Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Peserta ICSYV Ini Ditangkap Sebagai Suara Sumbang, Tapi Rupanya...

Oleh: Myeonir|5-12-2018 11:46 AM |Dilihat:3170| Komen: 12
Walaupun baru sahaja bersiaran tahun ini, rancangan I Can See Your Voice telah berjaya menambat hati ramai penonton Malaysia. Seperti yang anda ketahui, rancangan ini membawa beberapa peserta yang berbakat dalam nyanyian dan juga penyamar yang tidak pandai menyanyi.

Salah satu episod dalam program tersebut menjadi bualan penonton kerana kontroversi yang terpalit ke atas salah seorang peserta yang bernama Faiezal Mahazir dan turut dikenali sebagai Doktor Sedap. Dia yang telah ditangkap sebagai penyamar telah memberi hiburan kepada penonton ketika menyanyikan lagu 'Ku Sesat Dalam Rindu' oleh Aiman Tino.


Pun begitu, setelah episod tersebut berakhir ramai yang mengatakan bahawa Faiezal sebenarnya sangat pandai menyanyi dan timbul spekulasi bahawa pihak produksi ICSYV telah membayarnya untuk menyamar sebagai seorang yang tidak pandai menyanyi.

Kredit foto: Youtube
Banyak juga video lain yang memaparkan kesedapan suara Faiezal sebenarnya.



Disebabkan spekulasi hangat ini, ramai yang ternanti nanti jawapan daripada Faiezal sendiri. Menerusi Instastorynya, Faiezal menjelaskan yang untuk menghibur, tak perlukan kesempurnaan. Hanya perlu faham kehendak penonton dan tahu cara untuk menghiburkan penonton.

Ada juga penonton yang bertanya kenapa suara Faiezal seperti lain sangat semasa rancangan itu. Dia menjelaskan sebab kelainan itulah, ramai penonton yang buka mata. Kalau dia menyanyi seperti biasa, ramai lagi yang boleh menyanyi lagi hebat daripadanya.

Tak kisahlah, janji dia berjaya memberi hiburan kepada penonton semua -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 12
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mystica 7-12-2018 02:24 AM
i tgk yg korea punya.. ada je org yg dtg sbgai penyanyi tapi xlepas so jadi penyamar.

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 5-12-2018 12:07 PM
Mmg produksi suuh menyamar pon.. dh nama pon penyamar.. lgpon yg dtg audition mosty boleh nyanyi.. so terpaksa lah suruh yg boleh nyanyi jd suara sumbang..
Quote buragazz 5-12-2018 12:08 PM
Macam mana nak masuk rancangan ni...
Quote Ketypurry 5-12-2018 01:32 PM
Kenapa set2 ponen yang masukmana rancangan ni?
Quote beloomberk 5-12-2018 02:38 PM
Sorry la faiezal..Suara busking pon x sedap..
Drpd jdi 'penyanyi sebenar' then kna kecam, baik jdi penyamar je..
Quote BebeQ 5-12-2018 03:09 PM
Macam mana kata suara sedap? Ku dengar macam suara kepit. Telinga ku kero kah?
Quote debab76 5-12-2018 05:48 PM
dgr pon da tau yach.  mmg konsep rancangan camni pon nama pon penyamar khuen
Quote LostStar 5-12-2018 06:13 PM
Memang tak sedap suara dia nih... betul la tuhhhh suara sangkak.. {:nose
Quote pearl.silver 6-12-2018 12:06 AM
I paling pasti time altimet tu, memang dah dipesan suh pilih mamat tu..
Boleh plak dapat budak yg genre sama ngan altimet..
'kebetulan' sangat
Quote NmeeraR 6-12-2018 02:16 PM
Baru perasan la.. diala yang pegi Jozan tu kan?
Quote wadiunong 6-12-2018 05:05 PM

suka tengok program ni sebab suka tengok Mark Adam bagi komen. terguling2 iols gelak . lawak giler Mark Adam ni
Quote mystica 7-12-2018 02:22 AM
wadiunong replied at 6-12-2018 05:05 PM
suka tengok program ni sebab suka tengok Mark Adam bagi komen. terguling2 iols gelak . lawak giler ...

kan? cute sgt mark adam tu bercakap.
Quote mystica 7-12-2018 02:24 AM
i tgk yg korea punya.. ada je org yg dtg sbgai penyanyi tapi xlepas so jadi penyamar.

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056532s Gzip On
To Top