Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Hebat Nabil Ahmad! Diiktiraf Pengacara Hiburan Terbaik Di Asia

18-10-2018 03:40 PM|Oleh: Amirah| Komen: 90

Nabil Ahmad mencipta sejarah tersendiri apabila mengalahkan kesemua calon pengacara hiburan di Asia dengan memenangi anugerah Pengacara Hiburan Terbaik di Asian Academy Creative Awards (AAA).

Dia begitu bersyukur dengan pengikirafan yang diterima ini dan berterima kasih dengan sokongan yang diberikan oleh keluarga besar Gegar Vaganza yang banyak mengangkat nama Nabil hingga ke persada antarabangsa.


Tidak dilupakan keluarga tercintanya serta peminat Nabelicious  yang tidak henti-henti memberi dorongan dalam kerjaya seni dari mula penglibatan hingga sejauh ini.

Anugerah ini membabitkan 20 negara Asia dan terdapat 49 kategori yang tercalon. Instagram Nabil dihujani ucapan tahniah dan menumpang rasa gembira kepada pengacara hebat ini.

Foto: IG Nabil Ahmad
Nabil berjaya mengangkat nama Malaysia di Asia dalam bidang pengacaraan. Moga pengiktirafan ini akan menjadi pembakar semangat Nabil untuk terus berjaya.

Makin menyengat Nabil! Semua gembira dengan kemenangan ini. Moga banyak lagi kejayaan yang akan dicipta untuk mengharumkan nama negara. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 90
Komen

Previous : Kilauan Bintang Air Mata Tanah Air, Noor Kumalasari

Next       : Hati Elly Mazlein Berbunga, Dah Jumpa Papa Baru Untuk Anak

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 20-10-2018 12:15 AM
sokmogitu replied at 19-10-2018 12:27 PM
Hati tu Andhika ada datang Meletop. Nampak professional dia kat situ. Boleh lah amik gantikan si N ...

Andhika mmg best.. dah la hensem..

Lain-lain Komen

Quote sokmogitu 18-10-2018 03:45 PM
Xde thread utk Pelakon Wanita Terbaik ASIA - Lisa Surihani ke?
Quote mixed 18-10-2018 03:49 PM
sokmogitu replied at 18-10-2018 03:45 PM
Xde thread utk Pelakon Wanita Terbaik ASIA - Lisa Surihani ke?

wow walu di tuduh kayu di negara sendiri
di Asia sheol terbaik
menangis pelakon gred A yg lain

bang bil yg di kecam warga forom
berjaya dpt award asia

sakit hati la para pembenci meletop neeletop
Quote tokyojuliet 18-10-2018 03:59 PM
makin BESAR kepala la dia ni .. tgk je la ahad nanti
Quote zafira 18-10-2018 04:01 PM
iyalah... lagi berlagaklah dia ni... tiap kali dia bersuara rasa nak lempang aje...
Quote cikpah27 18-10-2018 04:01 PM
sokmogitu replied at 18-10-2018 03:45 PM
Xde thread utk Pelakon Wanita Terbaik ASIA - Lisa Surihani ke?

Lah yeke? takde pun nama sheols?

Promo atau Trailer Terbaik
‘Vallavar 2017’ oleh Astro Production

Lagu Tema Terbaik
‘Symphony of Love’ oleh Astro

Rancangan Kandungan Pendek Terbaik
‘May I Love You’ oleh MEASAT Broadcast Network Systems bagi Xuan

Program Gaya Hidup Terbaik
‘Hadith Open Mic (Musim 2)’ oleh Astro

Penyampai Berita Terbaik
‘Kamarul Bahrin Haron’ – Malaysia Memilih oleh Astro Awani

Laporan Berita Tunggal Terbaik
‘Penang Flood’ oleh MEASAT Broadcast Network Systems bagi 热点 Hotspot

Program Berita Terbaik
‘Malaysia Memilih (9 & 10 Mei)’ oleh Astro Awani

Siri Dokumentari Terbaik
‘Pray For – The Black and White Deity 大二爷伯信仰’ oleh Astro AEC

Program Dokumentari Terbaik (One-Off / Special)
‘The Black Hawk Down: Wira Keamanan’ oleh Astro Prima

Lakon Layar Terbaik
‘Anwar Idris – Luar Biasa’ oleh Astro Citra

Suntingan Terbaik
‘Andhy Pulung – Doa’ oleh Astro

Sinematografi Terbaik
‘Yadi Sugandi – Doa’ oleh Astro

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik
‘Yoke Chen – Where Got Money?’ oleh Astro AEC

Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik
‘Remy Ishak – Doa’ oleh Astro

Program Hiburan Terbaik
‘Meja Bulat Sepahtu’ oleh Astro Prima

Penyampai / Hos Hiburan Terbaik
‘Nabil Ahmad – Gegar Vaganza (Musim 4)’ oleh Astro Ria

Pelakon Komedi Terbaik
‘Estee Tan Hsiao-Ling – Hua Hee Seko-lah S4’ oleh Astro Hua Hee Dai

Program Komedi Terbaik
‘Hua Hee Seko-lah S4’ oleh Astro Hua Hee Dai

Program Muzik / Tarian Terbaik
‘Hua Hee Champion 2017 Grand Final’ oleh Astro Hua Hee Dai

Program Kuiz Terbaik
‘Smart Wheel’ oleh Astro Production

Hiburan Terbaik (One-Off / Tahunan)
‘CNY Countdown Show 2018’ oleh Astro

Quote cmf_blingblings 18-10-2018 04:03 PM
Setaraf Pak Nil ni...tapi semua yg menang produksi astro jer kan
Quote Login_ID 18-10-2018 04:05 PM
cikpah27 replied at 18-10-2018 04:01 PM
Lah yeke? takde pun nama sheols?

Promo atau Trailer Terbaik

kenapa pemenangnya semua Astro?
takdeke pencalonan lain?
or memang pengadil dari Astro ke?





Quote Cicisweets 18-10-2018 04:16 PM
Wow tahniah nabil makin sakit hati la karat disinun nabil menang
Quote Cicisweets 18-10-2018 04:18 PM
mixed replied at 18-10-2018 03:49 PM
wow walu di tuduh kayu di negara sendiri
di Asia sheol terbaik
menangis pelakon gred A yg  ...

Harus la sakit hati penat meratip kutuk siang mlm,ujung ujung bang bil dgn hajjah menang walaupun award lain lain
Quote haiku 18-10-2018 04:22 PM
Ini baru pengumuman national winner.

Jadi wakil negara masing-masing & bersaing national winner negara lain early December nanti di Singapore.

Dah menang baru boleh dikatakan menang peringkat Asia.
Quote kembarsiti 18-10-2018 04:22 PM
Cicisweets replied at 18-10-2018 04:18 PM
Harus la sakit hati penat meratip kutuk siang mlm,ujung ujung bang bil dgn hajjah menang walaupun  ...

Hajjah menang ape ? Hahahhahaha... Bambil ni ak respect la jgk sbb kategori terbaik.
Quote haiku 18-10-2018 04:25 PM
Media Prima ada wakil tapi tak sebanyak Astro.

Quote Mjyyk 18-10-2018 04:26 PM
zafira replied at 18-10-2018 08:01 AM
iyalah... lagi berlagaklah dia ni... tiap kali dia bersuara rasa nak lempang aje...

Quote Redhead 18-10-2018 04:36 PM
Edited by Redhead at 18-10-2018 09:18 PM

Klau menang sbb GV ok la maybe tkde pertikaian sgt.. tp klau menang untuk satu lg show yg madah dia je nak bercakap smpai guest tgh bebual pun dia menyampuk.. hmmm ohh co-host dia yg masing2 seniwati dan antarabangsa yg hebat belaka tu tak tercalon ke?
Quote aderaderker 18-10-2018 04:54 PM
Tahniah Nabil.
Lisa,  Remy pun menang kan?
Quote kakasotong2 18-10-2018 04:57 PM
haiku replied at 18-10-2018 04:22 PM
Ini baru pengumuman national winner.

Jadi wakil negara masing-masing & bersaing national winner n ...

Laaaaaaaaaaaaaaa ingat dah bertanding siap2 dengan calon dari negara lain n menang rupanya baru menang terpilih jd wakil negara
Quote kakasotong2 18-10-2018 05:03 PM
haiku replied at 18-10-2018 04:25 PM
Media Prima ada wakil tapi tak sebanyak Astro.

Ada jugak rupanya wakil dr tv3. Tp xde la kecoh2 mcm astro ni pn. Meols mati2 la ingat dah menang sbb bertanding ngan calon antara negara lain



Baru nak cakap mcm lowclass je award ni sbb pilih pemenang sampah mcm nabil tu

Quote haiku 18-10-2018 05:16 PM
kakasotong2 replied at 18-10-2018 05:03 PM
Ada jugak rupanya wakil dr tv3. Tp xde la kecoh2 mcm astro ni pn. Meols mati2 la ingat dah menang  ...

Ada wakil Media Prima antaranya Ejen Ali & non-malay program Setakat drama slot Akasia Samarinda tu kalah mudah la dengan produksi Astro mcm DOSA tu

But still big achievement sebagai national winner sebab penjurian yang berbeza dari local award






Quote silampumeja 18-10-2018 05:17 PM
Dah kenapa semua ayat kena potong nii

Lihat semua komen(90)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058865s Gzip On