Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pekerja Asing Terjatuh Dari Ketinggian 40 Meter Akibat Siling Lobi Hotel Runtuh

15-10-2018 11:45 AM |Dilihat:2204| Komen: 44
Seorang pekerja pendawaian elektrik warga Bangladesh cedera apabila terjatuh dari ketinggian kira-kira 40 meter selepas berlaku runtuhan siling di lobi sebuah hotel terkemuka di ibu negara kira-kira pada jam 3.40 pagi semalam.

Memetik laporan mStar, jurucakap Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur berkata, ketika kejadian mangsa sedang melakukan kerja-kerja membaik pulih pendawaian elektrik di bahagian dalam siling bangunan itu.

"Runtuhan siling berkeluasan 1,500 meter per segi itu menyebabkan mangsa mengalami kecederaan pada bahagian kepala."

Kredit foto: carian internet

Menurut jurucakap itu, mangsa yang cedera itu dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk rawatan ekoran kecederaan pada bahagian kepala dan keadaannya kini dilaporkan stabil. 


Kredit foto: carian internet

Terdahulu, beberapa keping gambar yang memaparkan sebahagian struktur siling hotel itu runtuh segera tular di laman sosial pada hari kejadian.- CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 44
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote alesandra 16-10-2018 01:34 PM
ayjay replied at 16-10-2018 01:06 PM
Diorang tak sedar ke kerja tu ibadah. Tak kira dia islam atau tidak, dia sedang buat benda baik.

baru2 ni pun ada  kes 2 pekerja myanmar mati sbb tanah runtuh.yg pegi tarah tanah cameron highland ni salah sapa sebnarnya?nak cash tu patut pada sapa?kesian betul..bila jadi kes2 gini..nyawa diorg mcm takde harga

Lain-lain Komen

Quote KarimAboo 14-10-2018 09:39 PM

KUALA LUMPUR: A foreign worker suffered head injuries after falling some 40 feet, when the plaster ceiling of the lobby at the Hilton Kuala Lumpur in KL Sentral came crashing down early this morning.

According to a report from the KL Fire and Rescue Department, the ceiling collapsed just before 3.40am. At the time, repairs were being carried out on the wiring.

The area will be temporarily closed to the public. The ORO Caf, Chambers Bar and the Lobby Lounge will not be in operation until further notice.



Quote tobby 14-10-2018 09:41 PM
Hilton pun runtuh??  mcm2 bala timpa kat  msia baru sejak pesta arak octoberfest ni..
Quote KarimAboo 14-10-2018 09:46 PM
tobby replied at 14-10-2018 09:41 PM
Hilton pun runtuh??  mcm2 bala timpa kat  msia baru sejak pesta arak octoberfest ni..

mungkin ini teguran dari Yang Maha Esa.


Quote tobby 14-10-2018 09:47 PM
KarimAboo replied at 14-10-2018 09:46 PM
mungkin ini teguran dari Yang Maha Esa.

klu x sedar lg x tau le
Quote jfq 14-10-2018 09:48 PM
Tu la siapa suruh sweep under carpet kes mamat parking yg kena tumbuk dgn atuk tu
Kan dah cash
Quote KarimAboo 14-10-2018 09:53 PM
tobby replied at 14-10-2018 09:47 PM
klu x sedar lg x tau le


Dan jika Kami hendak membinasakan suatu negeri, maka Kami perintahkan kepada orang-orang yang hidup mewah di negeri itu (supaya mentaati Allah) tetapi mereka melakukan kedurhakaan dalam negeri itu, maka sudah sepantasnya berlaku terhadapnya perkataan (ketentuan Kami), kemudian Kami hancurkan negeri itu sehancur-hancurnya. (QS. Al Isra, 17 : 16)


Quote tobby 14-10-2018 09:54 PM
mcm2 bala timpa msia baru
Quote JohnnySins 14-10-2018 10:05 PM
mukjizat yang membuktikan bahawa Islam liberal tu betui ka? wakakakakakkkakakakakak
Quote Modngengade 14-10-2018 10:07 PM
Cash ke sister?
Quote kucingitam 15-10-2018 10:01 AM
jfq replied at 14-10-2018 09:48 PM
Tu la siapa suruh sweep under carpet kes mamat parking yg kena tumbuk dgn atuk tu
Kan dah cash

kejadian di hilton kah?

Quote fushimi 15-10-2018 10:05 AM
baru minggu lepas iols berpesta muda mudih di sinih OMG
Quote insulin 15-10-2018 10:07 AM
fushimi replied at 15-10-2018 10:05 AM
baru minggu lepas iols berpesta muda mudih di sinih OMG

Mungkin gegaran hasil sis berpesta di situ pada minggu lepas telah menyebabkan skru-skru siling kapur tu longgar.
Quote fushimi 15-10-2018 10:08 AM
insulin replied at 15-10-2018 10:07 AM
Mungkin gegaran hasil sis berpesta di situ pada minggu lepas telah menyebabkan skru-skru siling ka ...

choiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


Quote paz 15-10-2018 10:08 AM
Mesti guests kat Hilton seram, kalau Paz check-out cari hotel lain.
Quote imthegirl 15-10-2018 10:15 AM
Dia pijak siling ke apa?
Quote sinalegna 15-10-2018 10:23 AM
tobby replied at 14-10-2018 09:41 PM
Hilton pun runtuh??  mcm2 bala timpa kat  msia baru sejak pesta arak octoberfest ni..

Spot on.. bala fresh from hell
Quote CARI-LTS 15-10-2018 11:45 AM
Seorang pekerja pendawaian elektrik warga Bangladesh cedera apabila terjatuh dari ketinggian kira-kira 40 meter selepas berlaku runtuhan siling di lobi sebuah hotel terkemuka di ibu negara kira-kira pada jam 3.40 pagi semalam.


Memetik laporan mStar, jurucakap Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur berkata, ketika kejadian mangsa sedang melakukan kerja-kerja membaik pulih pendawaian elektrik di bahagian dalam siling bangunan itu.


"Runtuhan siling berkeluasan 1,500 meter per segi itu menyebabkan mangsa mengalami kecederaan pada bahagian kepala."


Kredit foto: carian internet



Menurut jurucakap itu, mangsa yang cedera itu dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk rawatan ekoran kecederaan pada bahagian kepala dan keadaannya kini dilaporkan stabil.




Kredit foto: carian internet



Terdahulu, beberapa keping gambar yang memaparkan sebahagian struktur siling hotel itu runtuh segera tular di laman sosial pada hari kejadian.- CARI
Quote Foxey 15-10-2018 11:47 AM
hotel mana nih?
Quote zulka 15-10-2018 11:53 AM
40 kaki la bukan 40 meter.....kalau 40 meter mau hancur berkecai

Lihat semua komen(44)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093835s Gzip On
To Top