Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Selepas Pelbagai Dugaan, Diana Danielle Akui Tahun Keenam Perkahwinan Paling Istimewa

5-11-2018 06:01 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 3854| Komen: 46

Pejam celik sudah enam tahun Datin Diana Danielle dan Datuk Farid Kamil mendirikan rumah tangga.

Baru-baru ini mereka telah menyambut ulang tahun perkahwinan dan kata Diana, tahun ini adalah tahun yang istimewa bagi mereka berdua.

Walaupun telah menempuhi pelbagai dugaan, tapi mereka tetap teguh bersama.



"Ulang tahun perkahwinan yang keenam. Untuk tahun keenam ini sangat istimewa. Ia merupakan salah satu tahun kami yang menarik.

"Kami berada di paras yang paling lemah dan mengejutkan, kami mendapat lebih cinta daripada yang saya boleh tahan dengan hati dan tangan saya.

"Cinta dilindungi daripada dugaan. Kita mula perlahan dan bam! Ini merupakan tahun ke-11 kami bersama," tulisnya melalui Instagram.



Tambah aktres ini lagi, dia hanya mampu berdoa agar perkahwinan yang dibina akan kekal selamanya.

Di ruangan komen, ramai yang mendoakan yang baik-baik sahaj buat mereka sekeluarga. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 46
Komen

Previous : Kilauan Bintang Air Mata Tanah Air, Noor Kumalasari

Next       : Che Ta Bengang, Hetty Sarlene Ciplak Rekaan Baju?

Komen Terbaru

Quote lifeline 12-11-2018 08:40 AM
Nham22 replied at 5-11-2018 11:19 PM
DD ni kuat betul semangat die..salah satu sebab mungkin sebab pengalaman die dibesarkan tanpa ayah.. ...

mungkin tu pon salah satu sebab.. and DD mmg cinta gila kt FK ni..

tgk FK layan anak2 pon elok sgt...very soft spoken..
harap FK berubah la huhuhu

Lain-lain Komen

Quote KucingBiru 5-11-2018 06:36 PM
Selepas iols berkahwin 5 tahun, lepas berkuntum di forum cari ni dari anak dara sampai now dah bini org, dan menyaksikan drama drama dan menikahan penceraian retis, i boleh simpulkan almost semua perkahwinan yang kekal  lama tu sangat bergantung kepada kesabaran sang isteri.

Tahniah DD sebab selalu sabor dgn Farid Kamil ntah mende tu..
Kalau org lain belum tentu sabar macam DD, dari drama waktu kawen, kena hantar ke OZ waktu pregnant, beranak diam diam, kena catu makan lepas beranak, gaduh dgn mak mertua, kes dadah lagi... kau mmg sabar DD. Salute sama u.
Quote makbedah 5-11-2018 07:11 PM
Pasal 11 tahun? Typo ke? Dulu masa dia 17 kan ngan syamsolll tu.
Quote stania83 5-11-2018 07:23 PM
tahan DD ni dgn kementalan FK? Adakah ini cinta atau kebodohan?
Quote zuri154 5-11-2018 07:30 PM
menurut DD yg FK ni cinta mati sheols.... so iols rasa yg perkahwenan dorg ni bole bertahan sebab DD sayang sgt2 kt FK ni.
Quote dua_chzy 5-11-2018 08:17 PM
Semoga lelaki kucing hargai la isterimu yang cantik, baik dan penyabar itu.
Quote dua_chzy 5-11-2018 08:18 PM
KucingBiru replied at 5-11-2018 06:36 PM
Selepas iols berkahwin 5 tahun, lepas berkuntum di forum cari ni dari anak dara sampai now dah bini  ...

Memang begitu la sister.
Quote EvieWanKenobi 5-11-2018 10:58 PM
Tahniah.. semakin jauh semakin banyak cabarannya..
Quote imanda 5-11-2018 11:05 PM
KucingBiru replied at 5-11-2018 06:36 PM
Selepas iols berkahwin 5 tahun, lepas berkuntum di forum cari ni dari anak dara sampai now dah bini  ...

kena catu mkn lps branak?
ade ehh, I tlps psl tu. siannya lahai.
tp yg I paling ingat ms kes dd pi cina katenya rwt cyst, xnak operate sb xmo pwot xcantik. tah ye ke x tah pi rawatan ke apa hihi
Quote Unicorn_heart 5-11-2018 11:14 PM
I read somewhere,  the first five years of your marriage will be tough. And if you are able to go through it,  you will be able to face years to come.  
Quote Nham22 5-11-2018 11:19 PM
DD ni kuat betul semangat die..salah satu sebab mungkin sebab pengalaman die dibesarkan tanpa ayah... so die xnak anak2 die hidop berlimit kasih sayang dgn ayah... biarlah unlimited... lagipon keluarga fk ni org baik2...lengkap...
***rakyat malaysia ni kan pemaaf..pelupa... fk aman2 ja..
Quote inspektoremos21 5-11-2018 11:24 PM
Apa2 pun iols salute jugak la dgn DD ni sebab boleh sabar & bertahan dgn Farid tu. Kalau org lain mungkin dah goodbye la kann..
Quote fealefea 5-11-2018 11:28 PM
Bole nmpk dd bahagia skrg. Badan pon da naik cam biase. Nmpk healthy. Die happy
Quote KucingBiru 5-11-2018 11:31 PM
imanda replied at 5-11-2018 11:05 PM
kena catu mkn lps branak?
ade ehh, I tlps psl tu. siannya lahai.
tp yg I paling ingat ms kes dd  ...

Yezaa....

https://ohbulan.com/farid-kamil-larang-diana-danielle-makan-nasi/

"Namun menurut Farid Kamil yang turut bersama isterinya semalam, Diana tidak menjamah nasi sepanjang tempoh kehamilan sehinggalah ke hari ini.

Saya pernah berjanji kepada Diana untuk memastikan bentuk badannya kekal seperti asal selepas berkahwin. Dan disebabkan itu, dia kena ikut prosedur saya.

Sewaktu mengandung, Diana tidak makan nasi dan lauk kari langsung. Dia cuma makan buah-buahan dan protein seperti ikan salmon untuk memberikan zat yang cukup kepada bayi.

Selepas bersalin pun dia tak makan nasi, belum boleh lagi. Tunggulah dalam masa enam bulan nanti.

Malah, aktor itu turut menyekat perbelanjaan makanan ringan Diana sewaktu belajar di Australia bagi mengawal pemakanan isterinya."
Quote helicornia 5-11-2018 11:50 PM
dia yg pilih FK wpun ditentang..hadap je la..
Quote dua_chzy 6-11-2018 08:28 AM
KucingBiru replied at 5-11-2018 11:31 PM
Yezaa....

https://ohbulan.com/farid-kamil-larang-diana-danielle-makan-nasi/

Ko tak bagi bini ko makan nasik takut dia gemok tapi ko melantak dadah sampai tingtong boleh pulok. Bodo.
Quote Suchi 6-11-2018 09:15 AM
KucingBiru replied at 5-11-2018 11:31 PM
Yezaa....

https://ohbulan.com/farid-kamil-larang-diana-danielle-makan-nasi/

Apa salah nasi parid oi time pregnant biar la makan nasi sampai lepas beranak pun biar je nak makan
Janji kawal portion je, ade ke suh makan lauk2 je bini tu omnivor bkn memerang  nak hadap salmon siang malam.
Tak makan nasi nanti jadi moody  jaa dan tak gembira.
Quote jalfa 6-11-2018 09:52 AM
Sampai tahap x bg bini makan nasi masa preggy.x sangka kementelannya sampai sbegitu...
Quote imanda 6-11-2018 10:21 AM
KucingBiru replied at 5-11-2018 11:31 PM
Yezaa....

https://ohbulan.com/farid-kamil-larang-diana-danielle-makan-nasi/

oiii mmg disekat xbg mkn ns haaa
hadoiiii
sian nya lahai diana
Quote generalsoap 6-11-2018 10:57 AM
Edited by generalsoap at 6-11-2018 11:17 AM
KucingBiru replied at 5-11-2018 11:31 PM
Yezaa....

https://ohbulan.com/farid-kamil-larang-diana-danielle-makan-nasi/


Yang aku baca, DD yg minta FK jagakan makan dia sbb dia suka makan benda manis dan carbo. And dalam 1 interview tu DD ckp dia langsung tak makan nasi dan dia gantikan dengan quinoa. Org melayu tak tahu quinoa tu apa tapi quinoa tu mcm brown rice tapi lagi bagus sbb langsung tak menggemukkan tapi sama kenyang mcm nasi. Terus FK dicop tak berhati perut sedangkan apa yg DD makan tu sgt bagus utk ibu mengandung. White rice boleh bagi mak mak mengandung diebetes waktu pregnant. Tgk la DD skrg anak dua body jauh lagi elok dari anak2 dara belum kahwin. Pengetahuan makanan tu pun perlu ada. Just bcoz org ckp tak makan nasi org melayu terus ckp eh kesiannya mesti kebulur! Tapi hakikatnya ganti dgn raja segala nasi Quinoa.

Is Quinoa better than white rice? (Sumber google)

One cup of cooked quinoa has about 40 fewer calories than the same amount of white rice, but the real benefit is in the carbohydrates. White rice has almost 15 times more grams of carbohydrates, and quinoa provides 5 more grams of fiber and double the protein

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057938s Gzip On
To Top