung dewipersik.



Quote reddots 5-11-2018 11:32 AM
shernazz replied at 5-11-2018 10:45 AM
Hotman neh xhabis habis pic dia dfn pompuan seksi
Lawak sebab dia katik

dia ni ada talkshow sendiri..tp x sure kat tv mana.
geli tgk org tua gatal ni. showoff dgn harta yg ada.

ada gosip dia pernah kawin ngan Meriam Bellina.

Quote reddots 5-11-2018 11:43 AM
correct me if im wrong.. blackbox tu ada 2 kan.. 1 FDR, 1 CVR..tp bukan nya ditempatkan 2in1 gitu?

rasanya org tua ni tak menyempat2 nak jadi lawyer para mangsa.
dia ingat blackbox tu dalam 1 kotak kot?

Quote kasibiman 5-11-2018 11:48 AM
reddots replied at 5-11-2018 11:32 AM
dia ni ada talkshow sendiri..tp x sure kat tv mana.
geli tgk org tua gatal ni. showoff dgn harta  ...

Meriam bellina?

Dang. Now I is jeressss
Quote ToungeSoup 5-11-2018 12:05 PM
mak aii cincin dia...Thanos pun kalah.hehehe
]
Quote sharlenetexas 5-11-2018 12:07 PM
Mencapub ye pak paris?
Quote palmolive 5-11-2018 12:12 PM
rupa dia pulak jadi bahan utama
Quote shernazz 5-11-2018 12:14 PM
reddots replied at 5-11-2018 11:32 AM
dia ni ada talkshow sendiri..tp x sure kat tv mana.
geli tgk org tua gatal ni. showoff dgn harta  ...

Yes..iols tertengok melalui ig nia ramadhani..xhabis habis peluk ..org x selesa..peluk bukan main..hahaha...
Geli nengok sebab katik n x hensem..show off semua ada sebab nak cover kekatikkan dia..hahaba
Quote jalfa 5-11-2018 12:18 PM
Muka sebegitu pon mampo kawen retis..nikmat yg mana  kau dustakan
Quote EvieWanKenobi 5-11-2018 04:28 PM
Hotman Paris tu memang nama betul kah?
hebat..
Quote ana_una 5-11-2018 06:09 PM
Betoi gak ai pun musykil.. bukan ke black box ni mmg tahan tahap gila babas?
Quote ultra78 5-11-2018 06:20 PM
Edited by ultra78 at 5-11-2018 06:23 PM

[ig]https://www.instagram.com/p/BpywQ8HlCLA/[/ig]


Quote dani-rox 5-11-2018 07:20 PM

kasut padat dgn bling2 pun takkan mengubah hakikat org tua muka miang, katek summore.
Quote ultra78 5-11-2018 07:25 PM
dani-rox replied at 5-11-2018 07:20 PM
kasut padat dgn bling2 pun takkan mengubah hakikat org tua muka miang, katek summore.

Memang miang....

[ig]https://www.instagram.com/p/Bpywe3JFx5W/[/ig]
Quote bangcak 5-11-2018 07:32 PM
kira sepupu david letterman la ye?

Lihat semua komen(43)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088479s Gzip On
To Top