Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Air Sejuk Tidak Mengecutkan Rahim -Disebabkan Kenyataan Ini, Teruk Salima AF4 Dihentam

11-10-2018 05:54 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 5063| Komen: 60

Kenyataan Salima AF4 tentang kebaikan air sejuk dan mitos mengenainya mengundang perbalahan netizen.

Kata Salima, air sejuk menyebabkan rahim wanita bersalin mengecut hanyalah mitos semata-mata.


Semuanya bermula bila Salima memuat naik status tentang kebaikan air sejuk berbanding air panas di IG.

Ada yang menyokong namun ramai juga yang tidak bersetuju.



Kata mereka Salima sepatutnya mendengar kata orang yang berpengalaman dan bukannya memandai-mandai sahaja.

Pendapat anda pula bagaimana? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 60
Komen

Previous : Natasha Elyzza Merayu Diberi Peluang, Jangan Kaitkan Dengan Fathia Latiff Lagi

Next       : Segala Celah Nak Tayang- Semakin Menjadi-Jadi Seksinya, Eyka Farhana Dikritik

Komen Terbaru

Quote red_velvet 16-10-2018 04:40 PM
Edited by red_velvet at 16-10-2018 04:41 PM

Naaahhhh selimah... Madu ko dah berbunyi... Iols pun nyampah tengok selimah ni upload gambar2 bahagia dengan ostad tu.. Macam takde hati bini lain nak dijaga.... Sori cuols mencapub isu ni disini.. Malas nak bukak thread banyak2

[attach]403197[/attach]

[attach]403198[/attach]

Lain-lain Komen

Quote multinicky 11-10-2018 05:57 PM
comel anak2 sheols.. teringat dulu2 kluar paper tajuk 'salima bedah hidung!'
Quote gold_teeth 11-10-2018 06:33 PM
1st wife ustaz syed kader ni ig apa ye.. da xjmpa..salima anak 2 dah ..
Quote shernazz 11-10-2018 06:46 PM
Ada akak kesah?
Baru je terbedal air milo tadi
Naseb sket je..kekadang iols terlupa
Tp iols nasehatkan.time pantang jangan perut kosong...
Iols dh terkena...perutnkosong minum air kosong.plak..terus menggigil cm demam kura tu...
Iols dh pikir mati.je masa tu..
Naseb hidup.lg.
Quote esbok 11-10-2018 08:33 PM
shernazz: Ada akak kesah?Baru je terbedal air milo tadiNaseb sket je..kekadang iols terlupaTp iols nasehatkan.time pantang jangan perut kosong...Iols dh terkena ...


Bentan?
Quote mzzenma 11-10-2018 08:49 PM
shernazz replied at 11-10-2018 06:46 PM
Ada akak kesah?
Baru je terbedal air milo tadi
Naseb sket je..kekadang iols terlupa

Chuolls bedal milo ais ke apa? Mzz time pantang memang hantu milo and susu. Cicah biskut kering heaven gila. And memang tak boleh perut kosong..rasa macam nak mati. Dah tu asyik kelaparan je..tengah2 malam pun bangun mengagau cari makanan

Tapi betul lah apa salima cakap tu..air once masuk badan dia ikut suhu badan kita. Ni mzz pernah terbaca ada doc tulis.
Quote shernazz 11-10-2018 08:52 PM
mzzenma replied at 11-10-2018 08:49 PM
Chuolls bedal milo ais ke apa? Mzz time pantang memang hantu milo and susu. Cicah biskut kering he ...

Ye..tadi.iols ada appt.kat spital
Pastu mencari kedai area cyber ni xtau nak makan apa
Laki iols belikan kfc..tgk.tgk.ada.milo ais...
Iols neh dh lah dahaga.bg bfeed segalak...
Terus.teguk la hilangkan dahaga...
Bila.dh.lama x minum.sejuk..bila skali minum rasa sejukkk smpi ke perut..hahaha...


Laki iols.neh.mmg...masa pantang anak.pertama dolu pon cenggini jugok..saje je dibagi milo ais..cit..menduga btoi
Quote shernazz 11-10-2018 08:53 PM
esbok replied at 11-10-2018 08:33 PM
Bentan?

Bentan ek?
Iols xpenah.alaminya..
Masa 6harimlepas bersalin iols.kena ni...menggeletar satu badan...

Maybe btol kot uols taip.tu..bentan...huhu....
Quote mzzenma 11-10-2018 08:58 PM
shernazz replied at 11-10-2018 08:52 PM
Ye..tadi.iols ada appt.kat spital
Pastu mencari kedai area cyber ni xtau nak makan apa
Laki iols ...

Bestnya kan bagus kalau laki meolls gitu juga..and kita pun at the same time terlupa gitu heheh

Mzz pantang ais 100 hari. Bukan ikut ke apa..saja nak test diri. Tengok lah bertahan ke tak. Mzz masa pantang hari tu 3 kali tersepak ibu jari kaki. At first risau tapi lepas tu wadehek kan je..sah2 lah meolls ni sejenis clumsy huhuh
Quote mzzenma 11-10-2018 08:59 PM
shernazz replied at 11-10-2018 08:53 PM
Bentan ek?
Iols xpenah.alaminya..
Masa 6harimlepas bersalin iols.kena ni...menggeletar satu bada ...

Aar bentan..orang kata dia punya seram sejuk tu sampai ke tulang.
Quote biozipstar 11-10-2018 09:33 PM
tapi kawan iol cakap memang tak helok minum ais, pastu dia suruhnya kita pantang atlis 6 bulan lepas bersalin. kata air sejuk cepat gemuk, perut menggelebeh. iol tak tau dia ikut fakta mana... tapi iol mentekedarah sajo...
Quote shernazz 11-10-2018 09:35 PM
mzzenma replied at 11-10-2018 08:58 PM
Bestnya kan bagus kalau laki meolls gitu juga..and kita pun at the same time terlupa gitu heheh

...

Tu la..apakah efek ibu jarinkaki tu ek?
Sebab hari tu anak.iols terpijak ibu jari kaki iols..riso le plak...

Sebab weols xsuka asap rokok...xnak.masuk sopink kompleks..jadi kfc je la.jalan selamat...iols.kalau ada appt hospital mmg xsempat nak makan...sbb iols pakai wheelchair..
Quote shernazz 11-10-2018 09:37 PM
mzzenma replied at 11-10-2018 08:59 PM
Aar bentan..orang kata dia punya seram sejuk tu sampai ke tulang.

Haa..ye ke
Bentan ke gitu
Pertama kali iols kena tu
Adoi...mmg insoff iols masa tu
Mak iols dh ajor ngucap..hahahaha
Quote Suchi 11-10-2018 09:47 PM
shernazz replied at 11-10-2018 06:46 PM
Ada akak kesah?
Baru je terbedal air milo tadi
Naseb sket je..kekadang iols terlupa

Uols minum ais ke? Sbenarnya takde hal pun minum ais, sbb semua air or mknn yg masuk dlm badan kita akan berubah suhu ikut badan kita.

Sbb tu iols lepas workout aman2 je minum smoothie yg iols buat.
Dan sah2 lah smoothie sejuk sbb kadang tu guna buah yg kita dah siap2 frozenkan nnt blend je so yummy.
Air suam or ais ok je diminum yg tak ok tu kalau tinggi gula haa tu tak ok.
Quote Suchi 11-10-2018 09:55 PM
biozipstar replied at 11-10-2018 09:33 PM
tapi kawan iol cakap memang tak helok minum ais, pastu dia suruhnya kita pantang atlis 6 bulan lepas ...

Ais tu kalau air kosong mana bleh menggemukkan sbb 0 kalori.
Yang buat badan naik ialah gula, kalori drpd gula ni kalau tak diguna sbg tenaga akan jadi lebihan lemak.
Quote shernazz 11-10-2018 10:05 PM
Suchi replied at 11-10-2018 09:47 PM
Uols minum ais ke? Sbenarnya takde hal pun minum ais, sbb semua air or mknn yg masuk dlm badan kit ...

Iols minum ais tadi
Dahaga sgt sebab ada appt hospital..xdan nak makan kat spital
Terkejar sana sini kalah dokter okeh..hahaha
Dgn bfeed baby lg..mmg habis lah ..
Riso juga...
Quote Wakefield 11-10-2018 10:18 PM
Mana nak boleh samakan dengan semua Salima Ya Habibi. Sedangkan ibu jari setiap orang pun Allah jadikan berbeza-beza.

Cuba minum air sejuk masa period, kalau ok, masa pantang, agaknya boleh la telan air sejuk tu. Kalau masa period, minum air sejuk boleh buat senggugut teruk n darah keluar berketul-ketul, then masa pantang bersalin, janganlah minum. Tapi nak minum boleh jer. Jadi apa-apa pun sendiri tanggung, bukan orang lain.

Quote esbok 11-10-2018 10:33 PM
shernazz replied at 11-10-2018 09:37 PM
Haa..ye ke
Bentan ke gitu
Pertama kali iols kena tu

Mmg bentan rasa macam nak mati

Lain body lain ketahanan. Org tu boleh x semestinya kita boleh
Quote pearl.silver 12-10-2018 09:47 AM
shernazz replied at 11-10-2018 09:35 PM
Tu la..apakah efek ibu jarinkaki tu ek?
Sebab hari tu anak.iols terpijak ibu jari kaki iols..riso ...

Yg iols pernah gi kelas2 urutan, urat utama dr peranakan kita turun ke celah paha staright ke ibu jari..sebab tu kena jaga ibu jari tu..
Quote pearl.silver 12-10-2018 09:49 AM
Tp i memang tak suka minum air ais..nnt sejuk naik ke kepala..brain freeze

Lihat semua komen(60)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049529s Gzip On
To Top