Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Dua Bekas Licin! Terbaik Rakyat Malaysia, Bantu Isteri Mengidam Makan Nasi Lemak Pak Nasser

Oleh: Myeonir|2-11-2018 10:45 AM Komen: 63
Memang biasalah masa mengandung, si isteri akan mengidam macam-macam. Kadang-kadang mengidam benda yang tak masuk akal langsung. Tapi sebagai mithali, kenalah layankan permintaan si isteri sebab siapa tak sayang isteri kan?

Sama juga kisahnya dengan seorang pengguna Twitter ini apabila dia meminta bantuan orang ramai kerana isterinya mengidam nak makan nasi lemak. Apa yang susahnya mengidam nasi lemak kan? 

Permintaan si isteri ini dikira unik sebab dia teringin nak makan nasi lemak yang dihidangkan dalam pesawat AirAsia iaitu Nasi Lemak Pak Nasser. Jenuh!


Kredit foto: Twitter

Si suami yang bakal mendapat anak ketiga ini turut berkongsi perbualan whatsapp diantaranya dan isterinya yang betul-betul teringinkan nasi lemak tersebut. Tak sangka tweet tersebut telah tular dan mencuri perhatian pihak AirAsia sendiri.


Kredit foto: Twitter
Si suami ni memang kategori romantiklah sebab dia bersungguh-sungguh nak penuhi permintaan isteri kesayangan yang kandungannya dah masuk bulan ke tujuh itu sampai nak tempah penerbangan yang murah dalam masa terdekat.


Kredit foto: Twitter
Ramai rakyat Malaysia yang prihatin terhadap masalah ini, sampai ada yang sanggup tolong belikan nasi lemak tersebut semasa penerbangan mereka. Bagus betul.




Kredit foto: Twitter
Update terbaru menunjukkan yang seorang kru kabin AirAsia telah membantu si suami mendapatkan nasi lemak tersebut dan isterinya pun telah dapat menjamahnya.


Kredit foto: Twitter
Seronoknya dapat suami yang prihatin macam ni -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
18
Marah
18
Terkejut
18
Sedih
23
Lawak
16
Bosan
28
Komen: 63
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote harithisham 30-11-2018 12:43 PM
Memang sedap nasi lemak Pak Naseer ni...cuma korang tau tak...flavor makanan sebenarnya ada rasa lain kalau dimakan dalam cabin pada ketinggian >30,000 kaki. Saya pernah baca science communication website pasal topik ni

Lain-lain Komen

Quote manehnya 2-11-2018 10:50 AM
aduh baiknya laki dia...

anak cacing aku pun mengidam jugaklahhh
Quote Kenabertaubat 2-11-2018 10:53 AM
Aku respek rakyat Malaysia ni bab bantu membantu..
Quote duri_durians 2-11-2018 11:01 AM
bab makanan jgn main2 dgn orang malaysia! asalkan dapat makan semua ok
Quote Lolzer 2-11-2018 11:19 AM
I suka tweet pasal ni. Cutee jee ramai pulak nak menolong
Quote meklalala 2-11-2018 11:22 AM
bagusnya husband dia walaupun dah pregnant anak ketiga still melayan karenah isteri..
Quote helicornia 2-11-2018 11:32 AM
haha comel je reply dari AA tu
Quote Artemesiaa 2-11-2018 11:35 AM
Pastinya seronok sebab ada yang sudi membantu tertunai juga apa yang diidamkan
Quote senahitam 2-11-2018 11:38 AM
Sedap nasik ni. aku pun suka. hehehe
Quote cmf_premierleag 2-11-2018 11:49 AM
aku ada baca kisah ni kat twidder
FA tu ckp ramainya nak pesan macam2 order
last2 dia ckp, takpelah, sy belanja semua orang, ini view dr ofis saya sambil tunjuk gambo awan biru dr tingkap kat  flight kokpit
Quote amyza 2-11-2018 11:50 AM
Comel jer bini dia.tak payah type "teringin sangat2"...type "nak la b" terus laki dia gelabah dah.
Quote fushimi 2-11-2018 11:51 AM
nasi lemak pak nasir kalau makan kat atas nung memang peling habis

kalau kat  bawah iols pandang sepi je

yang pasti atas nung iols selalu order 2 bungkus

Quote Levespa 2-11-2018 12:18 PM
bagus lakinya..
Quote abangadek 2-11-2018 12:26 PM
tak sedap pun, baik nasik lemak acik jual tepi jalan sedap lg.. biasalah dok atas tu megi cup pun kau rasa sedap
Quote umbut 2-11-2018 01:09 PM
Aku tiap kali ngandung.. kurus bdn.. semua x selera..makanan hari2 pun rasa nak muntah...
Quote r_innalif 2-11-2018 01:21 PM
Ye jd sdap bila lama kt tmpt org lama xmkn nsik lmak. Ms tu dlm flight blik ttunggu bila le dema nk serve mknan. Ms tu la rs ya ampun sdapnye Dpt mkn nsi lmak..
Quote mamapea 2-11-2018 03:44 PM
aku bila naik AA mmg akan order nasi lemak...bila kt atas awan perut memanjang lapar...
Quote kakigebang 2-11-2018 04:03 PM
terbaek rakyat malaysia , mmg prihatin ...thumbs up
Quote BoongaKertas 2-11-2018 04:08 PM
masa baca citer ni, iols bangga sgt dgn semangat Msian bersatu hati bantu. semoga selamat deliver baby tu nanti. amin!
Quote cassriena 2-11-2018 04:12 PM
korang yg naik AA ni jgnlah x order makanan be it nasi lemak pak nasser ke, nasi ayam kerrr... sbb kalau korg x order konfirm nanti ko melopong je cium bau makanan semerbak bila org sebelah makan

Lihat semua komen(63)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
8.976314s Gzip On
To Top