Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Takut Mereka Kencing Baju Pelanggan,"-Pemilik Kedai Dobi Resah

Oleh: Saiful|19-10-2018 05:46 PM |Dilihat:2964| Komen: 28
Curi barangan dalam kedai dobi dan kencing dalam tong sampah, antara perangai tidak senonoh sekumpulan kanak-kanak di kedai dobi layan diri Jalan Haji Karim, Tawau.

Harian Metro melaporkan, pengurus premis berkenaan, Abdullah Mappiare, 27, berkata, kegiatan kanak-kanak itu dirakam kamera litar tertutup (CCTV) di premis berkenaan.

Kejadian itu bukan pertama kali, malah sebelum itu kumpulan kanak-kanak sama kerap mencuri barangan untuk kegunaan dobi seperti cecair pelembut pakaian dan bakul.

Saya pernah terserempak dengan kumpulan kanak-kanak ini sebelum ini dan memberi amaran tetapi tidak diendahkan. Selang beberapa hari mereka datang semula melakukan perkara yang sama.

Walaupun mereka tidak merosakkan barangan dan peralatan dobi, tetapi saya khuatir jika sampai satu tahap mereka kencing dalam mesin pencuci pula."

Kredit foto: NSTP
Sejak beroperasi setahun lepas, premisnya menjadi mangsa individu yang tidak bertanggungjawab termasuk ada yang mencuri pakaian, tong sampah dan peralatan pelanggan yang tertinggal.

Waktu antara 2 pagi hingga 4 kebiasaannya kelibat kumpulan kanak-kanak ini akan muncul. Selepas ini mungkin saya akan membuat laporan polis bagi mengelak kejadian tidak diingini." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote palmolive 22-10-2018 03:18 PM
pasal tu basuh baju kena tunggu..
selain org lain kena tunggu baju yg dh siap tak di ambil..

risiko2 cmni pun leh berlaku

Lain-lain Komen

Quote AbukRokok 19-10-2018 06:31 PM
anak syaitan

nampak mcm melayu
Quote akakmonaBN 19-10-2018 06:33 PM
bebudak sabah banyak kaki gam. open2 dorang sedut gam.

Quote Skuau 19-10-2018 07:03 PM
Ank2 PILAK kah yg bermain???
Quote Aerhys 19-10-2018 07:09 PM
Ibu bapa mereka tahu beranak saja kah? Anak anak dilepaskan berkeliaran macam tu tengah2 malam. Kalau kena culik dgn sindiket saya padankan muka saja. Sila cari parents budak2 ni, bagi warning dan saman jika perlu.
Quote harizs 19-10-2018 07:09 PM
Hasil didikan atok kot..  Kencing merata
Quote esbok 19-10-2018 07:31 PM
Tak payah selepas ini. Report je terus.
Quote mesmerize 19-10-2018 07:37 PM
Edited by mesmerize at 19-10-2018 07:48 PM

wartawan cari ni bukak thread yang sama dengan yang @modngengade dah bukak
Quote pokaibanktokyo 19-10-2018 07:46 PM
Dasar sulu. Bangsa monyet. Babu
Quote cHimo 19-10-2018 07:53 PM
akakmonaBN replied at 19-10-2018 06:33 PM
bebudak sabah banyak kaki gam. open2 dorang sedut gam.

Biasanya itu anak pti... tempatan ada jugak tapi jarang...
Quote moonbug 19-10-2018 09:22 PM
Buat hal pukul 2-4 pagi? Budak-budak kecik kot
Quote Peterpan17 19-10-2018 09:24 PM
AbukRokok replied at 19-10-2018 06:31 PM
anak syaitan

nampak mcm melayu

bukan melayu, ini anak pilipin aka suluk
Quote pyropura 19-10-2018 09:35 PM
akakmonaBN replied at 19-10-2018 06:33 PM
bebudak sabah banyak kaki gam. open2 dorang sedut gam.

Eh, kan cina lagi pengoto, depa lumur taek babi pada baju, bawak dlm keta gi dobi layan diri, sampai tokey dobi Isele kena buat polisi Moslem only
Quote Modngengade 19-10-2018 09:43 PM
mesmerize replied at 19-10-2018 07:37 PM
wartawan cari ni bukak thread yang sama dengan yang @modngengade dah bukak

Tak boleh nak tutup tered wartawan CI sebab diorang ada immunity
Quote akakmonaBN 19-10-2018 10:17 PM
cHimo replied at 19-10-2018 07:53 PM
Biasanya itu anak pti... tempatan ada jugak tapi jarang...

ramai je budak sabah local hidu gam, minum tuak, senan kurang jagaan ibubapa.




Quote helicornia 20-10-2018 12:42 AM
rasanya bukan anak warga tempatan tu..sama ada warga asing atau yg tkde warganegara
Quote LavaUollss 20-10-2018 09:10 AM
motip ko pakai coli dgn spender pompuan dikkk....teringin nk drag macam sajat ke?
Quote faraway1 20-10-2018 10:41 AM
print aje gambar bebudak tu tampal kat pintu.. harap
mak pak boleh cam anak memasing dan kasi selempang dua (kalau dorang peduli)
Quote serawadurian 20-10-2018 12:41 PM
Sedih tgk adik2 ni. Harap ada la yg didik mereka.
Quote LelakiSyurga 20-10-2018 01:26 PM
Typical Sabahan.

Sama macam kat Klang tu

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095909s Gzip On
To Top