Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Betul Ke Panik Atau Sengaja?" - Rompakan Kedai Emas, Pekerja Sekali Bersubahat?

Oleh: Myeonir|8-11-2018 12:04 PM |Dilihat:1493| Komen: 13
Baru-baru ini, tular video di Facebook yang merakamkan kejadian rompakan di sebuah kedai emas di CS Mall. 


Dapat dilihat menerusi video itu terdapat dua perompak memakai helmet telah menghentak cermin kaca di kedai emas tersebut. Memang menakutkan sebab perompak tu turut mengacukan pistol ke arah staf perempuan yang berada di dalam premis kedai.

Disebabkan panik dan takut, staf tersebut dengan rela hati mengumpul dan menyerahkan semua barah barang kemas dan perhiasan yang ada kepada perompak-perompak tersebut.

Pun begitu, tindakan staf tersebut mengundang tanda tanya para netizen sama ada memang mereka ini panik ataupun mereka sebenarnya bersubahat? Ini kerana ada netizen yang jelaskan staf itu dilihat memanggil kembali perompak tersebut untuk memberikan lagi barang kemas walaupun mereka dah nak larikan diri.

Kredit foto: Facebook

Ada netizen lain yang back-up dan cakap mungkin staf itu terlampau takut sebab diacukan pistol. Jadi, mereka dengan rela serahkan barang kemas itu.

Kredit foto: Facebook
Apa pun, ada baiknya tak berikan sebarang spekulasi, tunggu laporan rasmi daripada pihak polis -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 13
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote yeos 12-11-2018 12:01 PM
nampak macam rela... siap kuis2 lagi ksemuanya... apepun harap polis dapat selesaikan kes ni

Lain-lain Komen

Quote manehnya 8-11-2018 12:18 PM
woi sedapnyaaa.. berapa tray dia dapat... kayooooo
Quote haryatie 8-11-2018 12:20 PM
Edited by haryatie at 8-11-2018 12:22 PM

elok jerk dia hulur2 kan..
mcam sesuatu jerkkk...
maybe takut sgt..lantak ko la nk ambil smua jnji diri sedri selamat
Quote buapakperut 8-11-2018 12:29 PM
acik macam sedekah amal jariah pulak
Quote Supersirap 8-11-2018 01:25 PM
Tunggu pengesahan daripada pihak polis
Quote missDollie 8-11-2018 01:34 PM
Melatah kot..
Quote prettyuglybabe 8-11-2018 01:50 PM
bila safety dah bagus, pekerja pulak bengong..
Quote moonbug 8-11-2018 02:13 PM
Mmg tunggu perkembangan kes nj. Sangat interesting tindak-tanduk pekerja tu
Quote mawar_mustika 8-11-2018 02:17 PM
ape kehel pekerje die tu...kemain pencuri tu duk ketuk cermin nmpk susah nk lut
Quote paz 8-11-2018 02:30 PM
Aneh sekali. Sebelum tengok video Paz terfikir maybe panic.

Tapi cara akak yang mula-mula tu curiga betul lah. Unlike yang seorang lagi tu nampak juga body language yang teragak-agak.
Quote renko 8-11-2018 02:44 PM
sedekah la ni
Quote saviour_09 8-11-2018 03:43 PM
siap hulur lagi tu
ntah2 dipanggil nya perampok tu suruh ambik lagi

aahh pandai la pdrm buat kerja

Quote wirazam 12-11-2018 08:49 AM
dah ada update tak kes ni
Quote yeos 12-11-2018 12:01 PM
nampak macam rela... siap kuis2 lagi ksemuanya... apepun harap polis dapat selesaikan kes ni

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058689s Gzip On
To Top