Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Jurugambar Terkejut Hantu Budak Mati Lemas Kelihatan Dalam Foto

15-10-2018 04:58 PM |Dilihat:1636| Komen: 5
Pada asalnya dia hanya berniat mengambil gambar keindahan matahari terbit, namun tanpa disangkakan terakam gambar hantu di dalam kereta.

Memetik laporan Inside Edition, insiden seram itu dialami seorang remaja yang merupakan jurugambar alam semulajadi di Ohio.

"Saya benar-benar rasa seram selepas melakukan zoom pada gambar yang diambil."

Demikian kata remaja berusia 15 tahun yang dikenali sebagai Troy Vance itu kepada Agensi Berita Caters.


kredit foto: www.insideedition.com

Jelasnya, dia tidak nampak apa-apa ketika mengambil gambar itu, namun hanya sedar kewujudan hantu tersebut selepas gambar yang dimuatnaik ke Facebook mendapat pertanyaan netizen. 

"Selepas saya memuat naiknya ke Facebook, ada orang bertanya di ruangan komen adakah saya yang sedang duduk di kerusi depan."

"Kemudian saya zoom dan melihat wajah hantu melalui cermin depan," katanya.

"Saya sangat terkejut."

"Masa tu memang tak ada seorang pun di dalam trak itu. Susah saya nak menjelaskannya."

Vance berkata ia mungkin imej seorang budak lelaki yang mati lemas di tasik berdekatan pada awal tahun 1900-an.

"Seorang budak lelaki kelihatan sedang duduk di kerusi depan. Ia sangat menakutkan, saya fikir mungkin dia dalam gambar itu." - CARI





Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 5
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Sazida 16-10-2018 09:42 AM
zaman skrg takde hantu dalam kete pun boleh ada hantu. konon nk perhatian. sekali kena cekik sampai mampus dengan hantu kak limah baru tahu.

Lain-lain Komen

Quote meklalala 15-10-2018 05:03 PM
musim hujan ni banyak pulak jumpa hantu erk..tadi ada baca jumpa hantu kaki satu..sekarang hantu budak lemas pulak..
Quote cmf_premierleag 15-10-2018 05:27 PM
tak seram pun
Quote Amigurumi 15-10-2018 06:47 PM
meklalala: musim hujan ni banyak pulak jumpa hantu erk..tadi ada baca jumpa hantu kaki satu..sekarang hantu budak lemas pulak..


Hantu kaki satu tipu ajo
Quote famri7 15-10-2018 07:09 PM
Edit dgn photoshop xsampai 1 menit..paste gamba..crop buang tepi2 ..desaturate..pastu blend dgn main brightness dan warna..done.
Quote Sazida 16-10-2018 09:42 AM
zaman skrg takde hantu dalam kete pun boleh ada hantu. konon nk perhatian. sekali kena cekik sampai mampus dengan hantu kak limah baru tahu.

Lihat semua komen(5)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086883s Gzip On
To Top