Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Nak Kencing Kena Tumpang Kedai- Enam Beranak Merempat Di Kelantan, Duduk Dalam Stor Sempit

Oleh: Myra Rozi|25-10-2018 01:04 PM Komen: 17
Kemiskinan memaksa enam beranak terpaksa tinggal dalam stor kedai yang berhadapan bangunan Koperasi Guru Agama Kelantan Berhad, Jalan Long Yunus Kota Bharu.

Ibu tunggal yang tinggal bersama empat anak  Nur Iris Natasya Mohd Khalis, 10, Muhammad Hafiz Danial, 6, Muhammad Hazim, 4 dan Aina Syuhada, 2,dan ibunya  Ruzana Ahmad, 53 mendapat keizinan penyewa bangunan kedai berkenaan yang bersimpati dengan nasibnya.

Bagaimanapun menurut Harian Metro, Miss Najwa Lipayang, 31, kini terpaksa mencari tempat teduh yang lain kerana penyewa tersebut mahu berpindah pada hujung bulan ini.

Foto: Harian Metro
Kami tinggal di sini sejak tiga tahun lalu atas ihsan penyewa berkenaan. Kami mula-mula tinggal di situ selepas mengambil keputusan berpindah keluar dari rumah nenek suami di Melor untuk mencari rezeki di Kota Bharu.

Bagaimanapun, malang menimpa apabila saya diceraikan suami awal Januari tahun ini dan terpaksa menggalas tanggungjawab sebagai ketua keluarga untuk menyara anak yang masih kecil dan bersekolah.

Pendapatan saya yang bekerja sebagai pembantu gerai antara RM20 dan RM25 sehari, hanya cukup-cukup makan saja. Ia bergantung kepada keuntungan jualan yang diperoleh majikan.

Upah itulah yang saya gunakan membeli lauk-pauk untuk mengisi perut kami sekeluarga selain perbelanjaan persekolahan anak.

Wanita yang berasal dari Thailand itu telah menetap di Kelantan sejak 11 tahun lalu selepas berkahwin pada 2007.

Tambahnya, stor yang dihuni itu hanya ada satu ruang dan si situlah mereka tidur dan makan.

Apabila hendak membuang air, kami terpaksa menumpang tandas kedai yang terletak beberapa meter dari stor manakala kalau mandi, anak akan mandi di luar rumah.'

Orang ramai yang mahu membantu boleh menyalurkan sumbangan ke akaun Bank Simpanan Nasional (BSN) di nombor 03011-41-00008747-3 atas nama Nur Airis Natasya atau menghubungi Miss Najwa di talian 016-2552846. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
9
Sedih
6
Lawak
6
Bosan
6
Komen: 17
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ChentaSofea 25-10-2018 02:10 PM
DeLafee replied at 25-10-2018 01:37 PM
Modngengade busyyyyy banhammer musuh-musuh dia jah... Itu mission dia utk jd Moderator... Setakat  ...

Maaf tak perasan pulak tered dah ada. Kenapa memfitnah orang begitu sakali? Awak ingat moderator ni 24-7 kat forum sahaja?Awak tak puas hati dengan moderator sebab kawan-kawan awak kena ban? Sila bersangka baik dengan orang lain ye.

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 25-10-2018 08:51 AM
sedihnya.. anak berderet.. diceraikan pula..
Quote gujiwa 25-10-2018 09:11 AM
bukan thread ni smlm dah ada ke?
Quote zulka 25-10-2018 09:17 AM
gujiwa replied at 25-10-2018 09:11 AM
bukan thread ni smlm dah ada ke?

masuk ni thread yang ke 3 dah, Momod byk tido ni...dia pun lebih kurang gak, buka thread yg sama byk2...
Quote adila39 25-10-2018 09:18 AM
sedihnya...kenapalah lelaki zaman ni mcm ni...xke lelaki sepatutnya melindungi kaum wanita...xd perasaan ke buat anak anak mcm tu...semoga kakak ni dpt tempat berteduh
Quote tomaz 25-10-2018 09:18 AM
Nama dia mmg ada Miss eh
Quote zulka 25-10-2018 09:19 AM
https://mforum.cari.com.my/forum ... =1129845&extra=

https://mforum.cari.com.my/forum ... =1129928&extra=

macamana boleh buka 3 thread yg sama, tempat yg sama...  
Quote True-X 25-10-2018 09:26 AM
majlis perbandaran kota bharu tak mo ke saman bapak budak ni..? majlis agama pon tak nak tangkap ke bapak budak ni?
Quote weezerfan 25-10-2018 09:29 AM
Anak bderet.. Haram kalau planning anak kata lobai spm x lepas
Quote dani-rox 25-10-2018 09:34 AM
Bagaimanapun, malang menimpa apabila saya diceraikan suami awal Januari tahun ini dan terpaksa menggalas tanggungjawab sebagai ketua keluarga untuk menyara anak yang masih kecil dan bersekolah.


cerai stail kebanyakan jantan msia, dgn anak2 sekali dibuang. dah tua merepot kat rumah kebajikan esok, baru ingat kat anak2. bangkai punya bapak.
Quote CARI-MRO 25-10-2018 01:04 PM
Kemiskinan memaksa enam beranak terpaksa tinggal dalam stor kedai yang berhadapan bangunan Koperasi Guru Agama Kelantan Berhad, Jalan Long Yunus Kota Bharu.


Ibu tunggal yang tinggal bersama empat anak  Nur Iris Natasya Mohd Khalis, 10, Muhammad Hafiz Danial, 6, Muhammad Hazim, 4 dan Aina Syuhada, 2,dan ibunya  Ruzana Ahmad, 53 mendapat keizinan penyewa bangunan kedai berkenaan yang bersimpati dengan nasibnya.


Bagaimanapun menurut Harian Metro, Miss Najwa Lipayang, 31, kini terpaksa mencari tempat teduh yang lain kerana penyewa tersebut mahu berpindah pada hujung bulan ini.


Foto: Harian Metro


Kami tinggal di sini sejak tiga tahun lalu atas ihsan penyewa berkenaan. Kami mula-mula tinggal di situ selepas mengambil keputusan berpindah keluar dari rumah nenek suami di Melor untuk mencari rezeki di Kota Bharu.


Bagaimanapun, malang menimpa apabila saya diceraikan suami awal Januari tahun ini dan terpaksa menggalas tanggungjawab sebagai ketua keluarga untuk menyara anak yang masih kecil dan bersekolah.


Pendapatan saya yang bekerja sebagai pembantu gerai antara RM20 dan RM25 sehari, hanya cukup-cukup makan saja. Ia bergantung kepada keuntungan jualan yang diperoleh majikan.


Upah itulah yang saya gunakan membeli lauk-pauk untuk mengisi perut kami sekeluarga selain perbelanjaan persekolahan anak.


Wanita yang berasal dari Thailand itu telah menetap di Kelantan sejak 11 tahun lalu selepas berkahwin pada 2007.


Tambahnya, stor yang dihuni itu hanya ada satu ruang dan si situlah mereka tidur dan makan.


Apabila hendak membuang air, kami terpaksa menumpang tandas kedai yang terletak beberapa meter dari stor manakala kalau mandi, anak akan mandi di luar rumah.'


Orang ramai yang mahu membantu boleh menyalurkan sumbangan ke akaun Bank Simpanan Nasional (BSN) di nombor 03011-41-00008747-3 atas nama Nur Airis Natasya atau menghubungi Miss Najwa di talian 016-2552846. -CARI
Quote meklalala 25-10-2018 01:08 PM
wowww ini dah thread ke-4 pasal kakak ni rasanya dalam CI..huhuhu
Quote anony-mous 25-10-2018 01:31 PM
Kesiannya. Harap tuan baru kedai tu kasi je la stay free.
Quote anony-mous 25-10-2018 01:31 PM
Kesiannya. Harap tuan baru kedai tu kasi je la stay free.
Quote DeLafee 25-10-2018 01:37 PM
zulka replied at 25-10-2018 01:19 AM
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1129845&extra=

https://mforum.cari.com.my ...

Modngengade busyyyyy banhammer musuh-musuh dia jah... Itu mission dia utk jd Moderator... Setakat thread berulang sejuta kali punnn dlm CI ni dia who are yousss kan jah... Hadaplah thread berulang mcm ASTRO!

cc: @Modngengade
     @admin6




Quote maharani_gebu 25-10-2018 01:42 PM
Miskin tapi keadaan dalam rumah kemas dan tersusun.. ni baru betul...
Quote Mary_jane 25-10-2018 01:47 PM
DeLafee replied at 25-10-2018 01:37 PM
Modngengade busyyyyy banhammer musuh-musuh dia jah... Itu mission dia utk jd Moderator... Setakat  ...

Kan? Mana ntah acik tu pergi. Ni hah thread berulang.
Quote ChentaSofea 25-10-2018 02:10 PM
DeLafee replied at 25-10-2018 01:37 PM
Modngengade busyyyyy banhammer musuh-musuh dia jah... Itu mission dia utk jd Moderator... Setakat  ...

Maaf tak perasan pulak tered dah ada. Kenapa memfitnah orang begitu sakali? Awak ingat moderator ni 24-7 kat forum sahaja?Awak tak puas hati dengan moderator sebab kawan-kawan awak kena ban? Sila bersangka baik dengan orang lain ye.

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.100016s Gzip On
To Top