Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Percubaan Aliff Syukri Menjinakkan Kucing Buat Netizen Berdekah Ketawa...

16-10-2018 11:28 AM|Oleh: Amiey| Komen: 54

Siapa yang tidak kenal dengan usahawan kosmetik yang penuh dengan kontroversi, Dato Aliff Syukri atau lebih dikenali sebagai Aliff Terlajak Laris. Ada sahaja perkara yang dilakukan olehnya yang mendapat perhatian ramai. 

Kredit foto: Instagram Aliff Syukri

Semalam, Aliff sekali lagi menarik perhatian netizen apabila dia memuat naik video percubaan untuk menjinakkan kucing peliharaannya ke akaun Instagram. Kucing yang diberi nama Dodi tersebut turut mendapat gelaran sebagai kucing ajaib merupakan kucing jenis Savannah Cat. 

Apa yang mencuit hati adalah aksi Aliff yang memakai helmet serta membalut beberapa bahagian badannya dengan menggunakan tuala bagi mengelakkan dirinya terkena cakaran Dodi.

"Mulai hari ini saya akan berusaha manjakan dia.. tengah proses menjinakkan dodi sebab nak bawa dia jalan di taman rumah saya," tulis Aliff di bahagian kapsyen.


Video tersebut telah ditonton hampir 400 kali yang rata-rata terhibur dengan aksi Aliff. 

Lawaknya. Penat nak gelak..

Kredit foto: Instagram Aliff Syukri

Tidak kurang juga yang cuba berkongsi ilmu cara untuk menjinakkan kucing..

Kredit foto: Instagram Aliff Syukri

Kucing daripada baka Savannah sememangnya agak garang dan sedikit sukar untuk dijinakkan. Sebelum ini juga Aliff pernah cuba untuk menjual Dodi dan juga pasangannya Bedah kerana gagal menjinakkan kucing tersebut. 

Mungkin Aliff kena belajar dan bertanya kepada yang lebih Arif cara untuk menjinakkan Dodi. Kucing ni kadang-kadang nampak je garang, tapi dalam hati tetap ada taman tau! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 54
Komen

Previous : Paskal Vs Badang - Adrian Teh Dikatakan Lebih Bagus Daripada Prof Razak Mohaideen?

Next       : Syinta Gila Ni Memang Catchy Tapi Safiey Ilias Nyanyi, Jadi..

Komen Terbaru

Quote asyura_85 17-10-2018 07:33 PM

Yang mati aritu Bedah..bini Dodi..time delivery..sian Dodi..sure dia blank je mana bini dia pi tak balik2 lagi

Lain-lain Komen

Quote Burong_Hantuk 16-10-2018 11:31 AM
SOTONG SOTONG...SUMI JELLY
Quote DARSITA 16-10-2018 11:32 AM

Isteri dia okay jer dgn Dodi siap dokong lagik! Kucin tu menyampah tgk golongan sotong kot ~
Quote buapakperut 16-10-2018 11:56 AM
tak sabar nak tengok vedio dodi carik2 dia sampai jari reben. mulut die bising sangat mana hewan tu tak marah.
Quote GegarVaganja 16-10-2018 12:00 PM
Kucing tu mesti dalam kepala dia,
“Dia ni manusia ke sotong?”

Quote sweetfasha 16-10-2018 12:12 PM
adui sakit perut gelak baca komen korang
Quote CupuCupu 16-10-2018 12:15 PM
Tp mmg kelakar..dato alif ni xde la fake sgt time bckp..sbb dia bendul..tp marketing power..contra ngan vida yg opportunist sampai menipu.
Quote kucingitam 16-10-2018 12:19 PM
kau bela sajat je la lip..yang tu memang dah manja, takyah nak pakai helmet bagai..
Quote chicozinn 16-10-2018 12:24 PM
kucing pun xsuka kelibat sotong ni..mana xnya sangkar da la kecik pastu yg masuk badan sume bagak2..plus si sotong ni memekik-mekik wat pening kepala kucing tu je..
Quote mieymiey 16-10-2018 12:34 PM
Kucing tu pun tau yang ko tu fake, okey? Ntah-ntah dalam hati kucing tu cakap 'ni siapa yang binatang ni? aku ker dia?'
Quote MeghanK 16-10-2018 12:39 PM
BODOH NAK MAMPUS

maafkan meols, meols meluat dengan poser..orang bela kucing kau sibuk nak bela kucing tapi kau nak lagi hebat, g bela savannah cat pulak..nak handle pon tak reti

fyi ye alif syukri poser..binatang boleh sense orang tu ikhlas ke tak ok..kalau poser macam hang yang niat nak menunjuk ni, kucing kau pon meluat dengan kau
Quote unguaurora 16-10-2018 01:08 PM
Kucing tu x suka ada tuan yg suka jerit2 menggeletis satu bdn..
Quote dewi_rina 16-10-2018 01:23 PM
Kucing tu pun pelik..

Apa masalah sampai pakai helmet dgn hand glove masuk kandang aku nie? Nak pergi berlumba motor bukan kat sini ..
Quote ayjay 16-10-2018 01:25 PM
CupuCupu replied at 16-10-2018 12:15 PM
Tp mmg kelakar..dato alif ni xde la fake sgt time bckp..sbb dia bendul..tp marketing power..contra n ...

Dia pun selalu menipu
Quote sukacactus 16-10-2018 01:35 PM
Malas nak klik video, still ada lg ye si dodi ni
Quote geenie 16-10-2018 01:43 PM
DARSITA replied at 16-10-2018 11:32 AM
Isteri dia okay jer dgn Dodi siap dokong lagik! Kucin tu menyampah tgk golongan sotong kot ~

oo.. tak de lah kucing tuh liar dgn manusia, eh kak? dgn "abah" dia je dia nyampah kot. dgn "mak" dia sayang
Quote insulin 16-10-2018 01:49 PM
Kalau aku ni si Dodi, aku cakar je pipi si Alif ni kiri dan kanan. Zassssss...............
Quote minguk 16-10-2018 01:56 PM
eh bukan hari tu kata nak jual ke si dodi al fayed ni?
Quote asyura_85 16-10-2018 02:08 PM
Dia cari bini dia yang mati sebab beranak aritu la..mati pun sebabnya time nak beranak kau terjerit2 cm kena polong pastu pegang sangkar dia smpai terjatuh..ada hati nak Dodi baik ngn kau? tp betul la..dulu aku menyampah ngn aliff syukri ni tp lelama aku rasa ok je la..dia ada cara tersendiri..lagipun bini dia baik sgt..nak marah pun tak jadi huhu..anyway..bini dia peluk dodi chill je..takde lak dodi tu mencakar..
Quote makton 16-10-2018 02:22 PM
kenapa aku rasa dia beriya sgt tnjuk dodi tu garang?

padahal dgn bini dia, dodi tu relaks je. ni siap berhelmet, cover lengan bagai.. pastu terjerit2.

mmg motif nak tnjuk lawak ke??

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052352s Gzip On
To Top