Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Kalau Dah Berlaki Badan Besar Macam Ikan Paus Takpelah" - Bila Lelaki Kepochi

Oleh: Ain|11-10-2018 03:48 PM |Dilihat:4322| Komen: 61
Isu bentuk tubuh terutama mereka yang bertubuh gempal agak sensitif bagi kebanyakan wanita. Mana tidaknya, ia boleh mengurangkan tahap keyakinan seorang wanita sekiranya ditegur. Lebih-lebih lagi jika disertakan kata-kata hinaan.



Terbaru, seorang pengguna laman Twitter, Nurinnin meluahkan kekesalannya terhadap sikap seorang lelaki yang tidak sensitif, tanpa memikirkan perasaan temannya dengan selamba memberi teguran pedas mengenai bentuk tubuh sahabatnya.


Biadab gila!!



Teguran kasar itu agak melampau kerana boleh disifatkan sebagai suatu penghinaan (body shame) terhadap wanita.





Sedarlah, kau tu belum berlaki








Aku lelaki, aku tahu apa lelaki suka



Tindakan lelaki itu mencetuskan kemarahan orang ramai yang teringin melihat rupa sebenarnya. Adakah dia terlalu bagus dan kacak sehingga boleh mengata orang sesuka hati?


Lelaki kepochi, sampah!




Dalam masa sama, netizen berharap Nurinnin mendedahkan laman sosial lelaki terbabit untuk melihat siapakah gerangan jejaka yang 'acah bagus sangat' itu.


Bagus, kacak sangat ke nak demand macam-macam tu?


Kredit foto: Twitter

Mungkin niatnya baik, mahu wanita terbabit menjaga penampilan diri. Tetapi, tegurlah dengan cara berhemah, bukan dengan cara menghina. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
6
Sedih
5
Lawak
4
Bosan
3
Komen: 61
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote PU-ndan 10-12-2018 12:30 AM
kawan sekolah akak kat twitter letak pic nampak muka mcm kurus je. bila kena tag full body barula nampak ala2 pelakon madagascar. ada makcik bawang tanya napa body tak proportionate dia ckp ada problem cyst. nak operate next yr. so kalau yg muka kurus tp badan besar tu checkla dgn doktor ye.

entah kenapa banyak pulak akak dengar kes cyst ni skrg ni.

Lain-lain Komen

Quote kucingitam 11-10-2018 03:53 PM
sekali berjodohan berdua...
Quote Mary_jane 11-10-2018 04:05 PM
Body shaming can never be okay. Tapi i mohon sangat anak2 dara sekalian agar jaga makan minum segala, queue nak pergi lunch pun awak sorang dah makan space dua tiga orang.
Quote want2bhappy 11-10-2018 04:08 PM
selalu yang kepochi ni dia pun indah khabar dari rupa.. sibuk je...
Quote Emperor95 11-10-2018 04:17 PM
Tersasar daripada bertujuan kitikan membina
Quote sarahmirza 11-10-2018 04:17 PM
Mary_jane replied at 11-10-2018 04:05 PM
Body shaming can never be okay. Tapi i mohon sangat anak2 dara sekalian agar jaga makan minum segala ...

Kadang kesian anak dara gemuk nk sedari kecik..

Dulu kat sekolah anak  selalu i perhati waktu lunch ada akak ni rajin datang hari2 bawa bekal nasi anak2.. anak2nya 2 orang obesiti, yang besar perempuan..

Kesian la sangat makan bekal dari rumah tapi disumbat makanan tak berkhasiat... nasi berlauk sosej, nugget, ayam goreng segera etc..

Maknya pun macam tak kisah anak baru sek rendah tapi dah obesiti.. kesian sangat kat budak2 tu
Quote doubleA 11-10-2018 04:18 PM
Taip pun aq aq aq, entah2 dia pun serupa gagak. Nak nasihat lain nak hina lain. Ni biadap sangat selayaknya kena tapak kaki laki camni. Tak reti respect perempuan, some more perempuan yang takda kaitan dengan ko. You have no right to insult her bangang
Quote Mary_jane 11-10-2018 04:22 PM
sarahmirza replied at 11-10-2018 04:17 PM
Kadang kesian anak dara gemuk nk sedari kecik..

Dulu kat sekolah anak  selalu i perhati waktu l ...

Kalau sedari kecik dah obese memang susah kot nak capai berat ideal. Ya nugget sosej, minuman bergas & fast food tu lah penyumbang besar kepada obeseti. Mak pak pun alahai.
Quote sarahmirza 11-10-2018 04:26 PM
Mary_jane replied at 11-10-2018 04:22 PM
Kalau sedari kecik dah obese memang susah kot nak capai berat ideal. Ya nugget sosej, minuman berg ...

Kan.... mak pun sebab pemalas langsung tak jaga berat ideal anak..

Hairan dengan spesies mak macam ini.. Yang penting mekap dia tebal 5 inci.
Quote Suchi 11-10-2018 04:32 PM
Mamat ni takleh sama kan semua taste lelaki sama.
Awak yang tak suka chubby tapi mungkin ade lelaki lain yang suka.

Quote Cyempaka 11-10-2018 04:33 PM
ntah2 dak laki tu suka kat dia. tu yg ambik berat sgt tu. cuma kasar sikit la cara tu
Quote buapakperut 11-10-2018 05:24 PM
sarahmirza: Kadang kesian anak dara gemuk nk sedari kecik..Dulu kat sekolah anak  selalu i perhati waktu lunch ada akak ni rajin datang hari2 bawa bekal nasi anak ...

kadang orang bangga anak,2 dia beso. sihat katanya. padahal obesity dah. makin michelin badan anak,makin bangga
Quote sofiazara 11-10-2018 05:43 PM
org tu tulis camtu pun nak terasa2 bagai. patutla tak berlaki?

ko tahu tak org laki ni kalo jadik laki esok, tah hapa2 mulut laser diorg tau? lebih dari ni org laki boleh cakap. takyahla nak sentap2 sekadar tulis gitu je
Quote EvieWanKenobi 11-10-2018 07:49 PM
tapi memang betul pun..

kalau pergi SG, cafe2 hipster yang ada
hidangan cheese meleleh, dulang combo
segala bagai tu rata2 budak2 pompuan
umur awal 20-an yang gems..
Quote AvaAdore 11-10-2018 08:15 PM
Alah ada je laki taste perempuan gemuk. Kalo perangai ko baik byk je yg nak.
Quote fairy_fairy 11-10-2018 08:47 PM
Mary_jane replied at 11-10-2018 04:05 PM
Body shaming can never be okay. Tapi i mohon sangat anak2 dara sekalian agar jaga makan minum segala ...

Memang pun sis. I ni pun dah mati2 exercise and berpuasa sebab nak slimkan badan balik. Yang early 20s ni I tengok sedap jer menternak badan. Pleaselah lelaki dan perempuan, makan tu tak salah sebab memang nikmat pun tapi berpada-padalah. Ni belum 30 pun dah ada diabetes and hypertension. Korang tak takut ke???!
Quote chazey 11-10-2018 08:58 PM
Jantan tu sebenarnya minat sheol ke? Lain macam jah punya menyebok?
Quote chazey 11-10-2018 09:00 PM
Cyempaka replied at 11-10-2018 04:33 PM
ntah2 dak laki tu suka kat dia. tu yg ambik berat sgt tu. cuma kasar sikit la cara tu

Kan? Akak pon rasa cenggitu. Takda maknanya nak approach sakitkan hati tetiba if hati tiada terusik. Hengat jantan ni rajin nak peduli ka benda yang deyol malas nak peduli?
Quote Idgaf 12-10-2018 10:21 AM
jijiknya jantan mulut puaka euw.

lari la sistur dari jantan tu, sesambil tu kuruskan badan jugak slow2
Quote duri_durians 12-10-2018 11:25 AM
Mary_jane replied at 11-10-2018 04:05 PM
Body shaming can never be okay. Tapi i mohon sangat anak2 dara sekalian agar jaga makan minum segala ...

setuju.. adakala ngeri tengok. bukn anak dra je lah laki pun sama. makan minum tak jaga, senaman pun sekali dalam beberapa bulan.

bagi aku melainkan gemuk sbb cacat atau sakit, mmg tiada alasan utk seseorang tu gemuk. tu sekadar gemuk kerana malas dan ikut nafsu.

Lihat semua komen(61)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058650s Gzip On
To Top