Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Rasa Sia-sia Kumpul Anugerah" - Jalil Hamid Rasa Terhina Artis Veteran Jatuh Nilai

10-10-2018 11:33 AM|Oleh: Ain| Komen: 92

"Bila dah jadi Artis Veteran ni, rupanya dah jatuh nilai."

Pelakon veteran Jalil Hamid meluahkan rasa terkilannya apabila merasakan segala titik peluhnya hingga meraih beberapa anugerah bagaikan tidak dihargai.



Memang tidak dinafikan lagi bahawa populariti menjadi kayu ukur bagi pembayaran dalam industri seni. Lebih tinggi populariti dan permintaan, lebih tinggi bayaran diterima.

"Aku rasa terhina betul bila ada pihak produksi menawarkan peranan utama dengan bayaran serendah RM1,500 bagi seorang pelakon veteran.

"Mungkin kerana aku tidak tampan mahupun begelar Datuk atau Tan Sri," rintihnya di laman Instgram.



Ekoran itu, ruangan komennya dibanjiri dengan kata-kata semangat daripada pengikut yang meminta Jalil supaya terus bertabah menempuh dugaan dalam industri seni hari ini.

Malah, luahan hatinya itu turut mendapat perhatian pelakon dan pelawak Sulaiman Yassin atau Mat over serta Saiful Apek.


Itulah bezanya 'harga' dengan 'nilai'




Nak tak nak, terpaksa akur...


Kredit foto: IG Jalil Hamid/Saiful Apek/Mat Over

Jangan sampai habis madu, sepah dibuang. Jangan hanya mengangkat bakat baru atau mengutamakan pelakon yang sedang popular, sedangkan pelakon veteran dipinggirkan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
22
Terkejut
8
Sedih
13
Lawak
10
Bosan
14
Komen: 92
Komen

Previous : Hafidz Roshdi Pilih Daun Ketum Demi Anak

Next       : Didesak Padam Gambar Tayang Buah Dada, Raysha Rizrose Tak Layan

Komen Terbaru

Quote ally9970 16-10-2018 12:01 PM
LadyDiddy replied at 12-10-2018 03:10 PM
Itu kalau main bola n takleh score goal.. dia ni pelakon legend n dah terbukti pulak kemampuan dia ...

adatlah dh tua...takkan dia boleh bawak watak hero muda, boleh ke dia jadi crowd puller utk org ke panggung, etc.

Lain-lain Komen

Quote greantea 10-10-2018 11:53 AM
esok2 bila org tu dah xde baru gigih nak bg title bagai. mcm x biasa lak
Quote asmara_me 10-10-2018 11:53 AM
melampau sangat production bayar camni, bodoh ke ape
Quote miemiecha 10-10-2018 11:55 AM
kesian plajk, mek suka jalil hamid berlakon..
tapi yelah, le nim sbuk nk muka ensem bio pun kayu kayan, jnji ensem lawa seksi..
Quote syidasaleh 10-10-2018 11:55 AM
Melampaunya production. Tak reti hargai bakat seni org jgn duduk bidang seni la oiii.
Quote ciwi1166 10-10-2018 12:01 PM
ayam...bermacam ayam...
Quote 150997 10-10-2018 12:04 PM

suka lakonan dia dlm Bisik Pada Langit

Superb!
Quote esteryen 10-10-2018 12:08 PM
Tapi kalau fikirkan Rm1.5k utk 2hari tu kira okay le kan?
.
Actually bukan artis veteran kat Msia je yg alami nasib gini, even artis2 HK pun gaji ciput je, dlm RM3.5k sebulan n ada target  working hours yg mereka kena hit, mereka2 ni jana pendapatan ngan show performances, jadi duta or pergi majlis pembukaan semua tu.
Kalau just based by gaji lakonan mmg ciput je.
.
Quote myakayina 10-10-2018 12:12 PM
bertabahlah abg jalil..drama skrg pun banyak yg ntah apa2 jln ceritanya..
Quote MatDeghem 10-10-2018 12:21 PM
Dah standard dunia seNo Memang begini... Hanya yg popular di bayar tinggi. Tak suka...  Jgn lah jadikan anak seni... Jadi guru, doctor atau lawyer.....
Quote AmandaRollins 10-10-2018 12:38 PM
Nasib pelakon malaysia mmg mcm ni..yg kayu kayan tu baru bagi offer letop2
Quote qqOfficial 10-10-2018 12:39 PM
yg penting abang jalil top 5 pelakon filem popular abpbh tahun ni... kelessss.... kesan lakonan hebat abang jalil dlm Bisik pada langit ....
Quote hyie 10-10-2018 12:41 PM
kalau heols bukak produksi sendiri pon, iols tak rasa heols akan bayar pelakon veteran dengan jumlah yang tinggi atau sangat tinggi. Market kat Malaysia bergantung pada populariti, kualiti jatuh no 2. Unless seseorang artis tu ada kualiti dan populariti yang seiring, memang berpusu2 la orang himpit uols.,...agitteww...tengok genre drama/filem tu jugak la...
Quote mieymiey 10-10-2018 12:44 PM
Wujud lagi rupanya Mat Over ni selepas insiden itu
Quote terpaku 10-10-2018 12:45 PM
Sedangkan wany burong pon boleh menang anugerah utama siap sponsor fans pergi bercuti
Quote newyork 10-10-2018 12:52 PM
Rm1500? Gila apa.. kok rm15000 ok la jugak
Quote imanda 10-10-2018 12:53 PM
mieymiey replied at 10-10-2018 12:44 PM
Wujud lagi rupanya Mat Over ni selepas insiden itu

ade laa... kan skg dia ade kluar kat cite cik reen encik ngok ngek kat astro, jd atuk fawaa
Quote mieymiey 10-10-2018 12:55 PM
imanda replied at 10-10-2018 12:53 PM
ade laa... kan skg dia ade kluar kat cite cik reen encik ngok ngek kat astro, jd atuk fawaa

Ooo ada eh? Sori iols jarang tengok tivi. Ternyata Mat Over masih relevan lagi
Quote imanda 10-10-2018 12:58 PM
esteryen replied at 10-10-2018 12:08 PM
Tapi kalau fikirkan Rm1.5k utk 2hari tu kira okay le kan?
.
Actually bukan artis veteran kat Msia  ...

ok ke payment mcm tu 1.5k utk 2hari? kalo sll dpt offer gitu xpolaa kot, meaning job back to back.
kalo takat sbulan mmg 1.5k tu je dpt, parah jugak.
lagi pulak mmg dah blakon lama.
hmm entahlah, ikut production kot. mana yg bajet ciput sikit laa dia offer, mana yg bajet byk, sure offer byk.

tp kroje jd artis ni bkn drg mmg dah ade harga sendiri ke?
Quote imanda 10-10-2018 12:59 PM
mieymiey replied at 10-10-2018 12:55 PM
Ooo ada eh? Sori iols jarang tengok tivi. Ternyata Mat Over masih relevan lagi

haha
production suhan uolsss, org dia juga si rosyam danish tu hehe

Lihat semua komen(92)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061702s Gzip On
To Top