Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Ardell Melalui Fasa Depresi Teruk, Tapi Semakin Pulih

23-10-2018 02:37 PM|Oleh: Amirah| Komen: 53

Apa yang dilalui Ardell, hanya keluarga dan teman rapat sahaja mengetahuinya. Sehingga kini, tiada lagi kenyataan dilakukan Ardell mengenai penyakit yang dihidapinya.

"Saya kini mengalami fasa anxiety (gangguan kebimbangan) dan depresi yang agak teruk.

"Jadi, sekarang ini saya cuba menepis semuanya dengan perlahan-lahan," katanya pada MyMetro.


Foto: IG Ardell

"Saya belum sedia nak kongsi mengenai penyakit dihidapi sebab tak nak orang luar menyebut mengenai penyakit saya nanti.

"Ia akan buat saya bertambah sedih. Bagi saya, bila isu ini keluar rata-rata netizen akan anggap orang yang sakit kena terlantar. Tak boleh nak buat aktiviti macam orang sihat," jelasnya lagi.



Namun, dia mengatakan keadaan dirinya juga sudah semakin baik berbanding sebelum ini. Dia juga ada berbincang dengan keluarga dan mereka juga menasihati supaya Ardell tidak mendedahkan masalah yang dialami kepada umum.

Itu adalah yang terbaik kerana Ardell mahu mengelak kecaman netizen yang tidak menghormati dirinya dan perasaan keluarga.

Semoga Ardell sentiasa ceria dan tidak terlalu tertekan dengan keadaan sekeliling. Jangan biarkan perkara negatif membelenggu fikiran. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
4
Lawak
7
Bosan
4
Komen: 53
Komen

Previous : Kilauan Bintang Air Mata Tanah Air, Noor Kumalasari

Next       : "Mak Punya Susu, Bapak Dapat Nama"- Rita Rudaini Bengang

Komen Terbaru

Quote Redvelvet3 27-11-2018 11:26 PM
Semoga Allah berikkan kesembuhan utk mu

Lain-lain Komen

Quote sarukhan 23-10-2018 02:59 PM
Fishy nya statement sheols.. Apa2 pon moga cepat sembuh lah ehh..
Quote chinta89 23-10-2018 03:00 PM
semoga ardel tabah. eloklah tak kongsikan ngn umum. sb nt x kuat nam baca kecaman netizen.


netizen ni kalau x dpt bantu, at least jgn duk tambah beban. ni tak. lagi memberatkan kepala pesakit ngn kata2 nista.
Quote meklalala 23-10-2018 03:12 PM
shes pweety!
Quote LostStar 23-10-2018 03:28 PM
suka dia start dari tomboy sampai skrg...
Quote ainie_1008 23-10-2018 03:37 PM
semoga cpt sembuh..
Quote pai.kacang 23-10-2018 03:39 PM
gigi dah cantik macam tu kenapa still kena pakai braces?
Quote fealefea 23-10-2018 03:57 PM
Depresi sbb sakit ke? Kuatlah awak ye
Quote Tukul.Besi 23-10-2018 04:11 PM
Oklah at least x propa macam qieqie depression
Quote mieymiey 23-10-2018 04:31 PM
sarukhan replied at 23-10-2018 02:59 PM
Fishy nya statement sheols.. Apa2 pon moga cepat sembuh lah ehh..

Kan??

Quote cahaya_almas 23-10-2018 04:36 PM
Dia skt apa....tkde orgtau kenie...
Quote NazRysha 23-10-2018 04:45 PM
ardel?
nama norhidayah
konon sgt
berlakon pun hauk
dia ni ada berlakon asam pedas utk dia kan?
Quote budakmanentah 23-10-2018 04:50 PM
ok la tu. dia cancer jgk kan. yg aku pelik dgn elyana. ckp cancer.tp sihat bejalan merata mkn xpantang. netizen tegur melenting
Quote gummygummy 23-10-2018 04:53 PM
NazRysha replied at 23-10-2018 04:45 PM
ardel?
nama norhidayah
konon sgt

yazzz. jadi adik Shukri Yahaya
Quote hipopotamus 23-10-2018 04:56 PM
Dia ni sape?
Quote datinamanda 23-10-2018 05:00 PM
Elok je bertiktok dalam kereta dgn pelakon sendu mana entah
Quote Jajabeans 23-10-2018 05:03 PM
Terganggu tgk dagu she
Quote wadiunong 23-10-2018 05:50 PM
Edited by wadiunong at 23-10-2018 05:52 PM
budakmanentah replied at 23-10-2018 04:50 PM
ok la tu. dia cancer jgk kan. yg aku pelik dgn elyana. ckp cancer.tp sihat bejalan merata mkn xpanta ...

"Ia akan buat saya bertambah sedih. Bagi saya, bila isu ini keluar rata-rata netizen akan anggap orang yang sakit kena terlantar. Tak boleh nak buat aktiviti macam orang sihat," jelasnya lagi

betul la statement Ardel tu tak nak bgtau dia sakit apa sebab taknak netizen kecam dia bila dia buat aktiviti2 luar nanti. salah sorang netizen yg suka judge tu uols la

macam Ardel cakap tu la, sakit je mesti kena terlantar & duduk kat sejadah je (ini iols tambah).
Quote C1k_J4h 23-10-2018 05:56 PM
budakmanentah replied at 23-10-2018 04:50 PM
ok la tu. dia cancer jgk kan. yg aku pelik dgn elyana. ckp cancer.tp sihat bejalan merata mkn xpanta ...

baru tgok igs elyana smlm
dia kata jumpa pakar saraf sebb xboleh jalan weh

tp betul la dia ckp..da tahap 4 kan..dia nak enjoy hidup
Quote azwanaliori 23-10-2018 07:03 PM
Kate nk dendiam je sakit. Ni apo

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057739s Gzip On
To Top