Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Wajah Rosmah Jadi Bahan Jenaka Influencer Singapura, Netizen Malaysia Tampil 'Back Up'

Oleh: Myeonir|17-10-2018 10:46 AM Komen: 38
Sekarang ni memang sibuk dengan kes Datuk Seri Najib Razak dan isterinya yang asyik turun naik mahkamah atas dakwaan kesalahan yang tak terkira banyaknya.

Namun baru baru ini, tular sebuah video pendek di mana seorang guru kecantikan dari Singapura dikatakan telah menghias dan menyolek dirinya untuk kelihatan sebagai Datin Seri Rosmah sebagai bahan hiburan.


Wendy Cheng turut dikenali sebagai XiaXue yang merupakan salah seorang influencer terkenal dari Singapura telah mengubah dirinya untuk kelihatan seperti Rosmah sempena hari Halloween. Atas permintaan ramai, dia telah membuat tutorial solekan sebagai Rosmah.

Menurutnya proses pertukaran tersebut mengambil masa selama lebih kurang empat jam. Dia juga kelihatan menggayakan baju oren seperti baju tahanan dalam penjara.

Walaupun begitu, ramai netizen Malaysia yang melahirkan rasa tidak puas hati kerana menganggap Wendy yang merupakan warga Singapura tidak layak untuk mengutuk Rosmah.

Kredit foto: Facebook
Ramai juga yang mengutuk Wendy kerana rata-ratanya mengetahui dia juga sering melakukan melakukan pembedahan dan prosedur pada mukanya. Mereka bengang kerana merasakan dia tak seharusnya menghina paras rupa orang lain.

Kredit foto: Facebook
Harap Rosmah tak jumpalah video ni, takut Wendy kena saman nanti.-CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
14
Marah
19
Terkejut
6
Sedih
16
Lawak
9
Bosan
12
Komen: 38
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote heedgags 23-10-2018 08:34 AM
Tekejot girlgirl tgk gmbr tu anyway jgn diperlakukan begitu yek #justiceforkakmah

Lain-lain Komen

Quote meklalala 17-10-2018 10:59 AM
walaupun tak suka dia jangan la buat gitu..tak baik tau..
Quote LostStar 17-10-2018 11:02 AM
setan btl..sibuk jekkk
Quote EvieWanKenobi 17-10-2018 11:08 AM
lack of confidence..
gunalah modal sendiri!
Quote sharlenetexas 17-10-2018 11:26 AM
Taktau lah muka sebenar macamana. Jinjang kot. Dah banyak ubah. Amoi ni gaduh juga dgn blogger spore yg lain.
Quote Rainrein 17-10-2018 11:37 AM
Self proclaimed queen of blogging ni memang kurang asam and dia memang suka cari gaduh. Siap cakap lagi kalu dia mati in the next few days, its highly likely a murder.
Quote AbukRokok 17-10-2018 11:48 AM
berani x dia nak buat ala ala Ho Ching? atau Kuan yew bangkit dari kuburan?  
Quote soretos 17-10-2018 11:51 AM
mohon Rosmah mintak minah jinjang ni buat permohonan maaf secara public kalau tak wait for my lawyer..
Quote paz 17-10-2018 11:52 AM
Tak kira lah orang luar Malaysia ke, dalam Malaysia ke mana boleh buat orang macam tu.
Quote MelZ_Eulalia 17-10-2018 12:11 PM
i hope si jinjang ni kene saman
Quote kikuri 17-10-2018 12:53 PM
akak harap muka jinjang ni betoi betoi jadi macam tu... sian kak mah kesayangan rakyat malaysia dibuli sedemikian rupa...

#justiceforkakmah
Quote haryatie 17-10-2018 12:55 PM
sian kak ros
Quote tikusmontok 17-10-2018 01:02 PM

Quote mieymiey 17-10-2018 02:00 PM
Orang Malaysia pun takder sampai nak mock acik Ros cenggitu tau.
Quote awanearisu 17-10-2018 02:08 PM
Edited by awanearisu at 17-10-2018 02:13 PM

Wajah asal xiaxue katanya



Sumber:
https://zh.sgforums.com/forums/8/topics/165550/

4a.jpg

Quote Cyempaka 17-10-2018 02:14 PM
betina ni ibarat jiran yg sibuk masuk campur hal rumah tangga orang. xmalu ka?
Quote fushimi 17-10-2018 02:35 PM
kerat bijik baru ada akai minah jinjang neh

Quote saviour_09 17-10-2018 03:42 PM
dont cross the line la pantek
nak mencapub la tu
Quote gusikuberdarah 17-10-2018 04:04 PM
Hanya orang malaysia je yang layak kutuk rosmah. Kau sape??
Quote dani-rox 17-10-2018 08:56 PM
hallo ahso, your bideo is so lame.
ya betol rakyat Msia tak brp gemar dgn Rosmah, tp ko siapa nak join sekaki mengutuk beliau? sama la mcm ko gaduh dgn adik beradik sampai kutuk mengutuk tp bila org luar cari gaduh buruk2kan adik beradik ko, haruslah ko defend adik beradik ko tu kan

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061336s Gzip On
To Top