Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Asyiknya, Martabak Terkenal Indonesia Ada Di Malaysia! Serbu Je Di Tetangga Kita Di Hartamas

22-10-2018 03:51 PM|Oleh: Diba S.| Komen: 17

Khusus dalam pembuatan snek popular di Indonesia dan juga Malaysia, kiosk terbaru di Hartamas ini menawarkan apam balik panas pelbagai perisa khas untuk anda! 

Dikenali sebagai martabak di Indonesia, terdapat dua jenis martabak yang disediakan di Tetangga Kita iaitu nipis dan juga tebal. 

Foto:Facebook

Anda juga boleh melihat sendiri cara pembuatannya sebaik sahaja anda memesan martabak kegemaran anda. Tetangga Kita diasaskan di Jakarta dan pekerjanya pula dari Bandung dan juga Aceh. 

Antara yang wajib dicuba ialah marbatak tebal Nutella dan keju  (RM25, cukup untuk dikongsi seramai 3 orang), martabak nipis perisa teh hijau Kit Kat dan keju  (RM17 sesuai untuk dua orang) dan juga martabak Red Velvet Oreo atau  jagung beserta keju  (RM15-RM20). 

Foto:Facebook

Anda juga boleh tambah telur atau ayam sebagai intinya.

Foto:Facebook

Lokasi Tetangga Kita: 
Hartamas Shopping Centre, Jalan Sri Hartamas 1, Taman Sri Hartamas, 50480 Kuala Lumpur.

Foto:Facebook
 Jom ke Hartamas, tak sabar nak cuba! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
9
Terkejut
4
Sedih
2
Lawak
6
Bosan
5
Komen: 17
Komen

Previous : Kegilaan Baru Orang Gombak: Ayam Gepuk Pak Gembus, Pedas Sambalnya Sampai Menangis

Next       : Nikmati Kek Keju Hangus Beserta Teh Susu Bubble Di Belle And Cream!

Komen Terbaru

Quote wallame 7-1-2019 01:47 PM
seapnyeeeeeee

Lain-lain Komen

Quote damian_lee 22-10-2018 03:56 PM
Apam balik duhhhhhh

Pastu nanti meroyan di claim malaysia ....
Malas aku ....

Hihihi
Quote anony-mous 22-10-2018 04:04 PM
Aduhh sedapnya
Quote anony-mous 22-10-2018 04:05 PM
Aduhh sedapnya{:yameteh{:freak
Quote dubuk 22-10-2018 04:27 PM
i want   
Quote azwanaliori 22-10-2018 04:29 PM
Sume bende tabuh cheese, erghh
Quote LostStar 22-10-2018 06:13 PM
Tak menyelerakan pon..
Quote Andyscenes 22-10-2018 07:25 PM
Bosan doe makan apam balik
Quote smeetasmitten 23-10-2018 07:50 AM
Mahal. Street food je kot
Quote RedScarf 23-10-2018 07:52 AM
macam apam balik je....
Quote chicozinn 23-10-2018 10:59 AM
apam balik je pun..boring la pastu rega mahal namati
Quote saviour_09 23-10-2018 04:32 PM
kenapa semua benda makan perlu dicheesekan
Quote laksmanabentan 23-10-2018 06:50 PM
kenapa aku tengok tak menarik giler apam balik tu...
pertama da mcm benyek da apam balik tuh...
kedua tak segebu martabak telur kat Jakarta tu...
ketiga harga dia... ermmmm... RM30 tuk martabak, ada ker org beli ekkk...

kalau menarik, gebu, presentable, boleh la try...
Quote AmandaRollins 28-10-2018 07:28 PM
Mahalllll nye
Quote DayangKirana 30-10-2018 11:00 AM
pernah rasa...yang kaler hijau tuh..
tak sedap pon..
the taste was not even close to our apam balik eventho rupe dah hampir sama..
Quote kucing02 26-11-2018 04:10 PM
biase je ni
Quote aarwen 6-1-2019 11:33 PM
So excited to try this, baru tengok orang post haritu
Quote wallame 7-1-2019 01:47 PM
seapnyeeeeeee

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049429s Gzip On
To Top