Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Syinta Gila Ni Memang Catchy Tapi Safiey Ilias Nyanyi, Jadi..

17-10-2018 01:19 PM|Oleh: Azza| Komen: 138



Aduh! Dah memang musim jutawan kosmetik buat lagu sekarang ya? Selepas Dato Seri Vida popular dengan lagu I Am Me, Dato Aliff Syukri dan Sajat pula dengan lagu Bobo Di Mana, kini Safiey Ilias pula mencuba nasib. Lagu berjudul Syinta Gila ciptaan Ressa Herlambang (komposer Indonesia) dikatakan sedap hingga membuat pendengar pula serba salah.

Maklumlah tidak mahu dikatakan menyokong pembabitan LGBT sebenarnya, tetapi dalam masa tidak menafikan lagu Syinta Gila ini catchy hingga terngiang-ngiang di telinga.


Ramai netizen bersetuju dengan pendapat tersebut kerana lagu yang berdurasi selama 3 minit 20 saat ini kedengaran tenang di telinga. Melodinya sangat mesra hingga pendengar boleh mengikut rentak lagu tersebut. Tetapi, sayang seribu kali sayang kerana ia dinyanyikan oleh 'lelaki cantik' iaitu Safiey Ilias membuatkan feel menghayatinya berbelah bahagi.



Kredit foto: IG

"Aku hanya seorang wanita, dah kenapa Safiey ni? Jangan lepas ni buat muzik video pelik-pelik la pula ya."

Ada juga pendengar yang membandingkan Syinta Gila dengan lagu Bobo Di Mana serta mendakwa lagu Safiey ini jauh lebih sedap dan tidak memualkan. Malahan suara Safiey juga kedengaran lebih 'natural' walaupun ada beberapa bahagian ada suara kepit.  Yang sebenarnya lagu ini menjadi sedap kerana telah di auto-tunekan di studio.


Biarpun lagu ini dikatakan sedap didengar, namun bagi segelintir pendengar muzik tanah air, mereka bertanggungjawab untuk tidak menyebar luaskan lagi pengaruh golongan LGBT ini di media sosial. Lalu mereka membuat laporan mengenai lagu ini di media sosial. Malahan ada yang mengugut jika lagu ini bersiaran di radio tempatan, akan memboikot saluran tersebut.

Kredit foto: Twitter


Susah juga ya apabila lagu yang catchy tetapi terpaksa diboikot pula gara-gara penyanyinya adalah golongan minoriti yang mengamalkan gaya hidup songsang. Jadi, kita tunggu sahaja maklum balas mengenai sambutan lagu ini dan video klipnya nanti. Adakah fenomena penolakan lagu Bobo Di Mana terkena tempiasnya pada lagu Syinta Gila? Sama-sama kita nantikan. - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
10
Terkejut
2
Sedih
6
Lawak
5
Bosan
6
Komen: 138
Komen

Previous : Paskal Vs Badang - Adrian Teh Dikatakan Lebih Bagus Daripada Prof Razak Mohaideen?

Next       : Zulin Aziz Mahu Saman Produk Kurus Yang Pakai Gambarnya

Komen Terbaru

Quote oak.balustrade 31-10-2018 07:44 PM
beautifulliar replied at 31-10-2018 06:59 PM
Ye lah lirik lagu tu kan mcm obses kt diri sendri aku yg cantik yg manja paling jelita semua.klo b ...

Faham faham. Mcm tak kena gituh kan
Tapi kalau betty konfiden, apa salahnya. Self appreciation namanya tu, ha oramg taknak puji sudeh, iols jelita, gituhhhh hihi

Lain-lain Komen

Quote fushimi 17-10-2018 01:26 PM
memang best tapi sayang

kalau ayda jebat nyanyi pun best gak neh
Quote kiah_mai_pulak 17-10-2018 01:29 PM
Bodo lahh yg duk promot lagu bodoh ni..
Quote oak.balustrade 17-10-2018 01:32 PM
Tukar ajelah tajuk lagu jadi Pudin Gila
Quote amyza 17-10-2018 01:38 PM
Kenape lah dia ni, aritu dah berubah elok dah. Kejap je jadi laki.
Quote mieymiey 17-10-2018 01:39 PM
Hauknya muka ko!
Quote buragazz 17-10-2018 01:41 PM
Autotune sangat... yer lagu tu catchy..
Tapi percayalah klu dia nyanyi live akan melingkup bunyinya..
Quote siape_aku 17-10-2018 01:42 PM
ini org kate sedap??? ko tak dengar ke suara dari hidung je tu??? sengau abis!!! suara kepit....eee rimas.... kalo pompuan nyanyi ni,...komfem kena kecam "pompuan perasan"
Quote qusairy 17-10-2018 01:42 PM
dahlah tu pudin oiii...x kesian ke kat mak ayah tu . bawak muhasabah diri pudinn oiii..
Quote tupperwarepink 17-10-2018 01:54 PM
lirik dia pun sekeliru dengan jantina dia
Quote imanda 17-10-2018 01:55 PM
lagu ni sedap giler?
giler ke apa yg ckp sedap tu?
xsedap langsung dgn sengau kepit sume ade! nampak sgt sejenis lagu pondan nyanyi ms mandi dlm bilik air. jijiks!
Quote kibodwatriuh 17-10-2018 02:05 PM
sila cek telinga masing-masinglaaaa
Quote sayang_mulut 17-10-2018 02:24 PM
aku rasa lagu ni catchy .. and sedap actually..
Quote kikuri 17-10-2018 02:28 PM
aku rasa lagu sedap je... tapi sora pudin tu...
Quote asudau 17-10-2018 02:48 PM
kalau ayda jebat nyanyi boleh la sedap lagu nie..
Quote julia5094 17-10-2018 02:54 PM
Kalau autotune pun takkan boleh ubah sampai macam ni sekali...rasanya hari tu dia pura2 je buat suara dia sumbang gila tu..one of marketing strategy i guess..
Quote Themilo 17-10-2018 02:55 PM
oak.balustrade replied at 17-10-2018 05:32 AM
Tukar ajelah tajuk lagu jadi Pudin Gila

khenzzz.. takpun, Pondan Gila..
Quote CupuCupu 17-10-2018 02:55 PM
fushimi replied at 17-10-2018 01:26 PM
memang best tapi sayang

kalau ayda jebat nyanyi pun best gak neh

Ya...aida jebat paling sesuai cover lagu ni..honestly mmg sdp didengar..xbyi safiey lgsg sbb autotune 99%.
Quote hijaucactus 17-10-2018 02:58 PM
xsgp nak dgr wlupon kt nyer bljr vokal dgn syafinaz kan? seriauuuu
Quote CupuCupu 17-10-2018 02:58 PM
Aku rs dia ni sikit lg nk jd gila..sbb dia stress sajat naik.biz dia plk dh down.dia try nk buat semua yg sajat buat tmasuk klinik estetik tu..tp sajat buat by passion.mn sama dgn org yg nk meniru.sm mcm kedai emas.dr dl lg sajat suka emas.

Lihat semua komen(138)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047625s Gzip On
To Top