Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Macam Ayah Suap Anak" - Aksi Chef Wan Suap Alif Satar Buat Ramai Cair, Cemburu...

25-10-2018 05:33 PM|Oleh: Amiey | Dilihat: 3047| Komen: 17

Chef selebriti terkenal, Dato Chef Wan atau nama sebenarnya Redzuawan Ismail semalam telah memuat naik satu video sedutan daripada salah satu rancangan masakannya dengan Alif Satar sebagai hos rancangan. 


Apa yang menarik perhatian adalah aksi Chef Wan yang menyuap Alif Satar sambil membebel seperti tabiat kebiasaannya.

Chef Wan juga sempat membebel di ruangan kapsyen dengan menyatakan dia tidak akan menyatakan sesuatu masakan itu sedap sekiranya ianya tidak betul-betul sedap.

"Ada ke kita kata sedap dia kata i ni berlakon saja," tulis Chef Wan. 


Rata-rata sempat memuji masakan Chef Wan yang diperakui keenakannya dan ramai juga yang cair dan cemburu melihat aksi Chef Wan menyuap Alif Satar. 

Pakej masakan sedap dan suapan..

Foto : Instagram Chef Wan

Masakan Chef Wan memang sedap..

Foto: Instagram Chef Wan

Memang nampak 'sweet' je bila Chef Wan menyuap makanan ke dalam mulut Alif. Alif pulak sengaja menyakat Chef Wan dengan mengatakan Chef Wan sekadar berlakon walaupun pada hakikatnya dia tahu masakan Chef Wan tidak pernah mengecewakan. Betul tak? -CARI  


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 17
Komen

Previous : Netizen Terhibur Shiera Buat Tutorial Pakai Turban Ala Neelofa. Memang Sebijik!

Next       : Terima Gelaran Datuk Seri, Peminat Pertikai Apa Sumbangan Rossa?

Komen Terbaru

Quote dreamy_forest 26-10-2018 12:59 PM
Terus rasa nk cari buku resepi chefwan heheheeh

Lain-lain Komen

Quote ayjay 25-10-2018 08:16 PM
Chepone masak memang sedap. Begitu juga dengan Riz.
Quote cahaya_emily 25-10-2018 08:32 PM
Chef wan masak i tak penah try..tp restoren sarawak yg dia slalu puji melangit tu i penahla pegi makanannya pada tekak i so-so jahh
Quote bambimo 25-10-2018 08:39 PM
tu la masa ioi putrajaya baru2 bukak..ada la gmbar chef wan nk bukak one restaurant tu..
kalo jd kenyataan cm best aja...rupa2 nya xjadi...
xdapek nk rasa chef masak hehehe
Quote umbut 25-10-2018 11:01 PM
Aku pernah try resepi dia masa zaman sekolah.. balik sekolah try masak.. sedap woooo
Quote pearl.silver 25-10-2018 11:05 PM
Tp tgk chef wan dengan budak laki dlm goshop tu nmpk cam layan ank ikan je..
Quote MatDeghem 26-10-2018 09:37 AM
Chef wan ada restaurant sendiri? masak sedap top top meletop tak kan sekadar di TV saja....








Quote pjade 26-10-2018 09:42 AM
Berbekal buku resepi chef wan ni la aku survive masa belajar dulu. Senang dan sedap. Bab memask, mmg dia bagus. Bab mulut no insurance tu tak leh tahan.
Quote kakaro940 26-10-2018 09:43 AM
dulu2 chef wan slu ada je d tv..terutama bulan puasa..mak aku ska sgt dgn chef wan bkn apa cara dia masak tu mmg cara petua2 org lama..lgpun dulu2 mmg ssh la nak nmpk chef2 masuk tv ni..skrg ni 5renceh 5rasa tu ble trima lg klu rancangan dapur panas mmg aku tak ble terima ee masakan dia kdg aku tgk mcm merepek je mcm ikut resepi sdri..
Quote nad014 26-10-2018 10:32 AM
resepi dia bagi memang menjadi , WALAU bahannya sungguh cerewet
Quote moonbug 26-10-2018 10:54 AM
Teringin nak rasa masakan chef ni
Quote siape_aku 26-10-2018 11:24 AM
the only cook yg i grew up with....to see his intelligent and knowledge about food....and resepi2 buku die mmg sedap....

and bila ade channel travel and living...ade masterchef from all over the world....and he is one of top 5 celebrity chef in the world...




Quote blinkmos 26-10-2018 11:44 AM
kakaro940 replied at 26-10-2018 01:43 AM
dulu2 chef wan slu ada je d tv..terutama bulan puasa..mak aku ska sgt dgn chef wan bkn apa cara dia  ...

ibarat kata ayah aku...

zaman skang ni masak ikan goreng kunyit dlm TV, terus bahasakan diri chef
Quote duyong95 26-10-2018 11:59 AM
chef wan mmg masak sedap.  ive tried a few during roadshow beliau.
Quote pia250110 26-10-2018 12:08 PM
pernah cube resepi mi rebus tulang cepwan..sedap jugk rasenye..tp derhake sikit la..
Quote tukul 26-10-2018 12:24 PM
nad014 replied at 26-10-2018 10:32 AM
resepi dia bagi memang menjadi , WALAU bahannya sungguh cerewet

Xtau pulak..kena g cari buku resepi chefwan ni.aish
Quote talapia 26-10-2018 12:39 PM
tukul replied at 26-10-2018 12:24 PM
Xtau pulak..kena g cari buku resepi chefwan ni.aish

aku pon ada buku resepi chef wan... kadang kita tengok mcm masak laksa johor. melambak resepi kt internet bole google kan... tapi resipi chef ni special.. ada rencah2 special yg add on the taste. kadang letak ikan talang kering la.. udang kering la.. isi ikan parang... memang agak cerewet dia nye bahan.. tapi tu yg buat rasa special kot. kiranye mcm dia tau setiap satu benda kecik yg masuk dlm hidangan dia tu punye fungsi. letak buah keras utk lemak2.. ikan parang utk isi yg manis.. camtula..

Quote dreamy_forest 26-10-2018 12:59 PM
Terus rasa nk cari buku resepi chefwan heheheeh

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.994669s Gzip On
To Top