Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Gelaran Miss World 2018 Milik Malaysia?

4-12-2018 04:57 PM|Oleh: Nia Mohamad | Dilihat: 3412| Komen: 32

Setiap tahun, seisi dunia ternanti-nanti siapakah yang akan menyandang gelaran Miss World. Wakil negara yang menang akan dapat mengharumkan nama negara seterusnya membuatkan seluruh rakyat negara berbangga dengan pencapaiannya.


Miss World 2017 ; Manushi Chhillar, dari India. (Kredit foto : www.innov.ru)


Namun, untuk merebut gelaran itu bukanlah mudah. Pertandingan Ratu Cantik Dunia atau Miss World bukan menilai kecantikan semata-mata. Banyak lagi aspek lain yang dititik-beratkan.


Tahun ini, ia bakal berlangsung pada 8 Disember di Sanya, China. Kali ini, sejumlah 117 buah negara bakal bersaing antara satu sama lain. Beberapa buah negara yang lain dilaporkan menarik diri daripada pertandingan tersebut. Malaysia seperti biasa turut menghantar wakil ke Pertandingan Ratu Cantik Dunia.

 

Berikut ialah perkongsian gambar-gambar 10 peserta Miss World 2018. Mari kita saksikan siapakah mereka,


1. Sepanyol

 Amaia Izar, 20 tahun.

 

Kredit foto : awardgoesto.com

      

      2. Argentina

      Victoria Soto, 25 tahun.

Kredit foto : indianworldpageant.com

      3. Australia

      Taylah Cannon, 24 tahun.

 

Kredit foto : couriermail.com.au

      

        4. Brazil

Jessica Carvalho, 22 tahun

 

Kredit foto :concursonacionaldebeleza.com

   

       5. Turki

Sevval Sahin, 19 tahun

 

Kredit foto : awardgoesto.com


       6. Uganda

Quiin Abenakyo, 22 tahun

 

Kredit foto : kachblog.com

        7. Vietnam

       Tran Tieu Vy, 18 tahun

 

Kredit foto : awardgoesto.com

       8. Jepun

           Kanako Date, 21 tahun.


Kredit foto : missworld.jp

         9. Korea

            Bo Ah Cho, 24 tahun

 

Kredit foto : missosology.info

1       

         10. Malaysia

      Larissa Ping Liew, 19 tahun

 

 

Kredit foto : awardgoesto.com


Gambar-gambar di atas menunjukkan hanya 10 orang peserta. Pada hari pertandingan nanti, terdapat lebih ramai lagi dan pastinya anda rambang mata untuk memilih siapakah yang paling layak bergelar Miss World.

 

Mari kita saksikan VIDEO 15 orang peserta yang dikatakan mempunyai potensi besar untuk bergelar Miss World 2018. 


Apa pendapat anda tentang wakil Miss World Malaysia? Adakah Malaysia bakal merebut gelaran tersebut? Mari kita tunggu dan lihat Disember nanti. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 32
Komen

Previous : Miss Mongolia Bakal Jadi Peserta Transgender Kedua Dalam Final Miss Universe?

Next       : Terdesak Cari Nicole, Lelaki Satukan 246 'Nicole' Yang Akhirnya Jadi Sekumpulan Kawan Karib

Komen Terbaru

Quote Alais 11-12-2018 12:13 PM

tq           

Lain-lain Komen

Quote Orgkgdukobesi 4-12-2018 05:22 PM
Dijemput kuin tupis memberi sepatah dua kata nasihat dan tips kepada wakil Malaysia
Quote Alais 4-12-2018 05:24 PM
Orgkgdukobesi replied at 4-12-2018 05:22 PM
Dijemput kuin tupis memberi sepatah dua kata nasihat dan tips kepada wakil Malaysia

tupis itu apa ?
Quote Orgkgdukobesi 4-12-2018 05:25 PM
Tupis = two piece / bikini   
Quote Modngengade 4-12-2018 05:26 PM
https://mforum1.cari.com.my/foru ... &extra=page%3D2


Kat situ mcm2 cerita ttg miss world dan miss universe yg  korang boleh dpt
Quote dodolgemok 4-12-2018 05:30 PM
Santek la jua yang wakil tanah aer. Mungkin heshe perlu berguru dgan kuin oks utk pastikan kemenangan berada di genggaman. Gomo kelate gomo, ehh..
Quote dodolgemok 4-12-2018 05:31 PM
Modngengade replied at 4-12-2018 05:26 PM
https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1126766&extra=page%3D2



Sendu nya kau dek cuba nak umpan ummah CI masuk bodgos supaya kau dpt benhemmer mereka kan? Akal mudah dibaca sis!
Quote Orgkgdukobesi 4-12-2018 05:39 PM
Wah....boleh tahan jugak wakil Malaysia ini
Quote Cloud99 4-12-2018 05:47 PM
Orgkgdukobesi replied at 4-12-2018 05:25 PM
Tupis = two piece / bikini

Hihihi...ingtkan nama mknan/binatang td
Quote Andyscenes 4-12-2018 06:22 PM
Kenapa no 6 tu mcm som som dr thailand?
Quote adila39 4-12-2018 06:25 PM
hihihihi..
boleh tahanla
Quote dua_chzy 4-12-2018 06:30 PM
Edited by dua_chzy at 4-12-2018 06:32 PM
Orgkgdukobesi replied at 4-12-2018 05:39 PM
Wah....boleh tahan jugak wakil Malaysia ini


Sheol wakil yang sangat membanggakan antara yang membanggakan dalam sejarah dan sangat Malaysian, sebut Malaysia pon betul dengan sebutan baku malai-sia, bukannya berangan urban sebut melei-sza. Walau ropa tidak seberapa, tapi attitude sheol cantik iya! Harus @dodolgemok bangga dengan sheol.

Dibandingkan dengan jinjang sorang lagik wakil Miss Universe si Jane Yeoh ka apa namanya tu, memang ketinggalan jaaauuhhhh laaaaar.
Quote cm_vungtau 4-12-2018 08:09 PM
Kalau melayu boleh masuk mungkin boleh menang. Muka chinese face tu negara China pun dah ada. Selalu yang menang yang muka lain dari yang lain.
Quote hyie 4-12-2018 08:13 PM
dua_chzy replied at 4-12-2018 06:30 PM
Sheol wakil yang sangat membanggakan antara yang membanggakan dalam sejarah dan sangat Malaysian ...

meols pon perasan sheols sebut Malaysia dengan sebutan yang betul. Sedangkan meols sendiri pon sebut "melayy-zshea"
Quote dua_chzy 4-12-2018 08:28 PM
hyie replied at 4-12-2018 08:13 PM
meols pon perasan sheols sebut Malaysia dengan sebutan yang betul. Sedangkan meols sendiri pon seb ...

Berangan uols! Sebut nama negara biar baku seswai dengan bacaan fonetik abjad ejaan Malaysia itu yah!
Quote RatuDunia94 4-12-2018 09:06 PM
Motif terbit benang baru? Benang iols kat Bod Gos lg meriah.. benang ni setakat tepek 10 org peserta jah pon..
Quote M5 4-12-2018 09:20 PM
Indon tak merusuh ke kalu malaysia menang
Quote Ketypurry 4-12-2018 09:25 PM
Sebagai orang yang tak menat muka oriental, maaf hakak rasa tak cantik
Quote dodolgemok 4-12-2018 09:49 PM
dua_chzy replied at 4-12-2018 06:30 PM
Sheol wakil yang sangat membanggakan antara yang membanggakan dalam sejarah dan sangat Malaysian ...

Op kos berbangga yah, ngap sayot nang antap!
Quote CiliPadiSedap 4-12-2018 10:21 PM
Bukan kita pernah missworld kt russian ke?

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.049915s Gzip On
    To Top