Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Budak WeChat Penyebab Kemenangan Wany Hasrita?

11-10-2018 01:22 PM|Oleh: Nia Mohamad | Dilihat: 6095| Komen: 111

Anugerah Bintang Paling Popular merupakan antara anugerah berprestij yang dinanti-nantikan peminat setiap tahun. 


Kredit foto: IG Wany Hasrita

Tahun sebelumnya, kemenangan aktor kacak Fattah Amin dipersoalkan kerana dikatakan beliau seorang pelakon kayu dan masih baru dalam bidang lakonan. 

Pada tahun ini, sekali lagi kontroversi tercetus apabila artis setahun jagung seperti Wany Hasrita memenangi anugerah tersebut.

Rata-rata netizen meluahkan rasa kesal dan tidak puas hati dengan kemenangan Wany kerana mereka mahukan artis yang layak untuk menyandang gelaran tersebut. 

Malah, Wany dikatakan menang hanya kerana mendapat undian budak WeChat dan bukan berdasarkan bakat dimilikinya. Berikutan itu, ramai netizen yang meninggalkan komen negatif di laman IG beliau.

 

Wany juga dibandingkan dengan artis tersohor seperti Siti Nurhaliza yang sebelumnya telah tujuh kali memenangi Anugerah Bintang Paling Popular.


Namun, di samping cemuhan, terdapat juga komen-komen positif dari rakan artis dan peminat di laman instagram beliau.




Kesimpulannya, gelaran Bintang Paling Popular sememangnya berdasarkan populariti. Oleh itu, netizen haruslah faham dan tidak menyerang Wany secara peribadi kerana memang benar Wany seorang yang popular. 

Persoalan bakatnya tidak menjadi penentu kemenangan. Namun, tidak dinafikan Wany mempunyai suara yang merdu, tetapi masih banyak lagi ruang untuk diperbaiki terutamanya apabila membuat persembahan secara Live.

Apa-apapun, tahniah diucapkan kepada Wany Hasrita atas kemenangan. Rezeki memang tidak pernah salah alamat. Semoga amanat dan kepercayaan yang diberikan digalas dengan lebih baik lagi.

Jom saksikan apa respon Wany setelah memenangi anugerah tersebut. Adakah beliau bersyukur dan berbangga atau sebaliknya? - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 111
Komen

Previous : Bakat Cilik Anak Saudara Siti Nurhaliza Jadi Siulan

Next       : "Award Nak Buat Batu Nisan Pun Tak Laku" - Giliran Noorkhiriah Bersuara Isu Bayar 'Ciput'

Komen Terbaru

Quote Surayaahmad666 13-11-2018 04:28 AM
masdiana-ana replied at 11-10-2018 11:53 PM
so along sejenis team leader lalang jugalah..

Tak nmpk cm Lalang. Tp sheols ada Artis sekutu yg diorg sokong shj. Tp ramai Artis pun yg nak along tu jd Admin. Cuma sheols mcm tlg mana yg dia nk shj.

Lain-lain Komen

Quote moonbug 11-10-2018 01:48 PM
Lah tak habis lagi
Quote Nenasketum 11-10-2018 01:58 PM
Tak menarik langsung pada mata aku dik., Ngelenyor semacam
Quote fizamn 11-10-2018 01:58 PM
next... kes undi undi nie sape beli undi dia la menang..
Quote fealefea 11-10-2018 02:14 PM
anugerah ni mmg tak menggambarkan langsung populariti artis Malaysia. Tapi uols seme bole refer sape pop bila nama tu keluar kat gosip tempatan dan gosip kelab haters dan selebriti tempatan. Nampk wani hasrita as top ranker. non hado.
Quote cewekbopot 11-10-2018 02:14 PM
meracau tak abes lagi....aku nk tau satu je..yg komplen byk3 tu undi ke idok..
#bukanpeminatwanyhasrita
Quote siape_aku 11-10-2018 02:14 PM
yg bising artis feveret x menang tu, sape suruh x undi? konsep nye popular ni....sape ade fan kuat....boleh la menang....mcm ayda jebat....mcm2 award die kaut tapi semua utk yg popular... sbb yg menang tu kite x minat, mulelah nak mengecam terus....

rasenye award ni sape je menang akan jadi isu...kecuali mase tok ti n rosyam nor menang mase dulu2...
Quote Badigol 11-10-2018 02:16 PM
Edited by Badigol at 11-10-2018 06:17 AM

ni penyebab utama wani menang..korg kena khatam ig ni dulu la..bru tahu mcm mana wani boleh dpt BPP.
artis lain kalau nk menang sila hire admin ni jd leader fansclub.


[ig]https://www.instagram.com/p/Botlk5VFBfr/?taken-by=along.zaisuria[/ig][ig]https://www.instagram.com/p/BovmktVFqEl/?taken-by=along.zaisuria[/ig]


Quote lonso 11-10-2018 02:20 PM
memang tak layak menang pon...
Quote MadameOnion 11-10-2018 02:25 PM
tahun lepas bamtah menang pun tak puas hati..tahun ni wany barista menang pun tak puas hati..apa yg depa mau sebenarnya ni?
Quote mieymiey 11-10-2018 02:26 PM
Lembut jer ayat penaung fanclub diorang ni.
Takder sumpah seranah yang buat orang menyampah.
Quote hangdenim 11-10-2018 02:43 PM
MadameOnion replied at 11-10-2018 02:25 PM
tahun lepas bamtah menang pun tak puas hati..tahun ni wany barista menang pun tak puas hati..apa yg  ...

Bamtah memang yg panas bontot mostly hanya haters. Tapi wani sanitizer ni rasanya 80% (anggaran yachhh) dari pengikut industri artis/retis malaysia ternganga hurkeh.
Quote whadda 11-10-2018 02:44 PM
ape ke masalahnye klo si wani ni menang.. aku pon tak minat dia tapi yg bising2 tu sape suruh tak undi artis lain.. dah fc dia kuat.. menang la dia
Quote rainbowrainz 11-10-2018 03:09 PM
Sian kau dik dihencap tujuh petala langit oleh acik2 onion busyuk..bertabahlah...walaupun iols ni x minat adik wany ni tp iols x khesah pun dia menang sbb rezeki dia Allah da bg...so chill2 jelah...
Quote helicornia 11-10-2018 03:58 PM
koser nak undi retis..aku abis duit dapat apa? yg melenjan kete baru tu artis yg menang
Quote umbut 11-10-2018 04:02 PM
Memang x layak.. tapi dah rezeki.. nak ganti yg lain pun xda sapa layak.. jadiler
Quote jusperia 11-10-2018 04:08 PM
kalau aku malu nak terima award retis popular tapi sebenarnya tak popular
jangan jadi seperti seorang retis perempuan yang pernah menang AJL dulu tu
sampai sekarang dia dibenci
Quote lonso 11-10-2018 04:11 PM
hangdenim replied at 11-10-2018 02:43 PM
Bamtah memang yg panas bontot mostly hanya haters. Tapi wani sanitizer ni rasanya 80% (anggaran ya ...

kesian dik khai.. gara2 along zai nih.. penyanyi yang tak popular pon boleh dpt bpp... ntah apa.. meols dlm dewan rata2 smeua org sebut nama khai.. ntah apa2..
Quote nipskacang 11-10-2018 04:12 PM
Berprestij sgt ke award ni yg nak kecoh sgt.  Come on la,  xpyh ambik serius la award undi2 je pon.  
Quote laksmanabentan 11-10-2018 04:15 PM
da ada album ker minah ni ekkk?
ke da ada tapi aku tak tau...
hahahhaha... #sedihh

fatah dulu walaupun pelakon kayu tapi sering berlakon kat TV masa tuh...

Lihat semua komen(111)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045496s Gzip On
To Top